P. Klimek 32. (p.)
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2023 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Krásné Pole pokořilo suveréna z Kravař


Branky


32. P. Klimek (p.)
13

Zraky diváků i jiných fotbalových fajnšmekrů směřovaly nejvíce na nedělní šlágr kola, kdy proti sobě nastoupily týmy, kterým jaro vychází podle očekávání. V dobré formě hrající Krásné Pole bylo odhodláno zastavit vítěznou šňůru Kravař a oddálit tak jejich postupové oslavy. Tento cíl byl nakonec úspěšně naplněn a lídr tabulky musel poprvé na jaře zkousnout hořkost porážky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle přinesla šance i jediný gól zápasu

Úvodní pasáž utkání byla hodně opatrná. Na první brankové šance si musely necelé čtyři stovky přítomných diváků počkat skoro dvacet minut. Nejprve nevyužili své příležitosti hosté. V první dobré šanci se nedokázal prosadit Těžký, když se ve finální fázi ukopl. Zanedlouho tentýž hráč rozehrával rohový kop a Hrdlička nebezpečně hlavičkoval do připravených rukavic Tichého. Pak přišla pasáž, kdy pro změnu dominovalo domácí Krásné Pole. To mohlo potrestat minelu kravařského stopera. Mašlanka si vylámal zuby na brankáři Kurkovi, následná nebezpečná střela Ševčíka nabrala opačnou faleš a ztočila se mimo tyč. Po dalším nepřesvědčivém rozehrání hostující obrany mohl otevřít skóre Mašlanka, jenže jeho přízemnímu pokusu k tyči scházely centimetry. Z další šance už ovšem domácí mužstvo vytěžilo vedení. Zbytečné kličkování hostů ve středu hřiště využil Chobot k úniku do vápna, tam zkušeně nalákal na sebe brankáře Kurku, který jej zastavil nedovoleně a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil zkušený exekutor této disciplíny Klimek - 1:0. Hosté se snažili ještě do přestávky odpovědět Těžkým, ale jeho ukvapená střela vůbec netrefila vymezený prostor brány. 

 

Domácí tým své vedení uhájil

Ve druhém poločase se krása z fotbalu poměrně vytratila. Hra se až příliš kouskovala, na řadu přišly nepřesnosti anebo časté fauly. Domácí tým se zaměřil na pozornou obranu a vyčkával na brejky. Po jednom z nich mohlo duo Duda s Ševčíkem přidat pojistku, ale obrana hostů nakonec odolala. Kravaře neuměly dlouho najít recept, jak vyzrát na soupeře a do značné míry se přizpůsobily hře domácích. Až čtvrthodiny před koncem volala akce Těžkého a následná střela Ohřála po vyrovnání, ale domácí brankář Tichý byl opět v pozoru. Domácí Mašlanka následně nedokázal propálit hradbu těl hostů. A když se v závěrečném tlaku Kravař neujal ani přímý kop Baranka, musel vedoucí tým tabulky zkousnout svou první jarní porážku. První postupový mečbol Kravaře nevyužily, jejich postupové oslavy se tak minimálně ještě na týden oddalují. Svou druhou příležitost k dovršení vítězství mohou Kravaře dokonat v nadcházející neděli, kdy v přímém souboji nejlepších týmů zajíždějí na hřiště do Mokrých Lazců. I domácí tým z Krásného Pole bude chít ještě do konečného pořadí promluvit, i když na celkové vítězství už dosáhnout nemůže.



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Krásné Pole
Pavel Válek (trenér): "Šli jsme do zápasu s velkým respektem k soupeři, protože jsme věděli, že Kravaře mají velmi silné mužstvo. Kdyby dnes vyhrálo, tak by slavilo postup do krajského přeboru. My mu ale chtěli jeho oslavy ještě odložit, což se ve finále podařilo. Byl to zápas na vysoké úrovni, Kravaře hrály nadstandardně, ale my také předvedli výkon vhodný týmu z popředí. Byli jsme nakonec o gól šťastnější, i když by zápasu spíše slušela remíza. Ale to neznamená, že nemáme radost z výhry. Samozřejmě, že máme a určitě se ještě porveme o druhé místo"

Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "Byla to od nás naprosto zbytečná prohra. V prvním poločase jsme měli fázi, kdy jsme byli jednoznačně lepší a měli dát z toho gól, ale my si to tak neskutečně komplikujeme, až to není pravda. Místo toho, abychom v klidu zakončili, tak jsme zbrklí. Tohle na dnešního soupeře neplatilo. Druhá polovina byla už o ničem, soupeř zalezl a hrál si svoje. Bohužel jsme doplatili na to, že nemáme nyní kompletní sestavu. Tím ovšem nesnižuji kvalitu a výhru Krásného Pole, které bylo velmi kvalitním soupeřem"



Sestavy


TJ SOKOL Krásné Pole
J. Tichý [-] - J. Ševčík [-] , J. Kvak [-] , M. Zábranský [-] , R. Křižák [-] (70. P. Ožvolda [-] ) , D. Mašlanka [-] , D. Duda [-] (90. M. Adamovič [-] ) , A. Chobot [-] , P. Klimek [-] , Š. Plhák [-] , D. Řeháček [-] (88. D. Ožvolda [-] )

Městský FK Kravaře
D. Kurka [-] - R. Baranek [-] , O. Ficek [-] , E. Peterek [-] (74. T. Seibert [-] ) , J. Heger [-] , M. Schreier [-] (79. J. Barcal [-] ) , V. Kryštof [-] , P. Hrdlička [-] , P. Glabazňa [-] (37. J. Ohřál [-] ) , D. Malý [-] , V. Těžký [-]

ŽK: 31. R. Křižák , 46. J. Ševčík - 22. V. Kryštof , 48. J. Heger , 81. T. Seibert .
Počet diváků: 376. Rozhodčí: MINICH Marian - ČECHÁK Martin, BARČÍK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Jan Obludník
Tip experta: výhra hostů

Tohle bude opravdu lahůdka a šlágr kola. Za mě osobně je Krásné Pole velkým překvapením letošní soutěže. Kravaře už dlouhodobě hrají prim v této soutěži. Těžko tipovat. Myslím, že pokud hosté uhlídají Ševčíka, tak si dojdou pro výhru a také pro postup.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza