2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

16.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pustověty urvaly zápas s Lužnou a berou velmi cenné body


Branky


12

Ani Pustověty nemají klidné spaní. I Sokol potřeboval ze svého zápasu vytřískat maximální bodový zisk, proti však stála silná Lužná. Rozhodně se bylo na co dívat. Už to vypadalo, že první poločas skončí bez branek, domácí se ale do kabiny prosadili. Sparta dokázala vyrovnat, nakonec však rozhodla penalta, která rozhodla o tom, že tři body zůstanou doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

První poločas nabídl hned několik zajímavých šancí na obou stranách, ale finální fáze nebyla přesná. J. Špička vysunul po dvaceti minutách z poloviny hřiště R. Pokorného, ale ten pálil v dobré pozici za vápnem vedle. Pustověty zahrozily po půl hodině hry ze dvou rohových kopů. Nejprve luženská defenziva přežila nepříjemný závar, po kterém následoval další roh. Z toho se domácí dostali do dvojitého zakončení, v obou případech ale zasáhl skvělými zákroky M. Pavlíček, který svůj tým podržel.

 

Stejně jako Beneš na druhé straně, který vytahoval zakončení R. Pokorného po rohovém kopu horní rukou a i on měl co dělat, aby zabránil brance. Už se zdálo, že první poločas gól nenabídne, ale opak byl pravdou. O. Hula poslal centr ze středu hřiště do vápna, kde byl v souboji s brankářem úspěšnější Holeček, ke kterému se odrazil míč a pustovětský hráč už jen uklízel do odkryté branky - 1:0.

Rozhodla penalta

Druhý poločas začal velkou šancí Lužné. Nejprve prolétl domácím vápnem nebezpečný centr, po kterém následovalo zakončení J. Špičky zpoza vápna, které musel likvidovat s pomocí obránce Beneš. Na obou stranách byly k vidění náznaky šancí, na další gól se ale čekalo. Vyrovnaný zápas přinesl další zápletku v 72. minutě, kdy vysunul Havlíček ze středu hřiště O. Pavlíčka, který z levé strany zatáhl míč do vápna a podél Beneše uklidil míč na zadní tyč - 1:1.

 

Poslední desetiminutovka tak nabízela bitvu o důležité body. A hned na jejím začátku šel důrazně do skluzu ve vlastní šestnáctce Havlíček a jelikož vzal nohy protihráče, pískala se penalta. K té se postavil kapitán Matějovský a zkušeně proměnil - 2:1. Pustověty dotáhly utkání do vítězného konce a tři body proti Lužné mají pro Sokol cenu zlata.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustověty
Michal Beneš, brankář: Výhra nad Lužnou přišla snad v nejlepší možnou chvíli. Zápas určitě byl zajímavý a přinesl šance na obou stranách, ale nakonec se nám podařilo urvat velmi cenné vítězství. Musíme dát maximum do posledního zápasu, protože záchranu teď máme jen ve svých rukou.

TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: Remízový zápas na skvěle připraveném hřišti. Začátek zápasu z naší strany dost opatrný, kdy jsme se po čase dostali do hry, začali jsme kombinovat, ale k nějakým větším šancím to nevedlo. Opět nás v některých situacích podržel v bráně Michal Pavlíček. Bohužel jsme po nedůrazu dostali gól do šatny. Druhý poločas nebyl z naší strany moc dobrý, přesto se nám po pěkné akci povedlo srovnat. Zápas jsme chtěli vyhrát, ale zase nedůraz, z kterého pramenila jasná penalta, kterou soupeř proměnil. S výsledkem už se nám nepodařilo nic udělat, a tak odjíždíme z Pustovět bez bodu. Co nás ale mrzí jsou věci mimo dění na hřišti. To do fotbalu nepatří a už vůbec ne do okresního přeboru. Pustověty mají dobře mužstvo a do okresu určitě patří. Radost nám v sobotu udělali alespoň naši dorostenci, kteří vyhráli titul ve své soutěži. Jsem rád, že o budoucnost máme postaráno.



Sestavy


TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Šimon [-] , M. Hranai [-] (46. R. Truksa [-] ) , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] , T. Volráb [-] , M. Peták [-] (90. M. Hanuš [-] ) , J. Hula [-] , O. Hula [-] , T. Černý [-] , P. Holeček [-]

TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - P. Mezei [-] , O. Pavlíček [-] (79. V. Svoboda [-] ) , R. Pokorný [-] , J. Staněk [-] , K. Gjorgjiev [-] (62. M. Koloc [-] ) , J. Špička [-] , R. Grill [-] , J. Kolínský [-] , A. Chrástek [-] , L. Havlíček [-]

ŽK: 62. M. Šimon , 82. O. Hula , 92. M. Beneš - 60. O. Pavlíček , 70. L. Havlíček , 84. M. Pavlíček , 93. P. Mezei .
Hráči zápasu: P. Holeček , T. Volráb - J. Špička , M. Pavlíček .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Doubrava Jakub - BLOKEŠ Ondřej, BIČÍK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Sabo
Tip experta: výhra hostů

Pustověty nemají poslední tři kola formu. Nedávají moc gólů a mají problém se zakončením. Lužná stále může skončit druhá, proto si myslím, že potvrdí roli favorita.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů