Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štěpánkovice zvládly důležitý zápas o body


Branky


14

Důležitý souboj o šest bodů byl k vidění ve Štěpánkovicích, kam přicestoval potápějící se Hradec. Zatímco domácí se chtěli případným vítězstvím přiblížit udržení v soutěži, hosté bojovali o malý zázrak, který by jim ještě teoreticky vykřesal naději pro zbytek účinkování v lize. Nakonec ovšem Hradec padl a cesta o soutěž níže jej pravděpodobně nemine.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Štěpánkovice šly po zásluze do vedení

Na těžkém terénu se hrála urputná záchranářská bitva, která příliš fotbalové krásy nepobrala. Domácí tým měl v úvodní pasáži mírně navrch. Do první vážné šance se po postranním centru Stromského dostal Grigarčík, ale skóre otevřít nedokázal. Štěpánkovice i nadále tlačily a za svou aktivitu se dočkaly vedení. Po jednom z brejků se probil šestnáctkou Grigarčík, kterého v zakončení zastavil faul hostující obrany. Následnou penaltu uklidil střelou po zemi sebejistý Josefus - 1:0. Nepřesnou hlavičkou se po dalším centru prezentoval Novák. Josefus pak pro změnu spálil z těsné blízkosti vyloženou šanci. Hosté se probudily až po necelé půlhodině hry, kdy převzali otěže na své kopačky a diktovali tempo hry. Do poločasu mohli z dobrých střeleckých pozic srovnat skóre Matyáš Lichý anebo Hebelka, ale ani jeden z nich zařízení netrefil. 

Hosté doháněli, ale nakonec padli

Vyrovnání se Hradec dočkal až zkraje druhé půle, kdy Schromovu střelu dorážel do sítě Matyáš Lichý - 1:1. Po hodině hry si domácí vzali zpět své vedení. Hrbáčův nákop do vápna vedl k souboji v šestnáctce, který rozhodčí pustil a odražený balón propálil do sítě Smažík - 2:1. Hosté ovšem nadále poctivě bojovali a zásluhou zkušeného Žurka zaslouženě vyrovnali. Nutno podotknout, že šlo o hodně šťastnou trefu, kterou brankář Lefenda trochu podcenil - 2:2. Hradec spílal rozhodčím v závěrečné fázi, když se nejprve nesmířil s verdiktem arbitra, který zapískal faul před vápnem. Ten potrestal krásnou výstavní trefou do šibenice Grigarčík a přiblížil domácí tým záchraně - 3:2. V samém závěru hostům tekly emoce, neboť se dožadovali penalty na prodírajícího se Manderlu. Rozhodčí ovšem faul ve vápně neviděl a upažil ruce, což hradecká strana nesla velmi nelibě. A když se v nastavení neujala ani akce Matyáše Lichého, museli hosté vypít kalich hořkosti do dna a smířit se, že letošní sezóna pro něj skončí sestupem.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Štěpánkovice
Tomáš Kurka (asistent trenéra):

TJ Hradec n/M
Martin Weinhold (trenér): "Dnešní výsledek hodně bolí, protože určitě jsme nesehráli špatné utkání. Domácí tým byl do třicáté minuty lepší a zaslouženě vedl, ale pak jsme převzali veškerou hru my na naše kopačky a diktovali tempo. Zaslouženě jsme vyrovnali, ale srazily nás verdikty arbitrů. Obě branky domácích ve druhém poločase padly po sporných zákrocích. To se pak těžko hraje. Dnes jsme si prohrát určitě nezasloužili"



Sestavy


TJ Sokol Štěpánkovice
A. Lefenda [-] - M. Liška [-] (46. T. Tomíček [-] ) , J. Machala [-] , D. Novák [-] (54. D. Kožušník [-] ) , J. Tomíček [-] - R. Krzisch [-] , F. Stromský [-] , J. Smažík [-] , M. Hrbáč [-] - M. Grigarčík [-] (89. L. Kufka [-] ) , M. Josefus [-] (58. P. Katschmarz [-] )

TJ Hradec n/M
M. Válek [-] - L. Manderla [-] , J. Štencel [-] , J. Tůma [-] (64. L. Hruška [-] ) , R. Lichý [-] , D. Žurek [-] , D. Machura [-] (87. J. Kvasnička [-] ) , M. Černín [-] , T. Hebelka [-] , M. Lichý [-] , D. Schrom [-] (83. D. Škvára [-] )

ŽK: 19. R. Lichý , 65. L. Manderla , 89. J. Tůma .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: CHLEBOVSKÝ Bohumír - ROBENEK Bohumil, PORUBEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jiří Lusar

Expert: Patrik Minarčík
Tip experta: výhra domácích

Musím dát na Štěpánkovice. Má žena je právě ze Štěpánkovic a sedí vedle mě. A říká, že jak nedám na jejich tým, tak už nedostanu oběd ani kafe (smích). I tak si myslím, že to Štěpánkovice doma uhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích