2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Václavovice doma porazily Koblov v zápase dvou mužstev z horní poloviny tabulky


Branky


5

Václavovičtí fotbalisté porazili v domácím prostředí Koblov, se kterým měli před vzájemným duelem stejný počet bodů. Vítězstvím se jim jej podařilo přeskočit a už zase ztrácejí jen tři body na třetí Dolní Lhotu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí bezpodmínečně potřebovali zabrat

Jelikož poslední dva venkovní zápasy znamenaly pro Václavovické dvě porážky a ztracení kontaktu s vedoucím triem tabulky, musel domácí celek na svém domácím pažitu zdolat tabulkového souseda z havířského Koblova za každou cenu. Nic jiného se před utkáním neneslo kuloárních útrobách václavovického stánku a nikdo si nepřipouštěl další selhání, jenž by už nejspíš definitivně znamenalo konec snah o postup do vyšší soutěže. K mírnému překvapení došlo už před samotným úvodním výkopem, kdy se poněkud proměnila základní jedenáctka, na které realizační tým dlouhodobě staví. Při prvotním sehrávání domácího mužstva byla drobná personální rošáda na hřišti vcelku patrná, neboť hráčům delší dobu, než je obvyklé, trvalo, než mezi sebou našli pro kolektivní sport tolik potřebnou fotbalovou chemii. Vše si ale časem sedlo, hráči si na sebe zvykli a už brzy poměrně slušně reagovali na daný pohyb na hřišti svých klubových kolegů. Václavovice se v prvním poločase dostaly do solidních příležitostí, ale ani v jednom případě se nejednalo o tutovou šanci. To stejné platilo o Koblovu, a tak se po příjemné, kombinační první půli odcházelo do kabin za průběžného nerozhodného stavu hry.

Roh a bekule rozhodly o osudu utkání

Václavovice se před druhým poločasem opět odhodlaly sáhnout do sestavy a provedly dvě klíčové změny. Do zhruba 60. minuty byl k vidění podobný fotbal jako v úvodním dějství, tedy pohledný, ale bez fotbalové soli v podobě branek. Domácí hráči se zřejmě nechtěli řídit krédem Franze Straky, že gól ve fotbale je nadstavba, a rozhodli se tuto chybnou teorii opravit na lépe se hodící, že gól je fundemantální fotbalový základ kopané. A tak za to tedy vzali. Od rohového praporku přiletěl po hodině hry krásný centr přesně na hlavu zabijáka Schovajsy. Pro domácího snajpra už nebylo těžké umístit míč mimo dosah brankáře hostí. Poté nastala zběsilá hra nahoru dolů a obě mužstva si vypracovala slibné příležitosti, ze kterých mohla zcela v klidu navýšit vedení, respektive zařídit průběžnou plichtu. Nestalo se tak. Až čtvrt hodiny před koncem se podařil domácímu brankáři úctyhodný výkop, když se jeho bekule snesla až do nebezpečného prostoru bezprostřední blízkosti velkého čtverce. Tady si míč přisvojil na jaře nehlídatelný Biela. Ten jako střídající hráč uklidil míč podél brankáře přesně k tyči a dovedl svůj tým na aktuální čtvrté místo tabulky. Václavovice ještě stále mohou snít, byť spíše v teoretické rovině, o postupu do důstojnější, vyšší fotbalové soutěže.



Sestavy


TJ SOKOL Václavovice
J. Tomis [-] - J. Berta [-] , Z. Bednář [-] (46. K. Biela [-] ) , J. Stavinoha [-] , V. Zaremba [-] , R. Kozel [-] , M. Slíva [-] , P. Pojezdala [-] , J. Stibor [-] , F. Holečko [-] , F. Desať [-] (46. M. Schovajsa [-] )

TJ Sokol Koblov
M. Nerud [-] - J. Vrobel [-] , K. Staněk [-] , M. Brančík [-] , A. Hlaváček [-] - M. Smajdor [-] , M. Jež [-] , M. Chovanec [-] , M. Drastich [-] - A. Sargisan [-] (28. A. Turek [-] ) , M. Řezniček [-]

ŽK: 43. J. Stavinoha - 10. M. Řezniček , 56. M. Chovanec , 82. M. Smajdor .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: MICHNA Petr - ČECHÁČEK Jan, HUSER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Petr a Martin Klimšovi
Tip experta: výhra domácích

Výhra domácích, Václavovice hrají doma a to jim svědčí. Navíc mají slušnou formu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích