5:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 17:00

24.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov doma opět naděloval, rozhodlo se po změně stran


Branky


10. L. Hudec , 54. J. Šroub , 69. G. Nieves , 79. J. Šroub , 90. L. Hudec
24

Tachovští mají před sebou nejnáročnější část sezóny, ve které se potkají s celky z horních pater tabulky. Ještě před začátkem května doma hostily Nepomuk, po kterém následuje čtveřice Chotíkov, Petřín B, Lhota a Vejprnice. Nepomuk na tom není jinak, odškrtnul si tedy nejtěžšího soupeře přeboru a teď už jen vyhlíží, kde bude moci urvat zase všechny body, ovšem pětice Holýšov, Lhota, Chotíkov, Petřín B a Vejprnice bude složitým oříškem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trenér Pták měl po dlouhé době k dispozici takřka kompletní kádr, byť někteří nastoupili se sebezapřením. Hned v 8. minutě o sobě mohl dát vědět navrátilec Lanfranchi po úniku Kořínka, ale míč v dobré pozici netrefil. Po deseti minutách přišla první velká chvíle s chutí hrajícího Hudce. Klasickou koloběžkou vyřadil ze hry několik protivníků a z 20 metrů poslal míč do šibenice – 1:0. Záhy domácí mohli přidat další branky – centr Nievese však pouze prolétl malým vápnem a Lanfranchi mířil z vápna nad branku. Po půl hodině hry se k další střele dostal Lanfranchi, gólman míč vyrazil opět k našemu italskému hřebci, který jej posunul na Slámu, jež však zbrkle mířil nad… Když o chvilku později vybojoval míč Hudec, prokličkoval se až před brankáře, ale neprostřelil jej, bylo jasné, že v první, lehce poloospalé, půli už domácím pšenka nepokvete.

 

Po přestávce se výkon domácích ještě zlepšil, do zhuštěné obrany hostů se dařilo pronikat po stranách a před branku létaly nebezpečné míče. Hned v úvodu vysunul Mráz Brauna, jež mířil na přední tyč, ale Baroch předvedl parádní zákrok. V 55. minutě už se Tachov prosadil – Vejvoda vysunul rychlonožku Kořínka a jeho centr před branku v nelehké pozici dopravil do sítě Šroub – 2:0. Vzápětí po akci Hudce s Braunem netrefil v nadějné pozici Mráz, mimo branku skončil i následný přímák Brauna. Hrálo se v podstatě na jednu branku a další góly byly otázkou času. Ta třetí přišla dvacet minut před koncem, kdy se po spolupráci Habarta a Braunem dostal míč k Nievesovi, který neměl problém – 3:0. Na 4:0 zvýšil po rohu Šroub a nejkrásnější moment přišel v poslední minutě. Přímý kop od lajny Hudec zakroutil tak parádně, že skončil na zadní tyči překvapeného Barocha – 5:0. Domácí snajpr si tak upevnil pozici na čele soutěže střelců a zaznamenal tak určitě jeden z nejhezčích gólů letošního ročníku krajského přeboru.

 

Zdroj: FK Tachov

 



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Utkání jsme začali vlažně, rozjížděli jsme se pomalu. Měli jsme výraznou převahu v držení míče, ale přes zahuštěnou obranu hostí nebylo jednoduché se prokombinovávat. A tak to náš snajpr Lukáš Hudec vzal na sebe a nádhernou střelou z 20 metrů nás dostal do vedení. Obraz hry se však nezměnil, hosté byli stále zabarikádovaní před svou brankou a my se do nich složitě dostávali. Druhý poločas jsme udělali změny v sestavě a hru zrychlili a zjednodušili a vyplatilo se to. Dávali jsme krásné branky a prakticky jsme nepouštěli hosty na naší půlku. Ti za celý zápas vystřelili na naší branku jen jednou, s jejich lobem si poradil náš brankář. Naše vítězství je naprosto zasloužené a já na našem týmu oceňuji trpělivost a chuť jít za vítězstvím, hosté mne naopak svou pasivitou a nechutí hru otevřít, zklamali.

FK Nepomuk
Jiří Slach, asistent trenéra: Domácí vyhráli zaslouženě. Nenabádali jsme hráče, aby to úplně zabetonovali, spíš jsme říkali, aby si se soupeřem zahráli, ať to dopadne, jak to dopadne. Tento zápas nás stejně v ničem netlačil. Lehce zraněné zkušenější hráče jsme pošetřili, myslím, že by to na výsledek asi nemělo žádný vliv. Domácí byli více na míči, mohli jsme možná jen jednou skórovat, ale k více věcem jsme se nedostali. Kluci určitě nechtěli dostat hodně branek, proto se nehnali moc dopředu, aby neodjížděli s debaklem a soupeři to nechtěli usnadnit střílení branek. Věděli jsme, že ze standardek jim vzduchem góla nedáme, když mají vysoké hráče a oni naopak mohou v klidu hrát do konce zápasu bez branek, na míči a vědí, že si na svou šanci, nebo na chybu soupeře počkají a góla vstřelí. Myslím, že vyrovnaný fotbal s nimi budou hrát možná Petřín B a Chotíkov.



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] (46. J. Šroub [-] ) , T. Vejvoda [-] , G. Nieves [-] (70. Z. Sloup [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] (46. V. Mráz [-] ) , J. Viterna [-] (76. A. Alexa [-] ) , T. Habart [-] , D. Bulaiev [-]

FK Nepomuk
M. Baroch [-] - J. Nový [-] (76. J. Kohout [-] ) , M. Kašpar [-] (46. L. Sládek [-] ) , T. Knapp [-] , J. Kalabza [-] , J. Vosyka [-] , J. Kozák [-] , J. Chalupný [-] , M. Šafanda [-] (83. P. Panc [-] ) , T. Voráček [-] , M. Berkovec [-]

ŽK: 16. D. Bulaiev - 40. J. Kalabza , 57. T. Voráček , 90. T. Knapp .
Počet diváků: 116. Rozhodčí: Jakš Jan - KRŮS František, STACH Vladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Martin Mangl
Tip experta: výhra domácích

Tachovští fotbalisté letos dokazují, že jsou úplně někde jinde, než zbytek týmů v nejvyšší krajské soutěži. V domácím prostředí potvrdí svoje kvality a po devadesáti minutách budou slavit další tři body za výhru 6:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích