J. Svoboda 4.
J. Svoboda 43. (p.)
2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2023 15:00

17.kolo, Pražský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kudrna nepustil gól, Královice berou tři body


Branky


4. J. Svoboda , 43. J. Svoboda (p.)
3

TJ Sokol Královice vstoupil do jarní části sezóny důležitou výhrou, o které rozhodl již v prvním poločase. Na UMT Tempa oslabený Braník nenašel recept na vstřelení branky a odvezl si tak první jarní porážku. Na tom nesl velký podíl svými zákroky brankář domácích Václav Kudrna.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vstup do Zápasu se více zdařil domácím hráčům. Skóre otevřel již ve 4. minutě utkání Jakub Svoboda, který po zakrouceném přímém kopu poslal hlavičkou míč za záda hostujícího brankáře. Ten si na míč sáhl, ale nepodařilo se mu ho vytěsnit z prostoru tří tyčí. To otřáslo hráči Braníku a jejich výkon po zbytek první půle nesměřoval za vyrovnáním. Naopak, když se poločas chýlil ke konci, přišla další rána pro hosty. Po faulu ve velkém vápně se pokutového kopu ujal Jakub Svoboda. Nemýlil se a po střele do středu brány se do kabin odcházelo za stavu 2:0.

 

Do druhé půle Braník posílil ofenzivu a na hřiště poslal Pavla Novotného. Projev hostů se změnil. Postupně zvyšovali tlak a získávali herní převahu. Šancí na vyrovnání měli hosté několik, ale skvěle úřadující brankář Václav Kudrna jejich gólovou radost nedopustil. To samé platilo na druhé straně, obrana hostů také nedovolila soupeří skórovat a výsledek z první půle se nezměnil. 

 

Velkou zásluhu na výsledku má především výkon Braníku v prvním poločase a skvělý Václav Kudrna, který svůj tým podržel a svými zákroky mu pomohl k zisku tří bodů. Zápas znal jediného střelce, kterým byl Jakub Svoboda. Královice berou cenné tři body a příští víkend je čeká FK Viktoria Žižkov B, která o víkendu předvedla velice kvalitní výkon a remizovala na hřišti druhého týmu tabulky, FC Přední Kopanina, 4:4. 

 

Braník bude doma hostit tým z poloviny tabulky, SK Hostivař, a pokusí se navázat na herní výkon z druhé půle. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Královice
Evžen Pospíšil: "Hned zkraje utkání se nám podařilo po standardní situaci po centru našeho nového hráče Janouška důrazným útočníkem Svobodou vstřelit branku. Následně bylo utkání vyrovnané a před poločasem jsme se po pokutovém kopu ujali dvougólového vedení (úspěšným exekutorem byl opět Svoboda). V druhém poločase byl soupeř více na míči, my jsme měli nebezpečné protiútoky, které jsme však nedotáhli do úspěšné koncovky. Všechny soupeřovy střely a velké množství centrů posbíral náš nejlepší hráč, brankář Kudrna. Všichni si uvědomujeme podobu tabulky a naše postavení po podzimní části. Proto jsme rádi, že jsme první jarní utkání zvládli úspěšně." zhodnotil zápas Evžen Pospíšil.

TJ ABC Braník
Pavel Mařík: "Zápas se nám herně a hlavně výsledkově nepovedl. Bojujeme s několika zdravotními problémy. Už ve 4. minutě jsme po přímém kopu, nařízeném za zbytečný faul před naší šestnáctkou, prohrávali 0:1. Kája Mařík v naší bráně hlavičku z těsné blízkosti sice vystihl, vytěsnit jí mimo branku se mu ale nepodařilo. Obdržená branka námi otřásla a náš výkon v následujícím průběhu prvního poločasu nebyl vůbec dobrý. Nedokázali jsme udržet míč a nevytvořili jsme si v podstatě žádnou brankovou příležitost. S tím jsme se dlouho nemohli srovnat, a když už to vypadalo, že do šatny půjdeme jen s jednobrankovým mankem, dostali jsme z penalty druhou ránu. Do druhého poločasu jsme posílili naší ofenzivu střídajícím Pavlem Novotným, který v týdnu bojoval s nachlazením a tým namotivovali k lepšímu hernímu projevu. To se podařilo. Hráči jakoby přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a najednou nás bylo plné hřiště, hlavně naše útočná polovina a šestnáctka domácích. Soupeře jsme dostali pod tlak a vytvořili si i několik brankových příležitostí. Jinak skvěle hrající Rayan Benlalam, ale v prvním startu v Přeboru svůj střelecký účet otevřít nedokázal. I při dalších branických příležitostech úřadoval skvěle chytající Kudrna v brance domácích. Podobně si poradila s několika kontry Kralovic i naše defenziva. S druhým poločasem jsme ale, až na střeleckou efektivitu, spokojeni a na něj budeme chtít navázat v dalším kole." popsal výkon hráčů TJ ABC Braník Pavel Mařík.



Sestavy


TJ Sokol Královice
V. Kudrna [-] - J. Janoušek [-] , Š. Šemro [-] , J. Kučera [-] (89. M. Borsuk [-] ) , J. Svoboda [-] - P. Malík [-] , V. Semančík [-] , A. Hořický [-] , P. Vacík [-] - J. Ptáček [-] , J. Nevařil [-] (85. J. Pospíšil [-] ) -

TJ ABC Braník
K. Mařík [-] - L. Palko [-] , T. Pechač [-] , M. Vybíral [-] , P. Příhoda [-] - F. Benda [-] , R. Benlalam [-] , Z. Seidler [-] (46. P. Novotný [-] ) , J. Sklenář [-] - M. Zelenka [-] , L. Pechač [-] (75. D. Rapant [-] ) -

ŽK: 60. P. Malík , 61. J. Svoboda , 71. J. Nevařil , 90. A. Hořický - 79. M. Zelenka , 90. M. Vybíral .
Hráči zápasu: V. Kudrna .
Místo: FC Tempo Praha, z.s.. Počet diváků: 80. Rozhodčí: VÍTEK Matouš - HRUŠKA Petr, HEJMA Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Emílie Poláková

Expert: Tomáš Cigánek
Tip experta: výhra hostů

Oba týmy před týdnem opustily pohár a můžou se soustředit jen na přebor. Hraje se na Tempu a tam je to z Braníka co by kamenem dohodil. Favoritem jsou hosté.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů