M. Pastorek 68. (p.)
M. Stříž 76.
2:1
(0:1)
21. P. Chrostek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2023 15:00

30.kolo, Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby Vojkovické "hokejky" znovu vítězně aneb Koníček vs Radegast 2:1


Branky


68. M. Pastorek (p.) , 76. M. Stříž - 21. P. Chrostek (p.)
5

Hned na úvod jara Vojkovice doma přivítaly v derby Nošovice. Zápas by se dal také nazvat soubojem dvou pivovarů. Domácího Koníčka a Radegastu z Nošovic. Domácí na úvod jara doma v derby zvítězili a ukázali, že na svého soupeře v posledních střetnutí umí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zimní pauza nám utekla jako voda a lehce v polovině března nám odstartovala jarní část okresního přeboru na Frýdecko-Místecku.

 

V atraktivním derby v sobotním slunečném počasí na sebe narazily domácí Vojkovice, které přezimovaly na 7. místě s 21 body a kladným skórem 34:29, kde udržely přes zimu všechny tahouny i nejlepšího domácího střelce Marka Stříže s 8 góly či brankářskou legendu a starostu v jedné osobě Petra Tesarčíka. Vojkovice byly s podzimem natolik spokojené, že absolvovaly celé 4 tréninkové jednotky a odehrály jen jedno přátelské utkání, ve kterém porazily Trojanovice-Bystré 7:4 a naladily se tak vítězně na jarní část sezóny.

 

To hosté z Nošovic měli přípravu o dost náročnější. A není se čemu divit. Za poslední roky byli zvyklí na jiné výsledky i postavení v tabulce a po podzimním 14. místě ze 16 týmů museli přijít změny. K lepším výsledkům nepomohlo ani 7 branek Michala Červeného po podzimu nejlepšího střelce hostů přezdívaného Červ. Pouhých 12 bodů se skórem 22:38 je pro všechny z Nošovic velkým zklamáním, a tak začali přípravu již druhou polovinu ledna, kde tréninky nabrali svižnější tempo pod taktovkou nového trenéra Petra Bujňáka. Klasické dvě tréninkové jednotky v týdnu střídala tělocvična s terénem po okolí Nošovic. Nošovice přivedly do svých řad několik posil jako například Petr Skalický, Zdeněk Skotnica, Marek Matyskiewicz, Petr Chrostek či navrátilci Šimon Papřok s Janem Laštovičkou. Hosté stihli odehrát dva přátelské duely se Staříčem (1.B třída skupiny D) kterému podlehli 0:2. Druhý zápas již vyšel vítězně s Hnojníkem 6:2 (1.B třída skupiny C), když o branky se postrali Vojkovský, Turoň, Bakota, Kulhánek, Krella a Maťaťa. Poté měli hosté absolvovat ještě jeden duel, ale díky počasí a velké vrstvě sněhu se zápas v Návsí zrušil. Hosté jsou se zimní přípravou spokojeni a věří, že dobře naladěni, kterou absolvovali ve velkém počtu a na jaro tak jdou s jasným cílem vyšplhat se tabulkou co nejvýše.

 

Podzimní duel zcela jasně ovládli Vojkovice 3:0 po dvou trefách Marka Stříže a Maria Postorka.

 

V pěkném sobotním odpoledne na sebe tak hned v prvním zápase jara nastoupily v derby Vojkovice s Nošovicemi a dá se to trošku brát i jako souboj pivovarů. Domácího Koníčka a hostujícího Radegastu. Hosté povzbuzeni kvalitní přípravou chtěli hned od první minuty odčinit zpackaný podzim, ale hlavně prolomit Vojkovické prokletí, na které ne a ne přijít. Jedinou kaňkou, tak byla ztráta brankaře hostů a do brány tak musel hráč z pole, Robin Koláček. V prvním poločase se toho moc neudálo i když více šancí bylo na straně hostů a do kabin šli přece jenom veseleji hosté, když z pokutového kopu poslal hosty do vedení zimní posila Petr Chrostek.

