Lužná měla zápas s Řevničovem pod kontrolou


Branky


7. O. Pavlíček , 27. R. Grill , 40. R. Pokorný , 46. R. Grill , 58. J. Vejvoda , 88. J. Vejvoda - 51. M. Pavlíček (vl.) , 74. J. Husák
12

Předposlední Řevničov čekal v Lužné velmi těžký zápas. Jakýkoliv bodový zisk by hosté brali, ale byli to domácí, kdo šel do utkání v roli papírového favorita. Lužnou by případná výhra posunula do zajímavého boje o prvenství v soutěži a o motivaci tak bylo postaráno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Luxusní náskok Lužné

Od začátku utkání to byli domácí, kteří byli aktivnější, drželi častěji míč na svých kopačkách a diktovali tempo hry. A velmi rychle se dočkali první branky. Hned v 7. minutě zahrával Mezei přímák z poloviny hřiště do řevničovské šestnáctky. Tam se míč dostal po pár odrazech na kopačku O. Pavlíčka, který propálil Tomeše na přední tyč - 1:0.

 

Řevničov mohl na inkasovanou branku zareagovat po centru Fujery, který dolétl až k Janu Sedlákovi. Ten ale oproti minulému zápasu nenasadil střelecké obutí a v dobré pozici pálil vysoko nad. O chvíli později zahrávali hosté rohový kop, který se dostal k Junovi. Řevničovský stoper se uvolnil k zakončení z úhlu, kterému ale chyběla přesnost. Poté se ozvala znovu domácí Sparta. Překvapivým centrem mířícím do branky se Tomeš nenechal překvapit, v další luženské šanci ale už kapituloval.

 

Ve 27. minutě domácí poslali po kombinaci na vlastní polovině míč za obranu, kam si naběhl O. Pavlíček. Proti němu nenačasoval dobře výběh řevničovský brankář, luženský hráč jej přeloboval, ale místo do branky mířil míč do míst, kde stál s dorážkou do prázdné branky připravený Grill - 2:0. Po půl hodině hry byl k vidění sporný moment, když pelášil řevničovský hráč na brankáře M. Pavlíčka. Po souboji s domácím gólmanem uvnitř vápna zůstal ležet na zemi. Zákrok bolel i domácího brankáře, ale sudí tento zákrok jako penaltový neposoudil.

 

Skóre se znovu měnilo ve 40. minutě. Levačka Mezeie od rohového praporku zakroutila míč na hranici malého vápna, kde se hlavou prosadil kapitán R. Pokorný - 3:0. A to stále nemuselo být poslední luženské slovo! J. Vejvoda pláchl hostující obraně a z úhlu hledal pod sebou lépe postaveného Grilla, ke kterému se ale míč nedostal. Po obranném zákroku se dostal na kopačku R. Pokorného, ale jeho pokus stihl včas zablokovat obránce a nebezpečí bylo zažehnáno.

 

Domácí se znovu neradovali ani po další velké šanci. R. Pokorný vysunul do náběhu J. Vejvodu, jehož střelecký pokus z úhlu zvládl zneškodnit nadvakrát Tomeš. Ten na nic nečekal, rychle rozehrál a výsledkem byla gólovka na druhé straně. Jan Sedlák obral o míč laxně bránícího obránce, poslal do malého vápna přízemní centr, který vyškrábl před Fujerou na poslední chvíli M. Pavlíček.

Lepší výkon na body nestačil

Druhý poločas nabídl ještě rychlejší branku než ten předešlý. J. Vejvoda posunul míč po pravé straně na O. Pavlíčka, který našel na zadní tyči nikým nehlídaného Grilla a ten měl znovu snadnou úlohu - 4:0. Ani čtvrtý inkasovaný gól hostující celek nepoložil. Nejprve to zkoušel levačkou z přímého kopu Husák, jehož povedenou střelu zastavilo břevno. O chvíli později se už Řevničov mohl radovat.

 

Husák levačkou poslal do náběhu Jiřího Sedláka, který si přehodil vyběhnuvšího M. Pavlíčka, ale zároveň se vyhnal do velkého úhlu. I tak ale dokázal poslat do ohně mezi chumel hráčů nebezpečný centr, který si nakonec luženský brankář ve snaze zažehnat nebezpečí srazil do vlastní sítě - 4:1. Výkon řevničovské Sparty byl lepší než v prvním poločase a první branka na hostující straně přišla zcela zaslouženě.

 

Místo toho, aby na ni předposlední celek soutěže navázal, tak udělal o pár minut později přesný opak. J. Vejvodu poslal do samostatného nájezdu R. Pokorný. Domácí rychlík šel sám na Tomeše, píchl si kolem něj míč a pohodlně skóroval na prázdné branky - 5:1. Následovala akce nedáš, dostaneš. O. Pavlíček šel sám na Tomeše, ale řevničovský brankář zaujal dobré postavení a střelu nohou vyrazil. Ihned na druhé straně dostal z levé strany centr na úroveň penalty Husák a jelikož nebyl nikým atakován, tak se mohl brankáře zeptat, kam to chce - 5:2.

 

Na góly a také velké šance velmi bohatý zápas. Další dobrou příležitost měla opět Lužná. J. Vejvoda zatáhl míč do šestnáctky a chtěl na druhé straně hledat volného R. Pokorného, kterému by stačila nastavit placíra. Na poslední chvíli ale zažehnal nebezpečí dobře postavený stoper Jun. A znovu přišla rychlá odpověď v podobě rychlého protiútoku. Už se zdálo, že se Fujera vyhnal do bezpečné zóny, ale opak byl pravdou. Řevničovský štírek se uvolnil kolem obránce a z úhlu prověřil M. Pavlíčka, ten se ale překonat nenechal.

 

V závěru zápasu šel Řevničov za další brankou, ale proti byl M. Pavlíček, který předvedl dobré zákroky a další branku za svá záda nepustil. A tak na rozloučenou udeřila ještě jednou Lužná. J. Vejvoda v dalším nájezdu uspěl a připsal si svou druhou branku v utkání, i když jich mohlo být i více - 6:2. Poslední minuta přinesla ještě povedené zakončení Husáka, ale jeho dobrý pokus skončil těsně nad a skóre tak neupravil. Lužná byla v utkání lepší a i přes zlepšený výkon Řevničova ve druhé půli neponechala nic na náhodě a dotáhla zápas do vítězného konce.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, střídající hráč: I když výkon chvílemi nebyl optimální, tak zase na druhou stranu jsme byli produktivní a dávali jsme góly, což nám v minulých zápasech chybělo. Naše vítězství je zasloužené.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, útočník: Věděli jsme, že zajíždíme ke kvalitnímu soupeři, na kterého se nám ale poslední zápasy hrálo dobře. Do zápasu jsme vstoupili ale šíleně špatně, domácí drželi míč, určovali tempo hry a do poločasu si vytvořili třígólový náskok. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale na body to bylo i tak pramálo. Lužná si naprosto zaslouženě připsala tři body a já soupeři gratuluji.



Počet diváků: 110. Rozhodčí: SVOBODA Dominik - VODRÁŽKA Tomáš, KOZÁK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Martin Pokorný
Tip experta: výhra domácích

Hrajeme doma, naše hřiště by je mohlo rozhodit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích