Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petřkovice si odvážejí z Václavovic tři body a vrací se na ligový trůn


5

Petřkovice si z horké půdy ve Václavovicích odvážejí tři body a nejméně do nedělního večera opět vedou ligovou tabulku o bod před Markvartovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Snový vstup Petřkovických do utkání rozhodl

Dnes už vedoucí tým ligové tabulky Petřkovice zavítal na hřiště třetích Václavovic, tedy týmu posilněného vítězstvím z minulého ligového kola nad  beznadějně posledním Pustkovcem. O hrací ploše Václavovic je známo, že mnoha týmům nesvědčí kvůli svým rozměrům. Sportovní celky hrající své domácí zápasy na rozsáhlých letištích jsou častokrát překvapeny malometrážním charakterem tamního hřiště. Zpočátku jim tak činí promémy adaptovat se na tuto změnu. Petřkovicím se to ale povedlo poměrně rychle a brzy se aktivní hrou dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Georgiovského a Latochy. Zejména úvodní branka si zalouží delší komentář. Prvně jmenovaný Georgiev si naběhl do šestnáctky na milimetrově adresnou přihrávku z nohy spoluhráče. Hráč se poté nerozpakoval a vymetl šibenici za zády domácího bránkaře. Opravdu úchvatný fotbalový moment. Ještě v první dvacetiminutovce ale domácí hráči vsítili kontaktní gól a vrátili se zpátky do zápasu. Na světomí ho měl Filip Lajčok. Na začátku gólové akce bylo vyšachování obrany na levé straně a skvostný individuální průnik hostujícího hráče. Autorovi gólu stačilo už opravdu jen nastavit nohu, aby míč uměrnil do opuštěné brány. Do konce první půle už se žádná zajímavá akce neurodila. Hráči na obou stranách si hlídali těsné skóre a do kabin odcházela obě mužstva s vědomím otevřené a herně vyrovnané partie.

Václavovice hrály srdnatě, na dnešní Petřkovice je to ale málo

Druhý poločas začal v opatrném duchu, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Od nějaké 50. minuty se však Václavovice s vidinou pouze jednogólové ztráty usilovně hnaly za vyrovnávacím gólem. Některé jejich útočné pokusy byly poměrně zdařilé a byly zakončeny střelou nebo nebezpečným závarem před brankou soupeře. Jelikož ale postupem času vrhly všechny i své defenzivní síly do útkou, zůstávaly, jak už to bývá, mezery v místech, kde by měla prapůvodně nacházet domácí obranná řada. Takových okének využívali s gustem hostující hráči, a díky nim také později navýšili zápasové vedení. Dvakrát pláchli domácím obráncům a byly z toho dva góly potvrzující, že ligový lídr bude mít po závěrečném hvizdu sudího nové jméno. Strůjci obou branek byli v 60. minutě Václavík a v 90. minutě navázal na svou první trefu Georgiovský. Ten tak svými dvěma přesnými trefami orámoval gólový účet sobotního měření sil. Petřkovice jdou po výhře do čela, Václavovice v prozatimní tabulce drží bronzovou pozici. Obrovskou pochavlu si také zalouží početný zástup nejen domácích příznivců, který dorazil do Václavovic. Přítomní vytvořili nezapomenutelnou diváckou kulisu a dávali o sobě vědět po většinu zápasu. K vidění byly dokonce modrobílé dýmovnice před samotným začátkem utkání. Atmosféra byla tedy hodna toho, že se na hřišti utkaly týmy z první trojky. 



Sestavy


TJ SOKOL Václavovice
J. Tomis [-] - F. Holečko [-] , Z. Bednář [-] , J. Berta [-] , F. Lajčok [-] , M. Schovajsa [-] , D. Bilan [-] , O. Habernal [-] , R. Kozel [-] , J. Stibor [-] , K. Biela [-]

FC Odra Petřkovice
J. Šráček [-] - J. Vančo [-] , V. Bystroň [-] , R. Koval [-] - M. Vošvrda [-] (75. J. Georgiovský [-] ) , J. Curus [-] , M. Blokša [-] , M. Václavík [-] - M. Latocha [-] , M. Telnar [-] - A. Georgiovský [-]

ŽK: 29. F. Lajčok , 61. J. Berta - 49. M. Telnar , 80. M. Václavík .
Počet diváků: 184. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - HERMAN Pavel, PODRAZA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: remíza

Týmy z popředí tabulky, Petřkovice ji dokonce na pár hodin minulé kolo ovládli, směřuje to k plichtě.