0:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mokré Lazce si odvezly body ze Staré Bělé


Branky


13

Mokré Lazce potvrdily svou jarní formu a připsaly si další vítězství za tři body. Tentokrát Galvasova družina uspěla na hřišti nepříjemného soupeře, a sice ve Staré Bělé, kde se body získavají velmi těžko. Domácí tým byl vesměs fotbalovější, ale v koncovce zcela impotentní. I díky tomu si připsal třetí prohru v řadě a propadl se až na osmé místo tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lazce vedly po poločase o dvě branky

Sotva hlavní arbitr zahájil utkání a časomíra se rozeběhla, šly hostující Mokré Lazce do vedení. Dřizgevič zachytil špatnou rozehrávku domácích, jeho parťák ze zálohy Wojnar nakopl míč za obranu a rychlonohý Lukáš přehodil pěkným lobem brankáře Pelikanudise - 0:1. Stará Bělá působila více fotbalověji, byla pohyblivější a měla míč častěji na kopačkách. Jenže nic z toho nevzešlo, neboť finální fáze drhla. Nejblíže k vyrovnání měl Vidiševský, který z optimální střelecké pozice mířil pouze mimo tyče hostující brány. Domácí obrana se nevyznamenala ani u druhé inkasované branky. Wojnar vybízel k zakončení Galvase, který se marně pokoušel propálit Pelikanudise, nicméně akce pokračovala a odražený balón napálil z voleje nehlídaný Pospěch rovnou do sítě - 0:2. Stará Bělá se snažila dotírat na soupeřovu obranu, ta ovšem žádné velké komplikace nepřipustila.

 

Domácí marně dobývali soupeřovu klec

I po přestávce byl k viděný pěkný svižný fotbal. Domácí fanoušci zatleskali efektním nůžkám Sýkory, které oprášily rukavice připraveného gólmana Minarčíka. Rovněž další nadějná příležitost Doležala volala po gólu, jenže domácí útočník místo zakončení zvolil přihrávku pro svého kolegu, kterou pozorná obrana Lazců stačila eliminovat. Hosté sice nenaběhali tolik kilometrů co domácí hráči, ale za to dokázali více hrozit ze standardek, především pak po rohových kopech. Nejprve zkoušel Galvas zakrotit míč přímo z rohu, míč se otřel o levou tyč brány. Brankář Pelikanudis by nejspíš i tak střelu uhlídal. Domácí tým prahl alespoň po snížení, ale nebylo mu přáno. Po dalším rohu měl třetí branku na hlavě vyskočivší Hoza, ale narazil na připravenou hradbu domácích těl. Za zmínku pak v závěru stál ještě přímý kop lazeckého Dřizgeviče, který prosvištěl těsně nad břevnem. Mokré Lazce tak své dvoubrankové vedení uhájily, naopak Stará Bělá nedokázala vyzrát ani na třetího soupeře z popředí tabulky a opět prohrála.  



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Slova se mi hledají velmi těžko. Třetí zápas po sobě a pořád stejný výsledek. Herně to z naší strany není vůbec špatné, řekl bych, že jsme i fotbalovější tým, ale bohužel nelepí nám to nahoře, neumíme dávat góly. To se pak těžko vyhrává a sbírají body. Naopak dostáváme laciné branky, které soupeřům darujeme. Že by nás Lazce přejely, to vůbec. V určitých fázích to soupeř doslova odchodil, ale oproti nám uměl své šance proměňovat a v tom je celý problém, proč nesbíráme body"

FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas (útočník): "Výhry si určitě vážíme, protože jsme hráli proti mladému, běhavému manšaftu, který umí být dost nepříjemný. Jenže ve finální fázi to nebylo z jejich strany moc ono. Buď jsme je k ničemu vážnějšímu nepustili, anebo to oni sami vyřešili špatně. My jsme naopak své největší šance využili, určitě nám pomohl rychlý úvodní gól. Byly tam i další příležitosti, které jsme mohli lépe zužitkovat, ale i tak musíme být s výhrou spokojeni"



Sestavy


FK Stará Bělá
K. Pelikanudis [-] - D. Šebesta [-] , V. Strnad [-] , M. Švábík [-] , T. Miškařík [-] , P. Doležal [-] (77. J. Jurásek [-] ) , N. Sýkora [-] (60. P. Maršálek [-] ) , D. Kožík [-] , J. Vidiševský [-] (77. P. Firášek [-] ) , M. Škuta [-] (54. J. Dziža [-] ) , A. Akritidis [-] (60. K. Surovec [-] )

FK Sokol Mokré Lazce
P. Minarčík [-] - P. Galvas [-] (82. K. Lomozník [-] ) , Z. Pospěch [-] (73. D. Sukdol [-] ) , D. Moša [-] (73. J. Ulrich [-] ) , P. Dřizgevič [-] , P. Wojnar [-] (89. A. Hiemer [-] ) , M. Lukáš [-] , R. Šimeček [-] (89. D. Exner [-] ) , M. Hoza [-] , Z. Říman [-] , L. Poštulka [-]

ŽK: 52. K. Pelikanudis , 58. M. Švábík , 63. D. Kožík - 23. D. Moša , 39. P. Galvas .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: DIMUN Michal - DYTKOVÁ Šárka, PICMAUS Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Jan Obludník
Tip experta: remíza

I tento zápas bude hodně zajímavý. Pro mě osobně je Stará Bělá letos největším zklamáním v soutěži. Čekal jsem, že bude hrát podstatně výše. Lazce jsou dobře rozjeté, mají formu. Ale i přes mou kritiku vůči domácím si myslím, že to Lazcům zdarma nedarují a uhrají bod.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů