1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.11.2015 13:30

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Byla to Kněževes, kdo zamíchal kartami o půlmistrovi + FOTO


Branky


0

Jak už bylo řečeno. O podzimním mistrovi nebylo rozhodnuto do posledního třináctého kola. Ovšem většina fotbalových příznivců asi tipovala, že SK Rakovník prvenství pohlídá. Ten ale nebyl moc ve formě a naopak Kněževes, která nakonec nahrála vlastně do karet rakovnické Olympii, byla v utkání přesvědčivější a asi i zkušenější. Každopádně dala jednu branku, která na hubenou výhru a velkou radost stačila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přímý volný kop Vrábíka nakonec rozhodl celý zápas

Až do patnácté minuty se na hřišti v Kněževsi v podstatě nic nedělo, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. V následující minutě se v první šanci ocitl M. Tvrz, ale pozici měl těžkou, a tak pálil vedle.

Hosté z A týmu skoro nikoho nepovolali, v základu nastoupil jen Mates, o kterého se ale domácí nijak zvlášť starat nemuseli. Na střídačce byl pak Sklenka a P. Tvrz, kteří do zápasu zasáhli až ve druhém poločase.

Kněževeský Vrábík měl šanci zavelet už ve 23. minutě, kdy si poprvé postavil míč ke standardce. Tenhle pokus ale Pešek s problémy vykryl na rohový kop. Právě z tohoto kopu byl na zadní tyči nehlídaný Vrábík, který velmi povedeně hlavičkoval od země přímo do břevna. Domácí už skoro slavili, ale míč se za čáru nedostal, naopak ho mohl do branky dorazit Kozák, ale jeho rána byla zblokována obránci.

Vrábík si vše vynahradil ve 39. minutě, kdy Peška už prostřelil. Jeho přímý volný kop zaplachtil kolem zdi k tyči - 1:0. Nakonec to byl tenhle moment, který o všem rozhodl.

 

Druhý poločas už gólové drama nenabídl

Po změne stran zahájil sólem Hanych, kterého Pešek na zemi vychytal kolenama. Podobně pálil jen do těla Lennera M. Tvrz na druhé straně. V 60. minutě hledal Kozák šikovně přes příč vápna volného Holečka do přečíslení, ale Pešek jeho myšlenku včasným výběhem překazil.

V téže minutě pálil ještě bez efektu Hertl. Tutovku spálil o chvilku později Z. Červený, který z velké blízkosti překopl i branku. Právě tohle bylo první velké ohrožení dosud prvního celku soutěže, a to běžela už 66. minuta. To svědčí o tom, že Kněževes hrála velmi dobře kompaktně a hosté zrovna finální přihrávkou neoplývali...

Až od 75. minuty se rozjel naplno tlak Rakovníka, který si ale poměrně pozdě uvědomil, že pro titul mistra podzimu je potřeba udělat víc. I když se mladíci snažili a drželi po zbytek zápasu míč, nebylo jim přáno.

Domácí se už dostali do ohrožení hostující branky jen jednou, a to když Kozák přihrával na malé vápno dvěma nabíhajícím spoluhráčům, které ale zastavil praporek pomezního pro ofsajd.

Čtyři minuty před koncem mohl srovnat střídající R. Hamouz, který byl na vápně sám, ale šel ještě do kličky a o míč přišel. Závěr nabídl ještě dvě šance Rakovníka. Nejprve vypálil tvrdou střelu Fojtík, se kterou si Lenner tak tak poradil. Balon, který dorážel z chumlu M. Tvrz, ale už do branky patřil, protože se hostující útočník nacházel před odkrytou brankou zhruba metr. Nic na plat, ale konalo se napodobení Z. Červeného.

Ve druhé minutě nastavení měli hosté poslední možnost, když kopali roh, ale někdo z hráčů poslal projektil moc nahoru. Zrodilo se poměrně velké překvapení, které zavřelo hostujícímu celku vrátka k podzimnímu titulu. A to měli vše ve svých rukách.

Není ale všemu konec, polovina sezony nemusí o zatím nedohledném jaru vypovídat mnoho...



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Radek Vaníček: Do zápasu jsme nevstupovali jako favorité a byli jsme si toho vědomi. Hlavně jsme nechtěli dopustit nějaké fiasko v podobě nějakého nehezkého gólového přídělu. Několikrát při nás stálo štěstí, a to hlavně v závěru zápasu. My jsme však po celý zápas hráli koncentrovaně a nevypustili jsme jediný souboj a díky tomu jsme dokázali favorita porazit.

SK Rakovník B
Marek Tvrz: Dnešní utkání se mi hodnotí opravdu hořce, neboť jsem ho svým spoluhráčům prohrál já sám, v 90. minutě jsem netrefil z metru zcela odkrytou prázdnou branku. Ovšem když se podívám objektivně na vývoj celého zápasu, tak jsme si nevytvořili de facto nic. Hráli jsme po většinu zápasu s míčem, ale jen po vápno. Domácí měli tři brankové příležitosti a jednu proměnili, proto dnes vyhráli.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Kutílek [-] , J. Vrábík [-] (40. [-] ) , L. Malafa [-] , J. Kříž [-] (46. R. Čihař [-] ) - P. Holeček [-] (90. M. Vršecký [-] ) , J. Vršecký [-] , T. Růžička [-] (70. J. Bradáč [-] ) , M. Krejčí [-] - J. Hanych [-] , L. Kozák [-]

SK Rakovník B
T. Pešek [-] - P. Hovorka [-] , M. Sodomek [-] (33. R. Hertl [-] ) , P. Kýzl [-] (46. P. Tvrz [-] ) , J. Plaček [-] - T. Hrbek [-] (56. R. Hamouz [-] ) , M. Fojtík [-] , Z. Červený [-] , T. Mates [-] (77. J. Sklenka [-] ) - M. Tvrz [-] , P. Vydra [-]

ŽK: 75. J. Hanych - 52. M. Fojtík .
Hráči zápasu: J. Vrábík - T. Pešek .
Místo: FK Kněževes. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Strouhal Jiří - Josef Švácha, Stanislav Rous.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.