3:1
(1:1)
27. T. Quitt
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2023 17:00

25.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fryčovice v derby zdolaly Staříč


Branky


4

Pikantní souboj slibovalo utkání 25.kola 1.B třídy sk.D na hřišti Fryčovic. Domácí po dramatickém průběhu nakonec udrželi alespoň teoretickou šanci na záchranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ledovou sprchu připravil Fryčovicím krásnou akcí Quitt

Přes 120 diváků z obou táborů se přišlo v sobotu odpoledne podívat do fryčovického areálu na souboj nejen tabulkových, ale i geografických sousedů. Oba týmy totiž dělí 3,7 kilometrů vzdušnou čarou a osm bodů v tabulce. Mnoho lidí na hřišti i v hledišti se tak dobře znalo. Z opatrného začátku zápasu šlo vidět, že ani jeden z týmu nechce udělat zbytečnou chybu, která by mohla soupeře posadit na koně. Úvod zápasu nabídl z obou stran větší množství nepřesností, díky kterým se ani jeden z týmu nemohl dostat do tempa zápasu. Na domácích jako by byla tíha okamžiku, protože nutně potřebovali utkání zvládnout a zvítězit. Do první vážnější šance se Fryčovice dostaly v 11. minutě. A hned z toho byla situace gólová. Po několika odrazech a nepodařeném odkopnutí ze strany staříčské obrany se míč dostal na hranici velkého vápna k Ondřeji Tylečkovi, který bez váhání poslal míč vstříc Kociánově bráně. Hostující brankář sice jeho střelu vyrazil před sebe, ovšem pouze k nohám připraveného Aleše Holuba, který už si s dorážkou poradil - 1:0. Po inkasované brance Staříč zapnula obrátky, z čehož vyplynulo několik šancí. První z nich měl Trčka, který v osobním souboji přetlačil jednoho z domácích obránců. Poté vnikl do domácí šestnáctky a z blízkosti nastřelil pouze Papajovu pravou tyč. Krásnou fotbalovou akci předvedl ve 27. minutě staříčský Tomáš Quitt. Ten se nejdříve míče ujal ve středu hřiště, kudy prošel přes protihráče až na hranici dvaceti metrů. Z této značky poté vypálil tvrdou střelu, která se nejdříve odrazila od pravé tyče, aby zapadla za tyč levou - 1:1. Obdržená branka byla pro domácí ledovou sprchou. Domácí hře chyběl pohyb, a tak trenér Mašlonka sáhl k prvnímu střídání již ve 33. minutě. Střídající Ondřej Giňovský šel na hřiště s cílem pomoci svému týmu hru zjednodušit. Fryčovice se ještě do poločasu dostaly ke dvou zajímavým šancím. Ve 34. minutě poslal Zima David svou přihrávkou do uličky míč Filipcovi Jakubovi. Ten mohl z levé strany pokračovat s míčem až do šestnáctky, ale rozhodl se z hranice vápna vystřelit. Střela mu však nevyšla a brankář s ní neměl sebemenší problémy. Branka nepadla ani po dorážce Mašlonky, a proto se šlo do šaten za stavu 1:1. 

Žolík Giňovský zajistil domácím tři body

 

