1:1
(1:0)
56. L. Mácha (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola v Lužné neměl vítěze, trefili se oba kapitáni


Branky


35. R. Pokorný - 56. L. Mácha (p.)
10

Šlágr kola se odehrál v Lužné, kam zavítaly Senomaty. Kdo ale čekal fotbalovou parádu, ten byl na omylu. Hodně se projevilo, že šlo vůbec o první jarní zápas, čemuž odpovídala kvalita na obou stranách. Nakonec se oba celky rozešly smírně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poky otevřel skóre

Netrvalo dlouho a na první šanci nemuseli diváci dlouho čekat. Radost na domácí straně ale zkazil zákrok Kučaby, který nohou vytěsnil přízemní střelu jednoho z luženských hráčů na roh a podržel tak svého spoluhráče v obraně, který doslova namazal svému soupeři na gól. Úvodní ohrožení své svatyně Senomaty přečkaly, stejně tak zakončení po následném rohu, které o dobrý půl metr minulo cíl. Na další větší příležitost se muselo čekat.

 

Lužná je nebezpečná ze standardních situací a právě z jedné takové se prosadila. Mezei poslal míč do ohně, odkud propadl až na volného Pokorného a ten hlavou po půl hodině otevřel skóre – 1:0. I hosté se dostali k ohrožení domácí branky. Z přímého kopu mířil Hudák pouze do rukavic Staňka a Vávra svou střelu poslal mimo tři tyče. Lužná byla mírně aktivnější a do kabin uhájila těsné vedení.

Senomaty odmítly porážku

Trenér Kučera poslal do druhé půle na kraj hřiště mladíka Kyncla, který svým příchodem oživil hru. V 56. minutě se dostal do šestnáctky Žebrakovský a byl nedovoleně zastaven. Následoval pokutový kop, který na sebe vzal kapitán Mácha a nemýlil se – 1:1. Lužná své vedení chtěla získat zpátky, ale do větší příležitosti se ji nedařilo dostat. Na druhé straně se dostal k hlavičce po rohu Sailer, ale mířil nad. Staněk si při další senomatské příležitosti věděl rady a podruhé se překonat nenechal.

 

Hosté byli ve druhém poločase aktivnější a poté, co byl ve vápně po souboji na zemi Žebrakovský, vyhlíželi druhou penaltu. Sudí Dohnal ale nebyl stejného názoru a druhá pecka se tedy nekopala. Utkání probíhalo v klidu, k čemuž přispěli svým dobrým výkonem i rozhodčí, kteří se objevují převážně ve vyšších soutěžích. Zápas moc fotbalové kvality nepřinesl, terén nebyl stoprocentní a místy to bylo znát. Utkání, kde pálili ostrými pouze kapitáni, nakonec vítěze nepřineslo a body se dělily.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, střídající hráč: Zápas rozdílných poločasů. První půli jsme byli lepší my a zaslouženě jsme se dostali do vedení po standardní situaci. Druhou půli to byli zase hosté, kteří byli více na míči a z penalty zaslouženě vyrovnali. Myslím, že remíza je spravedlivá.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Říkali jsme si, že si musíme dát pozor na začátek. A hned v té první měl soupeř šanci, kterou jsme přežili. Poté se skoro nic nedělo. Lužná hrozila především ze standardek, kdy jedna taková propadla až k nepokrytému Pokornému a ten otevřel skóre. My jsme také nějaké šance měli, ale neprosadili jsme se. Ve druhém poločase jsme po faulu na Žebrakovského vyrovnali z penalty, kterou proměnil Mácha. Byli jsme aktivnější a měli jsme ve druhé půli více ze hry. Lužná měla jen nákopy za obranu, ze kterých si nic nevytvořila. My jsme se do pár šancí dostali, ale žádnou další jsme nevyužili. Byl to bojovný zápas a oba týmy umí jistě zahrát lépe. V prvním poločase byla aktivnější Lužná, ve druhém zase my a konečný jeden bod bereme.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Staněk [-] - O. Pavlíček [-] (61. J. Vejvoda [-] ) , R. Pokorný [-] , J. Lebeda [-] (61. J. Stehlík [-] ) , K. Gjorgjiev [-] (80. A. Špička [-] ) , J. Špička [-] , R. Grill [-] , J. Kolínský [-] , J. Staněk [-] , P. Mezei [-] , D. Vejvoda [-]

SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Vávra [-] (90. A. Tvrz [-] ) , J. Šnídl [-] (88. O. Wachtel [-] ) , L. Žebrakovský [-] , L. Vrbata [-] (46. A. Kyncl [-] ) , J. Kodeš [-] , L. Mácha [-] , M. Sailer [-] (88. A. Polcar [-] ) , M. Hudák [-] , M. Komín [-] , M. Špidra [-]

ŽK: 87. R. Grill - 34. M. Komín , 44. M. Hudák .
Hráči zápasu: P. Mezei - L. Žebrakovský .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Dohnal Lukáš - VNUK Josef, ZOUFALÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: remíza

Šlágr kola. Oba týmy se snaží hrát hezký fotbal, oba mají široký kádr, který mohou využít. Na start jara bych řekl, že se oba týmy rozejdou remízou a v zápase padne více branek.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích