Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kozmice přejely Ludgeřovice


Branky


17

Prajzské derby mezi Kozmicemi a Ludgeřovicemi skončilo až nečekaně vysokým výsledkem, který poukazuje na rozdíl třídy. Kozmický kanonýr Mlýnek opět řádil, když třemi brankami a jednou asistencí dopomohl pokořit soka z Ludgeřovic. Ty herně opět nepřesvědčily a jen stvrdily svou současnou krizi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kozmice byly od úvodu herně lepší

Kozmice potvrdily svou skvělou jarní formu a připsaly si další výhru, když v prajzském derby dokázaly přehrát trápící se Ludgeřovice. Ty opět ukázaly, že se v dosavadním průběhu jara hledají. Navíc bez jejich opory a tahouna Davida Zbořila je jejich výkon prakticky poloviční, neboť nikdo jej prozatím neumí plnohodnotně zastoupit. Kozmice šly do vedení po centru Ivánka do vápna, kde se snažil prosadit navrátilec do sestavy Felgenträger. Jeho zakončení ještě brankář Charvát vyrazil, ale na dorážku Daniela Mlýnka už neměl nárok – 1:0. Hosté mohli srovnat ještě do poločasu. Nejprve stojí za zmínku šance Bílého, který střelou vyzkoušel pozornost domácího brankáře Černého. Domácí strážce svatyně byl ovšem připraven. Navíc měl i potřebnou štěstěnu, neboť si dobře postavil tyče. Po rohovém kopu se do balónu opřel Tobiáš Zbořil a orazítkoval tyč.

 

Mlýnek dokonal své galapředstavení

Zkraje druhého poločasu přišly navíc další komplikace pro hosty. Domácí obránce Mokrý si udělal výlet do rozhozené obrany  a přichystal Danielu Mlýnkovi druhou trefu, která byla výstavní. Domácí forvard se trefil parádně do šibenice – 2:0. Ludgeřovice se snažily vrátit do zápasu po střeleckých pokusech Rodka a Bílého, ti ovšem stříleli buď do připraveného Černého anebo mimo vymezený prostor. Bodové naděje hostů se začaly bortit, když se jejich defenzíva opět nevyznamenala a umožnila Danielu Mlýnkovi dokonat svůj hattrick. Dlouhý výhoz Černého letěl až na druhou polovinu hřiště, hostující stoper trestuhodně promáchl, kozmické útočné torpédo se zmocnilo míče a po úniku a přesném obstřelení k tyči korunovalo svůj výkon třetím gólem - 3:0. Veškerý zmar Ludgeřovic podtrhla čtvrtá inkasovaná branka. Hartmann rozehrál pěknou kombinaci na Daniela Mlýnka, který přihrávkou pod sebe vybídl k zakončení Felgenträgera a ten zasadil čtvrtý direkt – 4:0. V samém závěru mělo ještě jednu velkou příležitost bratrské duo Mlýnků, které se vydalo do rychlého protiútoku. Jenže mladší Jakub si nepohlídal ofsajdovou linii a z celé akce nakonec sešlo. Ludgeřovice si tak odvezly další gólový příděl a jen potvrdily, že se jejich krize naplno prohloubila a jejich aktéři mají v dalších dnech o čem přemýšlet. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): "Když si uvědomím kvalitu soupeře a srovnám to s tím, co jsme viděli na podzim, tak musím uznat, že mě Ludgeřovice tentokrát hodně zklamaly. My jsme dnes odehráli výborné utkání, byli ve všem jednoznačně lepší. Chci poděkovat klukům, že odvedli poctivý bojovný výkon, díky kterému jsme vyhráli naprosto zaslouženě"

TJ Ludgeřovice
David Zbořil (toho času zraněný útočník): "Kozmice vyhrály zcela zaslouženě. Ani dnes jsme si za výkon nezasloužili vyhrát, ba ani bodovat. Konečný výsledek 4:0 odpovídá realitě a současné situaci, ve které se nyní nacházíme. Jak už jsem říkal minule, pokud se spousta věcí nezmění, budeme jen dále padat tabulkou dolů"



Sestavy


TJ Sokol Kozmice
D. Černý [-] - A. Felgenträger [-] (81. J. Mlýnek [-] ) , T. Ivánek [-] (86. R. Paluv [-] ) , A. Babušík [-] (86. J. Holeček [-] ) , L. Kalous [-] , M. Remeš [-] (71. T. Herák [-] ) , D. Mlýnek [-] , M. Hartmann [-] , O. Mokrý [-] , O. Vitásek [-] (81. D. Hruška [-] ) , L. Lesniak [-]

TJ Ludgeřovice
D. Charvát [-] - D. Bílý [-] , D. Pompa [-] , T. Gellner [-] (70. J. Vrabec [-] ) , D. Martiník [-] , M. Rodek [-] , D. Hurina [-] , L. Fojtík [-] , T. Zbořil [-] , V. Polášek [-] , P. Kupka [-]

ŽK: 43. M. Hartmann - 42. T. Gellner , 61. D. Bílý .
Počet diváků: 165. Rozhodčí: IVANSKÝ Lumír - RITTER Jakub, SMETANA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Vojtěch Kryštof
Tip experta: výhra domácích

Upřímně více věřím domácímu týmu z Kozmic, které mají na jaře prozatím dobrou formu. To rozhodně neplatí o Ludgeřovicích, které se hledají. Vidím to spíše na těsnou výhru Kozmic.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza