1:2
(0:1)
31. M. Krč (vl.)
74. T. Vejvoda
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.03.2023 13:00

16.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Radničtí vsítili více branek, přesto nad lídrem soutěže prohráli


Branky


90. Š. Huttr - 31. M. Krč (vl.) , 74. T. Vejvoda
19

Radnice trápí kvalita domácího hřiště, které po náročném podzimu a zimě ještě není zdaleka fit na jarní část sezóny. Proto zvolily možnost odehrání prvního jarního zápasu na menší umělce v Rokycanech, kam pozvaly vedoucí Tachov. V zápase chtěli "domácí" odčinit podzimní vysokou porážku z půdy hostů, ale proti soupisce, kde po dlouhé době nechybělo jediné jméno, to bylo složité.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tachov od prvních minut i na menším hřišti, které jeho hře méně vyhovuje, diktoval tempo zápasu a zejména v prvních 10 minutách hostitelé nevěděli, kde jim hlava stojí. Proti aktivně kombinačně hrajícímu soupeři se nedostávali vůbec do hry a spíše získané míče odvraceli do chvilkového bezpečí, nebo si museli pomoci důrazem či fauly. Zhruba v 15. minutě se přes pravou stranu obrany probíjel Lukáš Hudec, který právem ve vápně padl k zemi po zásahu domácího obránce, ale sudí Gabriel, ani na straně Paur, měli zřejmě špatný úhel pohledu a penalta se nepískala. 

 

Hosté i přes snad 80% držení míče ale více nedokázali nebezpečněji ohrozit bránu Radnic, většina centrů končila na všudypřítomné obraně a přes kratší vzdálenost hřiště nebylo možné chodit do delších rychlých úniků. Jediný pokus po rychlé střele vyslal Lanfranchi vedle. Až po půl hodině hry se hosté poprvé radovali. To se na Kořínkův přízemní centr natahoval k penaltě Volák, který si ovšem nekřikl a jeho spoluhráč těsně před rukavicemi ve snaze odvrátit míč nešťastně namířil míč do své sítě. Ve zbytku poločasu se odehrálo jen několik důrazných soubojů, z nichž byly vyvozeny dvě žluté karty, po jedné na každé straně a do kabin se odcházelo za jednobrankového vedení Tachova.

 

Po výměně stran se radničtí více hrnuli do útočných řad a hra se pomalu začínala vyrovnávat. Střelecké pokusy přibývaly na obou stranách. Nejdříve Lanfranchi z blízka trefil jen přemisťujícího se Voláka, aby na druhé straně Aubrecht z dálky nepřesně pokoušel přehodit vysunutého Langra. Rovněž zblízka ztroskotal na domácím brankáři i Hudec, ale hosté se přeci jen dočkali. Dostatek volného prostoru dostal před šestnáctkou Vejvoda, který přesnou střelou k tyči poslal Tachov do dvoubrankového vedení. Brankáři střela smolně přeskočila rukavice.

 

Nebylo na co čekat, Radnice ve velkém vystřídaly a hned mohly skórovat. Před Langrem se objevil střídající Svoboda, který se mohl zeptat, kam to brankář chce, namísto toho prachbídně trefil brankáře. Na druhé straně Lanfranchi trefil tyč, ale to už se zase hrnuli na zteč muži v červeném. Habr prověřil Langrovy rukavice, později ve vápně nikdo nedokázal dorazit skákající míč a až v poslední minutě se to Radnicím podařilo. Aubrecht poslal míč za obranu, kde se zjevil Huttr a snížil na 1:2. Následná minuta nastaveného času už byla pro červené málo, a tak se přes 70 diváků další branky nedočkalo.

 

Sestřih zápasu:



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Pro nás cenné vítězství, se nerodilo lehce. Měli jsme od začátku výraznou převahu. Domácí pozorně bránili, zahušťovali prostor před svou brankou, a tak nebylo jednoduché přes jejich obranu pronikat. Hráli také pěkně od podlahy. Přesto jsme si několik šancí vytvořili, míče nám ale létaly kolem tyčí. Naštěstí jsme se po pěkné kombinaci konečně dostali do vedení, když si naší přihrávku do "kapsy" srazil domácí obránce do vlastní branky. Chtěli jsme rychle přidat druhou branku, bohužel se nám to do poločasu již nepodařilo. Ve druhém poločase domácí začali hrát odvážněji a hra se vyrovnala. My jsme začali mít trochu problémy s přechodovou fází, ve které jsme zejména po stranách zbytečně ztráceli míče. Přesto jsme si vytvořili další šance, to vítězství mohlo být výraznější, ale domácí brankář Volák několikrát domácí podržel. Na umístěnou střelu Tomáše Vejvody však byl krátký a my jsme konečně přidali kýženou branku. Domácí vrhli všechny síly do útoku, vytvořili si i dvě výborné šance, ale snížit se jim podařilo až v 90. minutě po jednom ze závarů před naší brankou. Ale to bylo už na samém konci utkání. Myslím, že jsme si vzhledem k počtu šancí a převaze po většinu zápasu zasloužili vyhrát, ale fotbalisté z Radnice ukázali, že jsou na jarní část dobře připravení. Bohužel se do dalšího utkání budeme muset pravděpodobně obejít bez Giuseppe Lanfranchiho, který odnesl ošklivý zákrok jednoho z domácích hráčů nepěkným zraněním.



Sestavy


TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - M. Krč [-] , D. Krč [-] (77. M. Svoboda [-] ) , D. Rýdl [-] , P. Valenta [-] , L. Aubrecht [-] - J. Esterka [-] (77. M. Habr [-] ) , L. Brož [-] - Š. Huttr [-] , F. Polášek [-] (77. J. Vaščák [-] ) , D. Fencl [-] (84. T. Kroc [-] )

FK Tachov
M. Langr [-] - T. Habart [-] , J. Šuranský [-] , M. Braun [-] , D. Bulaiev [-] (78. A. Kořínek [-] ) , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] , P. Sláma [-] (58. V. Mráz [-] )

ŽK: 35. D. Fencl , 58. L. Brož , 63. F. Polášek - 45. P. Sláma , 63. M. Braun .
Počet diváků: 73. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - KRŮS František, PAUR Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Z úcty k redaktorovi fotbalunas.cz tipuju upracovanou výhru favorita o jednu branku.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů