Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 16:30

8.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kratonohy jasně porazily Rychnov


0

Fotbalisté Kratonoh zůstávají neporaženi i po domácím zápase s Rychnovem. Domácí se na předposlední Rychnov vrhli od prvních minut a podle očekávání zvítězili 6:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Územní i branková převaha Kratonoh

V úvodních minutách drželi balon častěji domácí fotbalisté. Rychnov však dokázal několikrát vybojovat míč a přejít do pozvolného protiútoku, jeden takový zakončili hosté v 5. minutě přízemní střelou a brankář Josef Mačí se musel hodně natahovat, aby ránu vyrazil na roh. Domácí se výrazněji připomněli v 7. minutě. Na hranici vápna se do balonu opřel Radek Mládek a jeho pokus zastavila až spojnice branky Marka Pěničky. 

Domácí sice drželi častěji balon na svých kopačkách a kombinovali před pokutovým územím Rychnova, nedařilo se jim ale svého soupeře překvapit. Centry krajních hráčů většinou sbírali už první obranní hráči hostů a přihrávky před vápnem byly občas nepřesné a nedůrazné, i proto se hosté mohli několikrát rozběhnout proti domácí brance. Ve 13. minutě se na levé straně domácího brankoviště ocitl úplně volný obránce Rychnova Miroslav Pups, který poslal přízemní centr na svého spoluhráče ve vápně. Pohotovou střelu Jiřího Počtýnského na zadní tyč ale dokázal brankář Mačí opět krýt. 

V 15. minutě se hostům vymstila rychlá rozehrávka na faulu na vlastní polovině. Míč za rozhozenou obranu Rychnova dostal Jiří Kořínek, který obešel gólmana Pěničku a zakončením do prázdné branky otevřel skóre zápasu. Druhý branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 18. minutě zakombinoval Jiří Kořínek s Davidem Francem. Po Francově přihrávce se Kořínek ocitl sám před brankářem Pěničkou a přízemní střelou k pravé tyči znásobil vedení Kratonoh. 

Hosté se snažili i za dvojnásob nepříznivého stavu. Jejich kombinace na soupeřově polovině však nebyla tak lehká a jistá, což vedlo ke ztrátám balonu. Střely hostů zpoza vápna postrádaly razanci i přesnost, a proto s nimi gólman domácích neměl větší problémy.

V 25. minutě podnikli domácí Sršni rychlý vpád do otevřené obrany Rychnova. Marek Kulič svojí přihrávkou vybídl k úniku po levé straně Jiřího Kořínka. Střelec Kratonoh se nyní rozhodl přihrávat, ve vápně nalezl Jana Huňáka, který zakončením k levé tyči zvýšil na 3:0. Po vstřeleném gólu domácí nadále pokračovali v aktivním tlaku a střela Jiřího Kořínka z 28. minuta orazítkovala levou tyč Pěničkovy branky.

Třígólové vedení domácí posílilo natolik, že se hosté pomalu nedostávali k balonu. Hráči Kratonoh s jistotou kombinovali na útočné polovině, pokoušeli se o prudké centry do vápna i průnikové přihrávky za obranu Rychnova. 

Ve 32. minutě se Rychnovu podařilo získat balon a přejít do protiútoku. Na konci rychnovské akce byl Miroslav Semerád a jeho střela na vzdálenější tyč jen těsně minula domácí branku.

Čtvrtou branku vstřelily Kratonohy v 35. minutě. Matěj Jilemnický se v rychnovském vápně dostal k balonu a pohotovým zakončením prostřelil brankáře Pěničku. Kratonohy si během první půle zajistily kontrolu nad zápasem i gólový náskok, a do kabin tak domácí šli s vedením 4:0.

Domácí kontrolují zápas

Na začátku druhého poločasu domácí několikrát ztratili balon, a fotbalisté Rychnova se tak dostali na dostřel branky Kratonoh. Střelecké pokusy domácích nejprve končily mimo branku, v 51. minutě se hosté předvedli povedenou dalekonosnou střelou, která rozechvěla břevno Mačího branky. Rychnovu se povedlo dostat Kratonohy pod tlak a několika centry do pokutového území mohli ohrozit čisté konto domácího brankáře. Domácí Sršni se ale dokázali ze sevření vymanit a v 52. minutě uštědřili hostům páté žihadlo. Po pravé straně se rozběhl Jiří Kořínek, který střelou na zadní tyč zaskočil brankáře Pěničku, kterému balon propadl za jeho záda. O tři minuty později zastavilo akci domácích břevno Pěničkovy branky. 

V 58. minutě vyslal své spoluhráče do útoku dlouhým nákopem Josef Mačí. Na centr z levé strany si do vápna naběhl Marek Kulič a dloubákem do protipohybu rychnovského brankáře završil kanára Sršňů. 

Hosté se snažili alespoň o čestný zásah, před pokutovým územím Kratonoh ale nebyli tak důrazní jako soupeř, a proto se jim dařilo ohrožovat domácí branku jen střelami z dálky. V pohodě hrající domácí si zbytek zápasu vychutnávali a zakládali rychlé útoky. Domácím se dařilo překonávat rychnovskou obranu lobovanými přihrávkami. Další branku už se jim přidat nepovedlo, a zápas tak skončil jasnou výhrou Kratonoh 6:0.



Sestavy


FK Kratonohy
J. Mačí [-] - R. Mládek [-] , J. Kořínek [-] (86. T. Jiroutek [-] ) , M. Kulič [-] (72. L. Bůžek [-] ) , M. Jilemnický [-] (46. J. Fidra [-] ) , D. Franc [-] , Z. Semelka [-] , M. Vejr [-] (59. D. Hamák [-] ) , D. Hrůša [-] , P. Němeček [-] , J. Huňák [-]

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
M. Pěnička [-] - M. Pups [-] , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] - F. Brož [-] , M. Valášek [-] (71. D. Hanyk [-] ) , J. Nosek [-] , S. Pohl [-] - J. Jedlinský [-] (49. D. Trejtnar [-] ) , J. Počtýnský [-] (59. P. Müller [-] ) , M. Semerád [-]

ŽK: 40. M. Vejr , 83. J. Kořínek - 21. M. Semerád , 41. M. Bárnet .
Místo: Kratonohy. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Bohatý Ondřej - HNĚTYNKA Jaroslav, MEDLÍK Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.