Po nepovedeném prvním poločase sáhly domácí Fryčovice o poločase hned ke dvojímu střídání. Do hry se dostali Šimečka a Chalachan. To vše se záměrem zlepšit pohyb, zpřesnit hru a dotáhnout utkání k vítěznému konci. Krátce po poločase se domácí dostali do první šance. Z levé strany po centru do šestnáctky se míč dostal až na zadní tyč, odkud se Čulák Lukáš snažil svou přihrávkou přes malé vápno nalézt svého spoluhráče. V klíčové předfinální fázi nicméně selhal. Tempo hry a nervozita se stupňovala, což bylo vidět i na několika ostřejších zákrocích, které musel sudí Ivanský razantně řešit. Domácím se ale najednou podařilo vstřelit vytoužený vedoucí gól. V 61. minutě našel David Zima svým centrem do pokutového území nikým nehlídaného Ondřeje Giňovského, kterému se podařilo těžký míč z první uklidit pod břevno Kociánovy branky - 2:1. Domácí tak dostali na své kopačky klid. V 67. minutě poslal Michal Soško přihrávku do uličky mezi obránce, po které Giňovský pokračoval sám na hostujícího brankáře. Po jeho nepovedené střele Kociána vyrazil míč k Mašlonkovi, který ale mířil jen těsně vedle jeho pravé tyče. V 75. minutě se po skrumáži a několika odrazech nedokázal prosadit Lukáš Čulák, když ho skvělým zákrokem vychytal Daniel Kocián. Staříč se ve druhém poločase do vyložených šancí nedostávala. A tak musela pálit pouze z delších vzdálenosti. Jeden z takových pokusů vyslal zhruba z dvaceti metrů z voleje Stanislav Musálek, který ale bránu domácích přestřelil. Definitivní pojistku na vítězství Fryčovic tak přidal v 85. minutě žolík Ondřej Giňovský, když se probojoval přes hostující obranu a blafákem překonal bezmocného Kociána podruhé - 3:1. Konec utkání už více šancí nepřinesl, a tak jedu staříčtí i z Fryčovic opět bez bodů. Tentokrát po prohře 3:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Fryčovice
Daniel Urbiš, absentující hráč: Musím říct, že první poločas nám vůbec nevyšel podle naších představ. Od začátku utkání jsme nezachytili tempo hry a těžko se nám do toho dostávalo. Přišlo mi, jako bychom byli lehce svázaní tím, že si nemůžeme v téhle situaci dovolit zaváhat a potřebujeme utkání zvládnout. Tahle derby jsou vždy specifická a nemají jasného favorita. Po špatném prvním poločase byl o přestávce v šatně menší „vítr“, kdy jsme si řekli, co a proč je potřeba změnit. Došlo ke střídání a zjednodušili jsme hru dopředu. Po příchodu Ondry Giňovského přišla i bojovnost, což jsme první poločas taky postrádali. Kluci dostali novou krev do žil a postupně jsme si šli za vítězstvím. Po vstřeleném gólu na 2:1 jsme se uklidnili a závěr utkání již takticky zvládli. Staříč nám nedala nic zadarmo, když přijeli především takticky dobře připraveni a bylo na nich znát, že chtějí dnes uspět. Z naší strany nebyla hra optimální, nicméně jsme utkání zvládli za tři body a to je pro nás v současnosti to nejdůležitější. Derby jsme zvládli a jak se říká, na víc se historie neptá. Teď se musíme dobře připravit na poslední dvě utkání této sezóny proti soupeřům z horní části tabulky, protože nás určitě nečeká nic jednoduchého.




Sestavy


TJ Sokol Fryčovice
M. Papaj [-] - P. Žurovec [-] , A. Holub [-] (46. A. Šimečka [-] ) , R. Zahradník [-] , P. Kobylák [-] (46. L. Chalachan [-] ) , J. Mašlonka [-] (81. P. Bílek [-] ) , D. Zima [-] (65. M. Soško [-] ) , A. Šponiar [-] (33. O. Giňovský [-] ) , J. Filipec [-] , L. Čulák [-] , O. Tyleček [-]

FK Staříč
D. Kocián [-] - S. Musálek [-] , K. Trčka [-] , D. Kaps [-] (46. P. Király [-] ) , T. Quitt [-] (73. T. Brettschneider [-] ) , P. Velička [-] , L. Kaulinec [-] (91. M. Hromádka [-] ) , M. Míček [-] , P. Jukl [-] , L. Janota [-] , D. Pešek [-]

ŽK: 43. J. Mašlonka , 82. L. Čulák - 43. T. Quitt , 44. P. Jukl , 54. P. Velička .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: IVANSKÝ Lumír - SIKORA Patrik, VOJKOVSKÝ Michael.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 6. 2023 07:20
Krásný článek z pohledu domácího týmu. Kdo na zápase byl určitě ví jak to probíhalo. Možná by stálo zmínit 2 neodpiskany penalty a potyčku z poločasu,kde rozhodčí omylem spletl barvy karet. Smutný příběh.

Tip experta: výhra domácích

Fryčovice mají co napravovat z minulého zápasu. Stařič už nemá o co hrát. Tady jasná výhra domácích.

Tip: výhra domácích