2:3p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 10:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiskřivé derby rozhodly až penalty, remíza je spravedlivá + FOTO


Branky


36. S. Rous , 67. M. Kokšál - 72. P. Vydra , 83. M. Fojtík
0

Na derby rakovnických týmů, které budou bezpochyby bojovat o čelo nejvyšší okresní soutěže, přišlo v sobotu ráno krásných 150 nadšenců. Oba dva týmy se jim odměnily bojovným fotbalem, kterému nechyběly pěkné fotbalové momenty, sporné situace, gradující emoce a hlavně ani góly. Konečný výsledek je zřejmě jak pro Olympii Rakovník, tak pro rezervu SK Rakovník spravedlivý, neboť každý mančaft tahal za delší konec v jednom z poločasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zkušená Olympie se pustila do vedení

První pětačtyřicetiminutovka patřila domácím, ale hned v úvodu si zadáci Olympie sami zatopili, když nepřesná malá domů nedošla ke gólmanovi Kochovi, nýbrž se jí zmocnil M. Tvrz. Rakovnický útočník ale neměl na gól čas. Na druhé straně mohl z vápna zakončit Rous i Topinka, ale udělal to až posledně jmenovaný při další akci, která skončila vedle. Chvíli na to pálil z voleje Kokšál nad.

Chladné ráno vyplnila mlha a trávník polila rosa, čehož chtěli hosté využít. Když byli u míče, zkoušeli to. Problém Kochovi, který až dodnes držel čisté konto od startu soutěže, neudělal lehkými střelami Jiránek ani Kýzl. Po půl hodině hry přišla velká tutovka, Číhař obešel obránce, ale Pešek v brance mu natolik zmenšil úhel, že míč letěl jen do něj. Pak zatopil domácí obraně Eck, který přihrávkou přes celé pokutové území namazal M. Tvrzovi. Ten v souboji s Křováčkem nemohl zakončit podle svých představ a jeho projektil nakonec ještě vracející se Eck odkopl do bezpečí.

Běžela 36. minuta a Topinka vyslal z půlky pas na Číhaře, který po zpracování vyzval ke střele lépe postaveného Rouse. Záložník Olympie prudkou přízemní střelou z hranice vápna otevřel skóre. Než se odcházelo do kabin, vystřelil po rohu z voleje Hertl, ale jeho bomba skončila v ochranné síti. Následná hlavička Plačka trochu B. Kocha protáhla, ale vážnější starosti mu neudělala.

Vydra přerušil Kochovo tažení bez inkasovaného gólu

Ihned po nástupu na druhý poločas začala padat ostřejší slova jak na hřišti, tak v hledišti. Každý fandil svému týmu a každý chtěl vyhrát. Pěknou šanci prováhala Olympie po centru Rouse, na který skákal Špimr, ale jeho hlavička nebyla z nebezpečných. Následovaly dva sporné okamžiky, kdy se hosté dožadovali pokutového kopu a pak se ještě zlobili při odmávaném ofsajdu. To už byl B. Koch překonán, ale kopal se nepřímý volný kop.

Hosté však mohli srovnat záhy, když Kýzl krásně prošel celé hřiště a kolmicí vyslal Plačka do vápna. Ten ale poslal míč okamžitě na zadní tyč, kde číhal nikým nehlídaný M. Tvrz. Ani v tomto případě vedoucí týmu SKR neuspěl a branku překopl. V 67. minutě se k odraženému míči kousek za vápnem dostal Kokšál, chytře si míč přiklepl, zvedl hlavu a technicky zakončil podél bezmocného Peška – 2:0.

Po druhé brance domácích přišel v utkání velký zlom, kdy hosté začali vyvíjet nepříjemný tlak, Olympie měla problém udržet míč a odcházela fyzicky. V tom okamžiku přerušil Vydra Kochovo úspěšné tažení bez inkasovaného gólů, které do této chvíle trvalo přesně 342 minut a nadvakrát ho na zemi překonal. Snižující branka rakovnickou rezervu ještě víc nakopla a na obranu domácích se valil jeden útok za druhým.

Někteří hráči Olympie už sotva své protihráče dobíhali, ale kouč Sýkora neměl možnost střídání, neboť oba lavičkáři byli částečně zraněni. V 75. minutě mohl být Vydra slavný podruhé, ale jeho tutovku vyrazil Koch včasným skokem k tyči na roh. Hosté měli šanci i z dalšího útoku, míč ale skončil na malém vápně, kde se hlouček hráčů pral o jeho umístění do branky či mimo ni. Vše nakonec vyřešil Koch, který v pádu balon přikryl.

Jako správný kapitán zavelel v 83. minutě Fojtík, který po další akci SKR nikým nehlídaný poslal krásnou střelu přes celou bránu za záda Kocha – 2:2. Dvě minuty před konečným hvizdem mohlo ještě udeřit na druhé straně, když se dostal míč k Číhařovi, ten si poradil se dvěma hráči, hezky se uvolnil, ale tentokrát mu střela na zadní tyč nevyšla a jen o milimetry minula tyč.

Sudí Brejník po chvilce ukončil drama a spravedlivou remízu rozlouskly pokutové kopy. 

Koch dvě penalty vychytal, ale to nestačilo

Rozhodlo se až v sedmé sérii, kdy T. Koch trefil pouze břevno a následně sám gólman Pešek překonal jeho tátu Bedřicha – PK 3:4.



Ohlasy k zápasu


Olympie Rakovník
Antonín Sýkora (trenér Olympie): Odehráli jsme velmi těžké utkání s kvalitním soupeřem. Dobře jsme partii rozehráli, když jsme vedli 2:0, ale rozhodl nakonec druhý poločas, kdy nám docházely síly a hosté byli lepší. Penalty jsou už loterie... Béda Koch opět vynikající výkon, šance na rozhodnutí měly obě strany. Dělba bodů je spravedlivá. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za obětavý výkon, vydržet do nějaké 70. minuty s takto mladým týmem, zaslouží pochvalu.

SK Rakovník B
Marek Tvrz (vedoucí SKR B): Utkání skončilo zaslouženou remízou. Zbytečně jsme pustili Olympii do dvoubrankového vedení, to se nám nepovedlo. Ve druhém poločase domácí odešli fyzicky a my se na ně zaslouženě dotáhli. V závěru jsme měli ještě štěstí, že Číhař neproměnil tutovku. Překvapilo mě, kolik lidí toto derby přilákalo a myslím, že se jim zápas líbil a byl pro ně atraktivní.



Sestavy


Olympie Rakovník
B. Koch [-] - P. Klátil [-] , V. Eck [-] , Z. Špimr [-] , Z. Křováček [-] (82. M. Němec [-] ) - T. Koch [-] , M. Kokšál [-] , R. Kolář [-] , S. Rous [-] - R. Topinka [-] (46. J. Kalfiřt [-] ) , J. Číhař [-]

SK Rakovník B
T. Pešek [-] - P. Hovorka [-] (64. R. Gašpárek [-] ) , R. Hertl [-] (60. M. Sodomek [-] ) , Z. Červený [-] , M. Cibulka [-] - J. Jiránek [-] , P. Kýzl [-] , M. Fojtík [-] , P. Vydra [-] - M. Tvrz [-] , J. Plaček [-]

ŽK: 78. J. Číhař - 31. R. Hertl , 86. M. Cibulka , 86. Z. Červený .
Hráči zápasu: B. Koch - M. Tvrz .
Místo: Hřiště Na Zátiší. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Brejník Aleš - Stibor Radek, Titlbach Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.