2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2023 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyhrocené derby vítěze nepřineslo


Branky


19

Štěpánkovice ukázaly, že doma na svém hřišti na Kravaře umějí a svého rivala opět obraly o body. Nechybělo moc a málem slavily dokonce i vítězství, ale lídr tabulky se vzchopil a těsně před koncem zachránil alespoň bod. Derby bylo vyhrocené, jiskřilo to jak na hřišti, tak i v ochozech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kravaře vedly, ale soupeř záhy vyrovnal

Navzdory velmi chladnému počasí si na nedělní derby mezi Štěpánkovicemi a Kravařemi našly cestu více než tři stovky diváků. Ty se zpočátku neměly čím zahřát, protože hra byla velmi neurovnaná a plná nepřesností. První rozruch přinesla až rána Baranka, který z dobrých pětadvaceti metrů orazítkoval břevno. Kravařský špílmachr byl při chuti. Jeho další střelecký pokus stačila domácí obrana zablokovat na roh. Do třetice všeho dobrého to už vyšlo. Po faulu před vápnem kopal Baranek přímý kop a přesnou střelou přes obranu otevřel skóre – 0:1. Kravaře se však z vedení dlouho neradovaly, jelikož domácí přispěchali s rychlou odpovědí. Povedenou ránu Michala Grigarčíka zastavilo břevno a dorážející Stromský rozjásal domácí příznivce – 1:1. V závěru první půle se snažil strhnout vedení na kravařskou stranu Těžký, ale se střelou si brankář Lukovics bez obtíží poradil. 

 

Kravaře nevyužily přesilovku

I po přestávce měli hosté mírně navrch, ale pozorná domácí obrana zodpovědně bránila. Hosté sice vstřelili po hodině hry branku, ale dorážející Hrdlička si nepohlídal ofsajdové postavení. Pár minut na to se nechal zbytečně vyloučit domácí Kožušník. Kravaře ovšem v přesilovce paradoxně inkasovaly. Domácí Heider rozehrál standardku, která se svezla na hlavu Josefuse a gejzír štěpánkovické radosti vytryskal na povrch – 2:1. Kravaře vrhly všechny síly do útoku. V dobré příležitosti promarnil šanci na vyrovnání Ohřál, když si míč ve finále ukopl. Vyrovnání přinesla až další kombinační akce. Ta započala u Ficka, přes průnik a narážečku přes Těžkého se k míči dostal Baranek a druhou trefou pečetil svůj výborný výkon vyrovnávací trefou – 2:2. Závěr utkání byl vyhrocený, došlo na několik strkanic na hřišti i v hledišti. Především chování části ultras Kravař zanechalo špatný dojem. Bylo to prostě vyhrocené derby se vším všudy. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Štěpánkovice
Tomáš Kurka (asistent trenéra): "Teď bezprostředně po zápase cítíme mírné zklamání, protože jsme byli kousek od vítězství. Ale na druhou stranu víme, že Kravaře jsou velmi silný soupeř a každý bod se proti nim musí počítat. Musíme být i trochu soudní, přeci jen jsme se celý zápas bránili. Každopádně si bodu vážíme. Jinak derby nepostrádalo nic, co k tomu patří. Jen škoda počasí, mohla přijít vyšší návštěva"

Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "S výsledkem nejsem vůbec spokojený. Dnešní zápas jsme měli jednoznačně vyhrát. Soupeř se dostal dvakrát k bráně a dvakrát z toho skóroval. My šance měli, byli jsme i lepším týmem, ale na branky se nadřeli. Co ale musím vytknout, tak je výkon rozhodčích. Není normální pouštět takovou hru, co jsme dnes viděli. Všichni se okopávali jako řepy, měly být minimálně dvě tři vyloučení v zápase, a to na obou stranách. Jiskřilo to jak na hřišti, tak i mimo něj. Přeruší se hra, nehraje skoro deset minut a oni nastaví jen čtyři minuty? Tohle nechápu"



Sestavy


TJ Sokol Štěpánkovice
M. Lukovics [-] - M. Liška [-] , J. Machala [-] , R. Heider [-] , D. Novák [-] - R. Krzisch [-] , P. Katschmarz [-] (24. D. Kožušník [-] ) , J. Tomíček [-] , F. Stromský [-] (90. L. Kufka [-] ) - M. Josefus [-] , M. Grigarčík [-] (94. T. Tomíček [-] )

Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - O. Bitomský [-] , R. Baranek [-] , O. Ficek [-] , V. Těžký [-] , P. Ferenz [-] , J. Heger [-] , V. Kryštof [-] , P. Hrdlička [-] , M. Falhar [-] (46. J. Ohřál [-] ) , L. Kupka [-]

ŽK: 10. D. Novák , 78. M. Liška , 82. M. Josefus , 91. M. Grigarčík - 23. V. Těžký , 62. O. Ficek , 64. R. Baranek , 66. O. Bitomský . ČK: 64. D. Kožušník .
Počet diváků: 320. Rozhodčí: RAŽNÝ Jan - RITTER Jakub, IVANSKÝ Lumír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Je to sice derby, kde by se nemělo brát v potaz to, kde se týmy v tabulce nacházejí, ale Kravaře letos šlapou a půjdou si pro další výhru. Není ovšem vyloučeno, že se ve Štěpánkovicích může stát cokoliv.

Tip: výhra hostů