 

Pauza hosty ovšem uspala natolik, že domácí přebrali zápas do svých rukou a byli aktivnější a hnali se za vyrovnáním, které mohl utnou po faulu na Červeného již druhou penaltou Chrostek. Proti byl, ale skvělý zákrok Tesarčíka a ten dal domácím ještě větší chuť do zápasu. Z další penalty a již třetí v zápase, ale tentokrát pro domácí vyrovnal Mario Pastorek. Do konce zápasu zbývalo zhruba 20 minut a na domácích byla vidět větší a větší touha po vítězství a po sérii střel se v chumlu hráčů nejlépe orientoval domácí střelec a nekompromisní střelou k tyči poslal Marek Stříž domácí do vedení. S blížícím se koncem zápasů byla na hřišti znát nervozita a derby tak mělo ještě větší emoce. To vyústilo v potyčku po jednom z faulu hostů, kde neudržel nervy na uzdě domácí kapitán Lukáš Válek a po oplácení dostal zcela oprávněně ČK. Domácí ovšem závěr takticky zvládli a zvítězili tak v derby 2:1. Hosté tak stále hledají recept, jak konečně Vojkovice porazit.

 

Autor: David Smítal



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Vojkovice
David Kaszper, hráč: Já už v klubu moc nejsem spíše pomáhám sokolu a jsem taková organizační složka. Vím, že kluci toho v zimě moc nenatrénovali, ale prý jim to stačí. Sehráli jeden přátelský zápas s Trojanovicema, který vyhráli 7:4. No a dnešní derby se odehrálo v krásném počasí a při slušné návštěvě. Myslím, že jsme šťastnější mužstvo, které vyhrálo a o víc to těší, že to bylo v takovémhle derby.

SK Nošovice-Lhoty
Robin Koláček, hráč: Po nevydařeném podzimu jsme absolvovali kvalitní zimní přípravu a sehráli dva přátelské zápasy. Se Staříčem jsme prohráli a s Hnojníkem vyhráli jednoznačně 6:2. Máme nového trenéra a nové tváře, tak věřím, že jsme dobře připraveni na jaro. Náš cíl je posunout se tabulkou co nejvýše a střed tabulky není nereálný, hlavně chceme ale bavit fotbalem a aby se nám vyhýbali zranění. Dnešní zápas byl ze začátku opatrný i když jsme měli více šancí tak jsme proměnili jen jednu. Druhý poločas byl od nás hrozný a domácí toho využili. Místo toho, abychom vedli 0:2 kdy jsme nedali druhou penaltu, tak domácí z následného útoku penaltu proměnili a dostali se tlaku ,kde po sérií odrazů nekompromisní ranou k tyči domácí zápas otočili. Poté se nám to trošku na hřišti vyhrotilo a domácí dostali ČK, ale k ničemu nás nepustili. Zápasů by spíše slušela remíza, ale takový je fotbal a my tak budeme muset dál hledat recept, jak konečně porazit Vojkovice.



Sestavy


TJ Sokol Vojkovice
P. Tesarčík [-] - R. Suszka [-] , P. Němec [-] , O. Majer [-] , P. Klaner [-] , J. Fára [-] , M. Pastorek [-] , A. Puzoň [-] , M. Stříž [-] , L. Valek [-] , J. Trupka [-]

SK Nošovice-Lhoty
R. Koláček [-] - T. Račev [-] , P. Skalický [-] , P. Chrostek [-] , F. Bakota [-] , P. Bednárek [-] , V. Maťaťa [-] , M. Červený [-] , J. Vojkovský [-] , V. Turoň [-] , M. Kulhánek [-]

ŽK: 78. M. Stříž . ČK: 82. L. Valek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: RICHTER Jan - POVAŽAN Marek, ŠAŠINKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích