M. Koška 28. (p.)
T. Kalaš 47.
2:4
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štítary i v deseti odvezly z Velkého Oseka tři body!


Branky


28. M. Koška (p.) , 47. T. Kalaš - 45. M. Kršňák (p.) , 60. S. Uman , 64. S. Uman , 74. M. Kršňák
10

V den, kdy se celý fotbalový národ upínal k Derby „S“, byl na programu okresní šlágr mezi ambiciózním Osekem a objevem jara ze Štítar. Domácí od 28. minuty hráli v početní výhodě a s jednogólovým náskokem, který dokázali hosté ještě do přestávky srovnat. Druhý poločas znamenal pro domácí lekci z produktivity. Štítary zvítězily 4:2. Jak se zápas vyvíjel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

Úvod utkání byl vyrovnaný, oba týmy dokázaly dobře kombinovat, ale do větších šancí se nedostávaly. Setkaly se dvě mladá družstva, tudíž byl k viděný svižný fotbal.

 

 

První velký moment utkání přišel až ve 28. minutě. Hostující stoper Jedlička zahrál skluzem s míčem i nohy domácího hráče a rozhodčí Humpolák ukázal rezolutně na penaltový puntík. Štítarský stoper poté počastoval hlavního rozhodčího tichým označením s vulgárním nádechem, čímž si vysloužil přímou červenou kartu. Aby toho nebylo pro hosty málo, Koška si s penaltou poradil bez problému a poslal svůj tým do vedení.

 

Velkoosečtí byli na koni, ale hosté se jen tak nevzdávali. Ale jelikož domácí ani jednu z šancí do konce poločasu nedotáhli do gólu, trestali domácí.

 

 

V poslední vteřině prvního dějství dostal do vápna přihrávku přesnou jako po telefonním drátě střelec Opolzer, který mohl postupovat k bráně, ale tlaková vlna způsobená dobíhajícím domácím obráncem způsobila jeho pád, jenž rozhodčí Humpolák posoudil jako penaltový.

 

 

Nabídnutou penaltou nepohrdl Kršňák a těsně před koncem prvního poločasu srovnal skóre na 1:1.

Přestřelka

Do druhého dějství udělal domácí trenér Novák jednu změnu – Lyla nahradil Kalaš. Tento tah se ukázal jako povedený hned dvě minuty po úvodním hvizdu. Osek rozehrál povedenou akci, na jejímž konci byl právě střídající Kalaš, který trefil vedení svého týmu. Povedené střídání!

 

Osek si dokázal vytvořit zajímavé šance, ale buď mu nebylo v koncovce přáno, nebo narazil na skvěle chytajícího Lepšího v hostující bráně.

 

 

Vedení domácího týmu paradoxně nakoplo tým hostující. V 60. srovnal Samuel Uman, aby o čtyři minuty otočil skóre na 3:2 pro Štítary.

 

 

Šlo o velmi povedenou akci. Machurka po narážečce s Umanem oslovil svého parťáka přihrávkou za obranu a ten se tváři v tvář Durdilovi nemýlil. Akce, kterou oba fotbalisti hojně diskutovali celý minulý týden při práci, tak poprvé dohráli v zápase do gólového konce.

 

 

Ještě veseleji bylo v hostujícím výběru trenéra Stacha v 74. minutě. Kršňák svým druhým gólem v utkání navýšil vedení svého týmu už na 4:2.

 

Čtvrtý gól definitivně rozhodl zápas, který se poté již jen dohrával. Poslední velká šance přišla až v 90. minutě. Domácí stopeři namazali staršímu z bratří Umanů, který utekl domácí obraně a jeho nájezd zastavila až tyč Durdilovi branky.

 

 

Umanova šance na hattrick symbolicky zatáhla oponu za celým utkáním. Štítary si i v početní nevýhodě dokázaly poradit s Osekem a zvítězit 4:2.



Ohlasy k zápasu



Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Do Velkého Oseka jsme jeli se zdravým sebevědomím bodovat, ale naše předzápasové plány vzaly za své ve 28.minutě, kdy byli po nedisciplinovanosti vyloučen náš hráč a ještě jsme z penalty inkasovali. Chvíli nám trvalo, než jsme se s danou situací srovnali a přežili několik šancí domácích. Těsně před poločasem se nám ale podařilo vyrovnat, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. V kabině jsme trochu upravili taktiku a ve druhém dějství se na hřišti děly věci. Velký Osek se sice po hezké akci opět dostal do vedení, ale od té chvíle už jsme na hřišti jednoznačně dominovali my. Přestože jsme byli oslabení o jednoho hráče, bylo nás všude plno a vstřelili jsme tři góly a ještě jednu tyčku. Po skvělém výkonu ve druhé půli vezeme tři body a kluci zaslouží velké uznání.za nesmírnou bojovnost, pracovitost a výbornou organizaci hry.



Sestavy


FK Viktorie Velký Osek
R. Durdil [-] - V. Kravchuk [-] (78. M. Semenec [-] ) , M. Koška [-] , L. Lylo [-] (46. T. Kalaš [-] ) , J. Karban [-] , M. Černý [-] (78. F. Řehák [-] ) , J. Žilka [-] , Z. Novák [-] (61. A. Novák [-] ) , Š. Šmiřák [-] , P. Drahovzal [-] , J. From [-] (64. M. Svoboda [-] )

Štítarský SK
M. Lepší [-] - T. Opolzer [-] (90. P. Kratochvíl [-] ) , S. Uman [-] , M. Kršňák [-] (75. M. Rychlík [-] ) , B. Uman [-] , J. Vlášek [-] , J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] (84. O. Nejman [-] ) , K. Machurka [-] , L. Jedlička [-] , F. Hoření [-]

ŽK: 25. J. Žilka , 34. Z. Novák , 42. J. From . ČK: 28. L. Jedlička .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: HUMPOLÁK Aleš - HOŠEK Václav (N), KUNÁŠEK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích