3:2
(0:1)
25. P. Šnídl (p.)
51. P. Čihař (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kněževes vstala z mrtvých a ukradla Městečku vítězství


Branky


58. J. Vrábík , 68. M. Miksa , 78. J. Plaček - 25. P. Šnídl (p.) , 51. P. Čihař (vl.)
10

První poločas poznamenal silný vítr ve spolupráci s deštěm, počasí tedy na úvod jara tomuto utkání vůbec nepřálo. Zápas se ale odehrál a byť to dlouho vypadalo, že Městečko bude slavit, opak byl pravdou. Ohnivec skvěle rozjetý zápas ztratil a odjížděl s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kněževes mimo hru

Kněževes bude potřebovat každý bod, aby nemusela řešit záchranářské trable. Fotbalové jaro je nevyzpytatelné a první krok mohli domácí udělat proti Městečku. Od začátku se ale utkání vyvíjelo lépe pro Ohnivec, který statečně čelil přírodním živlům, které doprovázely hlavně první poločas. Ten byl na šance hodně skromný, zejména domácí se do hry a do zakončení nedostávali.

 

Ve 25. minutě byli přítomní fanoušci svědky první branky. Jůna vnikl do šestnáctky, kde byl nedovoleně zastaven a sudí Vodrážka nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Šnídl a nezaváhal – 0:1. Ohnivci dosáhli během prvního poločasu ještě jedné branky, ta ale nebyla uznána a hostům se rozhodnutí hlavního arbitra moc nelíbilo, přijmout ho ale museli. I tak ale první poločas ovládli.

Kolaps versus euforie

Druhý poločas hraný za daleko klidnějšího počasí nabídl rychlou branku. A nutno říci, že pro domácí dosti nešťastnou. Šnídlova levačka poslala z přímého kopu kousek od rohového praporku míč do šestnáctky. Na hranici malého vápna se ho jako poslední dotkl P. Čihař, který ve snaze míč odklidit do bezpečí překonal vlastního brankáře a s Kněževsí to nevypadalo vůbec dobře – 0:2.

 

Domácí ale nic nezabalili a v 58. minutě dosáhli kontaktní branky. Velmi vlažné a nepozorné bránění hostí využil Vrábík, který dostal až příliš prostoru ve vápně a hlavou uklidil nadýchaný centr z přímého kopu – 1:2. O něco větší klid mohl na hostující kopačky vrátit Šnídl. Ten dostal míč z levé strany od aktivního Urbana, ale místo zakončení celou gólovou akci překombinoval a Lenner se znovu překonat nenechal. Trenér hostujícího celku tuto situaci označil jako klíčový moment utkání. A měl pravdu!

 

Městečko se až moc uspokojilo s dvougólovým náskokem a dalším problémem bylo nucené střídání brankáře Abraháma, který byl otřesen po souboji s protihráčem a mezi tři tyče musel Šnídl. Domácí si tak oddychli, že největší ofenzivní zbraň soupeře byla zařazena na hřišti o pár pozic níž. A zanedlouho přišla další rána. Miksa se dostal do samostatného nájezdu, procedil míč přes Šnídla a bylo vyrovnáno – 2:2.

 

Skvělý obrat Kněževsi byl dokonán v 78. minutě. Jednoduchá akce začala u P. Čihaře, který na polovině hřiště nikým neatakován nepospíchal a čekal na ideální moment k centru. Načasování zvládl na výbornou, stejně jako Vrábík sklepnutí na Plačka, který krásně završil pohlednou akci suverénním zakončením pod břevno – 3:2.

 

Tato fotbalová paráda vynesla domácím vedení, které do závěrečného hvizdu nepustili a po zásluze se mohli radovat. Hosté naopak mohli litovat neproměněné gólovky a ztráty dvougólového vedení, to se jim stalo osudným.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Zápas se hrál první poločas za silného větru a deště, takže kvalita hry tím byla ovlivněna. Soupeř má ve svém středu trio na tuto soutěž kvalitních fotbalistů. Urban, Otcovský a Šnídl si umějí vyhovět a dělali nám velké potíže. My jsme nehráli to, co jsme si řekli a o poločas jsem musel zvýšit hlas. Začátkem druhého poločasu jsme inkasovali nešťastně z rohu, ale po standardce jsme snížili a o deset minut později jsme dokázali vyrovnat. Po krásné akci se nám podařil úplný obrat a vsítili jsme vítězný gól. Naše vítězství bylo spíše šťastné než zasloužené, ale kluky musím pochválit, že i za stavu 0:2 nic nevzdali a zápas otočili.

SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: Učebnicový příklad toho, jak prohrát dobře rozehraný zápas. Po nedovoleném zákroku na Jůna jsme šli z penalty do vedení, které jsme ještě během prvního poločasu navýšili, ale branka nám nebyla uznána. Během prvního poločasu jsme hráli proti silnému větru, počasí fotbalu nepřálo. Ve druhém poločase jsme vedení navýšili po vlastní brance soupeře. Klíčový moment zápasu nastal při naší neproměněné stoprocentní šanci. Soupeř následně snížil ze standardky, nám se zranil brankář Abrahám a do branky musel Šnídl, čímž jsme se oslabili v útočné hře. Poté jsme si nechali dát dva góly středem hřiště. Zápas se pro nás vyvíjel velice dobře, ale ukázali jsme, že i vyhraný zápas se dá ztratit.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Miksa [-] (88. J. Jankovič [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] (90. M. Vršecký [-] ) , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] (78. J. Žemlička [-] ) , J. Kříž [-] , P. Čihař [-]

SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] (65. L. Majba [-] ) - J. Vician [-] , P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] , V. Hlavatý [-] , J. Ryba [-] , J. Jůna [-] , R. Otcovský [-] , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , T. Heger [-]

ŽK: 42. J. Kříž - 56. R. Otcovský , 84. J. Hadrava .
Hráči zápasu: L. Fiška - J. Urban .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - KOZÁK Lubomír, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: remíza

V tomto zápase popravdě ani nevím, jak tipovat. Nevím, jaké přípravy v týmech proběhly. Bude záležet, v jakých sestavách se oba týmy sejdou, i tak tipuji remízu.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů