3:3
(0:1)
43. R. Pokorný
78. T. Diepold (vl.)
90. R. Grill
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 10:00

25.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zavidovská otočka měla nakonec hořkou luženskou chuť


Branky


61. M. Horvát , 68. D. Štiller , 76. D. Štiller - 43. R. Pokorný , 78. T. Diepold (vl.) , 90. R. Grill
13

Kdo se v neděli dopoledne přijel podívat na kopanou do Zavidova, rozhodně nelitoval. Na souboj domácí rezervy proti Lužné se rozhodně dalo koukat. Utkání nabídlo pohledný fotbal z obou stran, příchozí diváci viděli šest branek a neproměněnou penaltu. Oba celky z top čtyřky braly po nerozhodném výsledku zaslouženě bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná penalta Pokyho

Oba celky nastoupily v základní jedenáctce se dvěma dorostenci, a tak poměr mladých sil byl na hřišti vyrovnán. V luženském dresu se neobjevil jak David, tak i Josef Vejvoda nebo Petr Mezei, což byla pro Spartu citelná ztráta.

 

Začátek utkání nabídl hru nahoru dolů s náznaky šancí na obou stranách, oběma týmům ale chyběla přesnější finální fáze. Největší šance se tak zrodila na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy si Lužná došla pro pokutový kop. K tomu se postavil kapitán a velezkušený kanonýr Pokorný, ale Sekyra jeho úmysl přečetl a penaltu zneškodnil!

 

Zavidov mohl po chvilce odpovědět, ale centr z levé strany byl přetažený a na zadní tyči zakončoval až v moc velkém úhlu Horvát. Na druhé straně dostal hezky nabito R. Pokorný, ale ani další minisouboj se Sekyrou nevyhrál a zavidovský brankář si chycenou střelou k tyči připsal další důležitý zákrok. Na první branku se čekalo i po nádherné táhlé střele přes celé vápno z kopačky jednoho z luženských hráčů, která skončila těsně vedle.

 

Sekyra nebyl překonán ani po dlouhém autu, po kterém hlavička zakončujícího hráče skončila v koši zavidovského gólmana. Lužná měla hodně příležitostí, v prvním poločase měla převahu a blízko k brance byl také O. Pavlíček. Ten si připravil prostor pro zakončení zpoza vápna a krásnou střelou orazítkoval břevno! Domácí celek zahrozil ze standardek a centrů D. Štillera, zasahovat musel buď v jednom případě v těžké situace gólman Pavlíček nebo nebylo zakončení přesné.

 

V posledních pěti minutách měl obrovskou šanci domácí celek. Přímý volný kop těsně za vápnem přeběhl D. Štiller a standardku přenechal Jančaříkovi, který tlačíl míč na stranu brankáře, ale zařízení o dost minul. A tak do kabiny udeřilo na druhé straně! Lužná vybojovala míč mezi půlícím kruhem a velkým vápnem domácího celku, rychlá kombinace se dostala až do šestnáctky na neobsazeného Pokorného a ten suverénním zakončením napravil neproměněnou penaltu - 0:1.

 

To ale nebyl poslední moment první půle, protože v posledních vteřinách pro přetaženém centru na zadní tyč zachránila Spartu tyč! První poločas přítomné fanoušky namlsal a bylo otázkou, co nabídne zbývající část utkání.

Zavidovská otočka s hořkým koncem

Jako první ve druhém poločase zahrozili hosté, kteří se dostali do šance po dlouhém nákopu Ambrůžka. Míč se dostal k R. Pokornému, který ale váhal se zakončením a míč nakonec poslal hodně nad. O chvíli později zahrál na nervy všem přítomným brankář Sekyra, který při rozehrávce trefil luženského hráče a mohl být rád, že následné zakončení skončilo pouze v boční síti!

 

Zavidov se prezentoval ve druhém poločase lépe než v tom prvním, vytvářel si dobré pozice, ale koncovka nebyla přesná. I Lužná ale navázala na první půli a dostávala se do šancích volajících po brance. Přímý kop z poloviny hřiště si našel za obranou R. Pokorný a z těsné blízkosti rozvlnil pouze boční síť. Ani další luženská tutovka neskončila gólem, a tak udeřilo na druhé straně. Horvát si připravil z hranice vápna zakončení a nádherný obstřel zapadl přesně k zadní tyči do šibenice - 1:1.

 

Domácí rezerva si vytvořila převahu a hnala se za další brankou, která po pár neúspěšných akcí přišla. Centrovaný míč z levé strany si našel v šestnáctce D. Štiller a poslal svůj tým do vedení - 2:1. Lužná mohla odpovědět po ostrém centru čerstvého Lebedy, jeho střílený míč si ale ve vápně nikdo nenašel. Z přímého kopu kousek za vápnem obstřeloval O. Pavlíček zavidovskou zeď, ale Sekyra byl včas u tyče s jistým zákrokem.

 

V 76. minutě domácí navýšili své vedení. Krejčí poslal z hloubi pole přesný pas k zadní tyči, kde byl v náběhu D. Štiller a elegantním lobem poslal míč přes M. Pavlíčka - 3:1. Pojistka čtvrt hodiny před koncem utkání byla důležitá a zdálo se, že domácí celek dotáhne toto pohledné utkání do vítězného konce. Fotbal se ale hraje devadesát minut a když rozhodčí něco nastaví, tak i o pár minut více. A právě to v tomto duelu hrálo velkou roli!

 

Hned po rozehrávce v půlícím kruhu dostala Lužná míč na svou pravou stranu, Grill posunul do lajny na Lebedu, jehož centr si na zadní tyči nešťastně srazil do branky Diepold - 3:2. Sparta vycítila šanci a hnala se za vyrovnáním. Ze závěrečného tlaku si dokázala vytvořit dobré příležitosti, ale ztroskotala na finální fázi nebo na gólmanovi Sekyrovi. Ten v 87. minutě uviděl žlutou kartu za zdržování při odkopu od branky, což jen svědčilo o tom, že domácí nemají kam spěchat.

 

Lužná si ale šla za svým a v nastavení se dočkala vyrovnání! Obrovský závar po autovém vhazování nakonec skončil na kopačce Grilla, který propálil Sekyru a stal se luženským hrdinou - 3:3. Zavidov dokázal otočit zápas ve svůj prospěch, ale v závěru utkání se o slovo znovu přihlásila Lužná, která dvěma góly vzala domácímu B-týmu vítězství a body se nakonec dělily.

 



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Martin Havel, trenér: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Hrály proti sobě týmy z horních pater tabulky, čemuž také odpovídala předvedená hra, ke které přispěl dobrým výkonem i rozhodčí. V prvním poločase byla lepší Lužná, která si vytvářela šance a měla i penaltu, kterou náš brankář chytil. My jsme také nehráli špatně, ale Lužná toho měla více. V kabině jsme si v klidu řekli, že našemu výkonu něco chybí a ve druhém poločase jsme byli lepší naopak my. Dokázali jsme otočit zápas a vedli jsme o dvě branky, bohužel pak přišel nešťastný gól a v nastavení pak soupeř dokázal vyrovnat, což mě mrzí, že jsme to neudrželi. Kluky ale musím za výkon pochválit. Vzhledem k tomu, že v prvním poločase byla lepší Lužná a ve druhém my, tak je remíza zasloužená pro oba.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, střídající hráč: Mohli jsme mít v pohodě tři body, ale zase jsme dojeli na nepromněňování spousty šancí, což je naše bolest, která nás dlouhodobé trápí. Domácí nám dali lekci z produktivity. Kluci makali až do konce a zápas dokázali dovést alespoň do nerozhodného stavu a nic nevzdali, za což jim patří poděkování.



Sestavy


FC 05 Zavidov B
A. Sekyra [-] - T. Urban [-] (46. M. Skoupý [-] ) , T. Diepold [-] , E. Pšenička [-] , J. Jančařík [-] (75. J. Kraus [-] ) , M. Horvát [-] , D. Štiller [-] , J. Klouček [-] , R. Vanický [-] , M. Krejčí [-] , M. Zuda [-]

TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - R. Pokorný [-] , O. Pavlíček [-] , L. Havlíček [-] , J. Staněk [-] , J. Špička [-] , R. Grill [-] , J. Kolínský [-] (55. J. Lebeda [-] ) , P. Ambrůžek [-] , V. Pospíšil [-] , M. Pokorný [-]

Hráči zápasu: D. Štiller , A. Sekyra - R. Grill , O. Pavlíček .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: ADÁMEK Filip - SVOBODA Dominik, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Daniel Štiller
Tip experta: výhra domácích

Vyhrajeme a jak to dokážeme? Nebudu prozrazovat taktiku (smích).

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů