Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 16:00

20.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradec nestačil na rozjeté Kozmice


17

Hradci začala o víkendu série zápasů, ve kterém se proti relativně hratelným soupeřům pokusí o zázrak, který by jej udržel v soutěži i pro příští ročník. Bohužel první měření sil nedopadlo pro něj podle představ, když nestačil na rozjeté Kozmice.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas byl skoupý na šance

První pětačtyřicetiminutovka připomínala spíše maratonský běh než fotbal. Hrálo se rychle ze strany na stranu, hráči naběhali spoustu kilometrů. Hradec se snažil zpočátku hrát aktivně dopředu, ale veškeré akce končily před hranicí šestnáctky soupeře. Kozmice se zpočátku přizpůsobily hře Hradce, ale záhy začaly i ony diktovat tempo hry. Nicméně první poločas byl na vyložené šance velmi skromný. Oba týmy si vypracovaly po jedné nadějné příležitosti. Na domácí straně vyslal Štencel uličkou do úniku Matyáše Lichého, ten však finální fázi nezvládl, neboť pouze přestřelil bránu. Na kozmické straně stojí za zmínku nebezpečná pumelice Daniela Mlýnka, která oprášila rukavice brankáře Válka. Jinak toho v první půli moc k vidění nebylo, byť nějaké náznaky šancí se urodily. Vše podstatné se odehrálo až po přestávce. 

Góly padaly až ve druhé půli

Do vedení mohl jít zkraje druhé půle domácí Hradec, když se hlavička Tůmy po rohu Machury mihla těsně kolem brány. Namísto toho udeřilo na druhé straně. Faul Felgenträgera před vápnem potrestal z trestného kopu Daniel Mlýnek – 0:1. Hradec srovnal skóre po pěkné kombinační hře, kdy Matyáš Lichý rozehrál akci z vlastní poloviny na Machuru, ten nahrával pod sebe na Žurka a zkušený středopolař výstavní ránou propálil gólmana Sajdoka – 1:1. Hradec ovšem doplatil na laciné chyby. Zbytečnou ztrátu domácích potrestal po přesném centru Mokrého nekompromisní ránou k tyči Felgenträger – 1:2. Kozmice začaly mít herní převahu, kterou posléze korunovaly třetím gólem. Další špatnou rozehrávku domácích ztrestala dvojice kozmických útočníků Daniel Mlýnek s Felgenträgerem, kteří si vyměnili balón mezi sebou a druhý jmenovaný navýšil skóre - 1:3. U poslední branky se vyznamenal Mokrý, když prokázal buldočí zarputilost. Hostující krajní bek vybojoval již zcela ztracený míč, kličkou přehrál soupeře a našel před bránou nekrytého Daniela Mlýnka, který potvrdil svou současnou střeleckou formu – 1:4. Hradec už posléze zcela rezignoval a Kozmice si tak připsaly další jarní vítězství.  



Ohlasy k zápasu


TJ Hradec n/M
Martin Weinhold (trenér): "Z dnešního utkání jsem hodně zklamán, protože Kozmice byly jednoznačně hratelné. Řekl bych, že byly zatím nejslabší soupeř, proti kterému jsme na jaře hráli a to nikterak nesnižuji jejich kvality. Je to pořád stejná písnička. Hrajeme relativně dobře, ale pak se pohřbíme vlastními hrubkami. Hlavně od hráčů, od kterých se to vůbec nečeká. Pak už odpadneme a zápas se jen dohrává z povinnosti"

TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): "Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Hradci jde teď o hodně a navíc umí proti nám podat dobrý výkon. V posledních vzájemných zápasech nám vždy nasázel spoustu branek. My se zpočátku nemohli dostat do tempa, hodně se přizpůsobili jejich hře. Pak jsme ale začali mít herní převahu, kterou jsme zpečetili ve druhém poločase, kdy jsme využili maximum šancí a dali čtyři branky. Naše vítězství je zasloužené"



Sestavy


TJ Hradec n/M
M. Válek [-] - D. Žurek [-] (65. L. Hruška [-] ) , J. Štencel [-] , R. Lichý [-] , D. Wiweger [-] , D. Machura [-] , M. Černín [-] (85. D. Škvára [-] ) , T. Hebelka [-] , M. Lichý [-] , D. Schrom [-] , M. Šimeček [-] (15. J. Tůma [-] )

TJ Sokol Kozmice
O. Sajdok [-] - A. Felgenträger [-] (83. J. Mlýnek [-] ) , T. Ivánek [-] (74. R. Paluv [-] ) , A. Babušík [-] , L. Kalous [-] , M. Remeš [-] , D. Mlýnek [-] , M. Hartmann [-] , T. Herák [-] (59. A. Herák [-] ) , O. Mokrý [-] , L. Lesniak [-]

ŽK: 37. R. Lichý , 76. M. Válek - 60. M. Remeš , 81. A. Felgenträger .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: HORÁKOVÁ Renáta - HERDA Tomáš, HOŠEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Pavel Válek
Tip experta: výhra hostů

Hradec se vyloženě potápí a nejspíš se svou lodí i sestoupí. Proti Kozmicím to nebude mít vůbec jednoduché, neboť ty chytly na jaře skvělou formu. Z Hradce si Kozmice jakožto favorit odvezou výhru.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza