Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2023 14:00

17.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mochtín porazil Spartu 4:1 a připsal si důležité 3 body v boji o záchranu


Branky


16

První zápas těchto dvou týmů skočnil tehdy 4:1 pro Dlouhý Újezd. Hosté na tento výsledek chtěli určitě navázat podobným způsobem. Mochtín ale využil nadstandardně odehraného prvního poločasu a Spartu porazil stejným výsledkem, kterým byli na podzim poraženi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lepší vstup do zápasu měli určitě domácí. Po přihrávce Strejce se do šance dostal Jiří Dolejš. Jeho střela na přední tyč ale skončila na rukavicích Hlůžka. O pár minut později už se ale domácí radovali. Na tvrdou ránu zpoza vápna z kopačky Jana Žiaka tentokrát neměl Hlůžek sebemenší nárok. Gól mochtínské hráče ještě více nabudil a druhý gól visel ve vzduchu.

Po půl hodině hry dokázal překonat brankáře Jan Šafránek, který dorazil střelu Jana Žiaka, a Mochtín vedl 2:0. O 3 minuty později bylo v táboře Mochtína ještě veseleji. Centr z přímého kopu podběhl brankář Dlouhého Újezdu a kapitán Jakub Bejvl hlavou vstřelil třetí gól zápasu. (V zápise chybně zapsán gól Janu Žiakovi.)

 

 

 

Hosté ze zdánlivě nehratelný výsledek pokusili zdramatizovat. Zkušený Lukáš Čížek se z obrany přesunul do útoku a přidali na bojovnosti. Mocjtín se teedy stáhl a raději se soustředil na ubranánění celkem pohodlného náskoku. To se jim nadmíru dařilo a co víc, dokonce vstřelili svou čtvrtou branku v zápase. S odraženým balónem si Jan Šafránek poradil takovým způsobem, že Hlůžka nádherně přehodil a slavil svůj druhý zásah.

 

Po gólu začali být nebezpeční také hosté, kteří využili polevení koncentrace ze strany domácích. V 77. minutě slavili gólový úspěch, když se po rohovém kopu prosadil hlavou nikým nehlídaný Lukáš Čížek. Hosté měli i další příležitostí. Ty ale zneškodňovala domácí obrana v čele s jistým brankářem Prokopem. Mochtín slaví po zpackaném derby první jarní body. Dlouhému Újezdu se na vítězství nad Horšovským Týnem nepodařilo navázat.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Jiří Dolejš, hráč: V sobotu mělo naše áčko sehrát svůj první jarní zápas na domácí mochtínské půdě proti Dlouhému Újezdu, bohužel stav našeho hřiště byl po vydatných deštích posledních dnů pro hru nezpůsobilý, a tak bylo utkání odehráno na umělé trávě v Klatovech. Naše mochtínské, na podzim dokončené nové kabiny domácího mužstva a rozhodčích si tak na svou premiéru musejí ještě chvilku počkat. Po zcela nevydařené jarní premiéře našeho áčka v Lubech, umocněné ztrátou tvořivého Tomáše Velka, který si z tohoto zápasu odnesl zlomeninu zánártních kůstek a nejspíše již našemu týmu v této sezoně nepomůže, a který se přidal na již tak početnou marodku, moc optimismu do tohoto zápasu nedávala ani skutečnost, že trenér Jaroslav Cihlář měl pro toto utkání k dispozici pouze 13 hráčů, včetně stále ne zcela uzdraveného a se sebezapřením hrajícího Jirky Čeledy. Tyto obavy se naštěstí nakonec nenaplnily, naše áčko vyhrálo přesvědčivě 4:1, podalo velmi dobrý týmový výkon, podpořený jistým výkonem gólmana Dana Prokopa. Více než důležitá výhra a 3 body do tabulky možná těší předvedený výkon, který byl tentokrát zejména v prvním poločase plný nasazení a bojovnosti a našim hráčům ukázal, že i v neúplné a kombinované sestavě mohou odehrát velice dobré utkání a že záchrana I.A. třídy pro mochtínský fotbal není, i přes současné okolnosti, nereálná.




Sestavy


TJ Sokol Mochtín
D. Prokop [-] - S. Strejc [-] (81. R. Smolík [-] ) , J. Pretzelmayer [-] , Z. Novák [-] , J. Šafránek [-] , Z. Smolík [-] (73. M. Kapusta [-] ) , J. Žiak [-] , J. Dolejš [-] , J. Čeleda [-] , J. Lysek [-] , J. Bejvl [-]

TJ Sparta Dlouhý Újezd
P. Hlůžek [-] - M. Dvořák [-] - L. Čížek [-] (84. D. Štrobl [-] ) , L. Pernglan [-] , D. Čoka [-] , V. Pešek [-] (70. R. Blatnický [-] ) , P. Hána [-] , R. Skopový [-] , J. Synek [-] , T. Janků [-] , M. Zeman [-]

Počet diváků: 20. Rozhodčí: Bína Roman - PETRŽELKA František, STACH Vladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Ondřej Soukup
Tip experta: výhra hostů

Pokud Újezd ubrání brejky domácích, tak s jejich hrou odveze 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích