2:1
(1:0)
82. M. Kmeť
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2023 17:00

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany doma urvaly cennou výhru, Žehrovice zase padly


Branky


13

Oba týmy mají opačné starosti. Jeden příjemnější, ten druhý méně. Lišany stále počítají, kolik bodů zbývá k záchraně soutěže, naopak Mšecké Žehrovice potřebují začít vyhrávat, aby udržely první místo. Po vzájemném utkání si k cestě za prvenstvím v soutěži rozhodně hosté nepomohli, naopak domácí k záchraně ano.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvořák lapil penaltu

Zápas začal obrovskou šancí na lišanské straně. Medřický poslal mezi obránce míč na Mutinského, který se ocitl sám před Dvořákem, ale hostující brankář na začátku utkání svůj tým podržel dobrým zákrokem. Poté se na větši šanci čekalo. Zajímavou možnost na druhé straně zastavil dobrým obranným zákrokem Haifler, který se mohl ve 14. minutě spolu se svými spoluhráči radovat. Sahaidak našel centrem z levé strany na zadní tyči neobsazeného Paseku, který otevřel skóre - 1:0.

 

O pár minut později mohli domácí své vedení navýšit. Měli k tomu tu nejlepší možnost v podobě pokutového kopu. Laki si na hranici vápna píchl míč kolem Dvořáka, přes kterého přepadl a sudí Týče měl jasno. Zodpovědnost na sebe vzal Mutinský, ale jeho špatně zahranou penaltu Dvořák přečetl a podržel svůj tým!

 

Mšecké Žehrovice se snažily o vyrovnání, Jindra to zkoušel zpoza vápna, ale razantní střelou mířil nad. Krátce poté byl k vidění v lišanském vápně souboj bránícího hráče s Kočím, při kterém to hodně zavánělo rukou, ale jelikož měl obránce ruku na zemi, hra pokračovala dál. Po půl hodině hry vystřídal slabý moment s výborným zákrokem brankář Dvořák. Nejprve neodhadl dlouhý aut do svého vápna, po kterém se dostal k zakončení Mutinský, proti kterému si hostující gólman naopak připsal dobrý zákrok.

 

Po půl hodině hry se blýskl skvělým zákrokem na druhé straně Řepka. Nejprve vyboxoval nepříjemný centr do vápna, kde za ním číhal Kočí. I tak se ale míč dostal k žehrovické desítce, která nabila do náběhu Volfovi. Ten práskl do míče levačkou přesně k tyči, kde byl ale s výborným zákrokem připravený Řepka, který podržel svůj tým. Krátce poté se velmi nešikovným zákrokem ukázal Sahaidak, který při návratu povlalil ve vlastním vápně Nerodu a mohl být rád, že se nekopala další penalta. Více první poločas nenabídl. Na zápas se dalo koukat, hra se přelévala nahoru dolů a bylo jen otázkou, co nabídně druhá polovina.

Rychlá a vítězná odpověď

Ve druhém poločase se na větši šanci nečekalo vůbec dlouho. Kmeť poslal z vlastní poloviny dlouhý míč za obranu, kam si naběhl po prodloužení Volfem Kočí. Jeho šajtli ale dokázal Řepka nohou vykopnout a nadále tak držel čisté konto. O pár minut později se role vyměnily. Kočí našel přízemním centrem v náběhu Volfa, ale ten v dobré pozici tísněný obráncem mířil nad. Uběhla hodina hry a hostujícímu celku se sice podařilo rozvlnit síť, ale z důvodu předchozího ofsajdového postavení nebyla branka uznána a Jindra se mezi střelce nezapsal.

 

Mšecké Žehrovice získaly převahu, tlačily se do zakončení a gól visel ve vzduchu. Po několika nepovedených zápasech se hosté vrátili ke své hře a bylo to znát. I domácí se ale prezentovali svým typickým fotbalem, který od nich při každém zápase také nebyl k vidění. Do další dobré šance poslal Kočí dlouhým míčem za obranu Jindru, který byl nedovoleně zastaven. Sám se pak postavil k přímáku zpoza vápna, ale z dobré pozice poslal míč jen do zdi. A když ani Kočí neusměrnil svou hlavičku mezi tři tyče, vypadalo to, jakoby Řepka svou branku začaroval a zamknul ji.

 

Zápas došel do své poslední desetiminutovky, kterou začaly Mšecké Žehrovice pěknou fotbalovou akcí, která nevyšla, ale hosty to nemuselo mrzet. V 82. minutě se totiž dočkali zaslouženého vyrovnání! Po další povedené a trpělivé kombinační akci poslal z pravé strany uvnitř vápna míč na zadní tyč Kočí. Tam byl v náběhu Kmeť a ukázal, jak se má zadní tyč zavírat - 1:1. Euforii ale vystřídalo velmi rychle zklamání, o minutu později bylo vše jinak. Paseka poslal míč za obranu na Mutinského, který akci zpomalil, ale i tak se dostal do zakončení. Z kroku předvedl nádherný obstřel, který zapadl na zadní tyč - 2:1.

 

V závěru zápasu se tlačili hosté za vyrovnáním a čas jim vůbec nehrál do karet. Po centru Zázvorky hlavičkoval v záklonu Bondarev a míč padl na břevno. Lišany ukrojily velkou část posledních minut u rohového praporku, nikam se nehnaly a nakonec dotáhly zajímaý zápas do vítězného konce. Zlepšení Mšeckých Žehrovic bohužel pro stále první celek tabulky vítězství nepřineslo.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Zápas jsme vzhledem k ostatním výsledkům museli zvládnout. První půl hodinu jsme hráli to, co jsme chtěli, dokázali být na míči a vytvořit si šance. Zápas jsme mohli dát na rozdíl dvou branek, bohužel jsme penaltu neproměnili. Od té doby začal hrát soupeř. Druhý poločas jsme hráli převážně zezadu a bylo to čekání, zda soupeř vymyslí nějakou šanci, což se jim nakonec povedlo. Naštěstí jsme hned chvíli po tom vstřelili branku a soupeř už si nevytvořil šanci. Příští týden nás čeká možná zápas jara proti Řevničovu, tak doufám, že ho zvládneme.

SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Po dlouhé době jsem viděl, že chceme hrát náš fotbal. Za posledních pět zápasů jsme měli hodně málo šancí, v tomto utkání to bylo přesně naopak, bohužel jsme dokázali proměnit jen jednu. Trápila nás koncovka a když se nám podařilo dobře zakončit, zakročil dobře Řepka. V prvním poločase jsme přežili penaltu, kterou dokázal chytit Dvořák. Oba brankáři podali dobrý výkon. Celkově jsme měli zápas pod kontrolou, byli jsme lepší, ale vlastními chybami jsme darovali soupeři situace, ze kterých dokázal dát dvě branky a zvítězit. Dokázali jsme v závěru zápasu vyrovnat, bohužel po minutě jsme zase prohrávali. Chyby, které jsme dělali, se nám stávají bohužel často. Na zápas se ale dalo koukat, oba týmy hrály dobře.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , M. Sahaidak [-] , J. Feher [-] (91. M. Hájek [-] )

SK Mšecké Žehrovice
M. Dvořák [-] - P. Jindra [-] , J. Kočí [-] , J. Kolek [-] , O. Zázvorka [-] , J. Volf [-] , S. Neroda [-] , M. Kmeť [-] , M. Bondarev [-] , M. Pokorný [-] , K. Uher [-]

ŽK: 78. V. Mutinský - 24. M. Bondarev , 92. P. Jindra .
Počet diváků: 101. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - JASANSKÝ Petr, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Martin Pokorný
Tip experta: výhra domácích

Lišany to zvládnou, Žehrovicím to teď tolik nestřílí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích