2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Koblov si doma poradil se Slovanem a má na dostřel tabulkové pódium


Branky


5

Fotbalisté koblovského klubu porazili v domácím prostředí ostravský Slovan a pokukují po třetí příčce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šťastná teč rozhodla o osudu celého utkání

Samotné utkání nezačalo divácky nikterak atraktivně a v úvodní dvacetiminutovce ani jeden z týmů natahal za delší provaz. Oba celky působily poměrně nervózním dojmem, jako by se jim snad ani nechtělo hrát. Nebýt tyčky Kalety po rohu domácích, nedělo se na hřišti opravdu téměř nic. Právě tahle rána do brankové konstrukce jako by probrala všech dvaadvacet fotbalistů z fotbalové letargie, teprve po ní se na hřišti začalo něco dít. A byly to velké věci. Záhy ve 22. minutě byl jen těsně vně pokutového území zastaven Martin Řezníček fotbalově zapovězeným způsobem. V takových případech nepřipadá v úvahu nic jiného než odpískání přímého volného kopu. Tento byl z mimořádně výhodné pozice. Sám faulovaný hráč se stal rovněž exekutorem standardní situace. Nedopřál si extrémně dlouhý rozběh. Skvěle kopnutý míč z jeho kopačky přesto skončil v síti za bezmovným gólmanem Sleczkou. Balón byl při cestě do sítě tečovaný, to byl rozhodující faktor, na který hostující brankář už nestačil reagovat. Odraženému míči směřujícímu do protipohybu Sleczky už nešlo zabránit. Tento herní moment domácí viditelně nakopl a způsobil zvýšení pohybové aktivity v jejich hře. Do konce prvního poločasu si domácí vytvořili ještě několik nadějných příležitostí, ale žádná z nich neměla gólové parametry. Do kabin odcházela obě mužstva se spravedlivým dílčím výsledkem. 

Druhá půle zvrat nepřinesla

Domácí Koblované se vrátili z kabiny ještě nahecovanější. A jejich enormní nasazení přineslo zanedlouho sladké ovoce. Muž zápasu Řezníček nabíhal v sólovém úniku z mírného úhlu na Sleczku a byl úspěšný i podruhé. Obstřelil jej technickým kopem a zajistil svému týmu o něco pohodlnější náskok dvou branek. Druhý gól bez přehánění Ostravany dokonale zlomil, naopak domácí tým na vlastním hřišti působil jako pokropený živou vodou. Ze strany Slovanu už to byla s postupujícím časem paralyzující křeč. Hráči si na hřišti nerozuměli a ačkoli nebylo za současného stavu zdaleka nic rozhodnuto, a času bylo stále dost, na hosty padla psychická deka a na hrací ploše už se pohyboval jenom jeden fotbalový tým ochotný věnovat se nejpopulárnější kolektivní hře na světě. Slovanisté si po zbytek zápasu nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Na konci byl stadion v Koblově ještě svědkem velmi nepříjemného momentu, po kterém zůstal mladý brankář hostů Sleczka ležet na trávníku v nefotbalové pozici. Všemu předcházela pohledná útočná kombinace, na jejímž konci domácí Pavlíček ve snaze uhrát ztracený míč kolenem udeřil ostravského brankáře do hlavy. Strážce třech tyčí se okamžitě proroučel ze hřiště a všem protagonistům v tu chvíli ztuhla v žilách krev. Nikdo nevěděl, jak na tom opora Ostravanů zdravotně vlastně je a co sním bude. Zápas krátce nato skončil vítězstvím domácího Koblova. Fotbal ale šel v tuto chvíli zcela přirozeně stranou. Všechny zajímalo, jak je na tom zraněný gólman. Vážnější zranění se naštěstí nepotvrdilo, takže vítězem byla nakonec s mírnou nadsázkou obě mužstva.



Sestavy


TJ Sokol Koblov
K. Mederly [-] - A. Turek [-] , J. Vrobel [-] , M. Brančík [-] , K. Staněk [-] - I. Pop [-] , M. Smajdor [-] , M. Drastich [-] , J. Pavlíček [-] - M. Řezniček [-] , L. Kaleta [-]

TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - D. Valder [-] , D. Oleš [-] , M. Videnka [-] , L. Ciesarik [-] , D. Koukal [-] , J. Paulovič [-] , M. Trávníček [-] , M. Kubinec [-] , J. Voznica [-] , D. Trunkát [-]

ŽK: 42. J. Vrobel , 57. A. Turek , 88. J. Pavlíček - 49. M. Videnka , 57. L. Ciesarik , 79. J. Paulovič .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Handlíř Drahoslav - LEŠKO Martin, ZÁVADSKÝ Kamil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: výhra domácích

Tady je to jasná jednička, Koblov je letošní sezónu někde jinde.