Béčko Loštic zvítězilo na hřišti posledního Palonína


Branky


5

Tento víkend přivítal Palonínský fotbalový stánek fotbalisty týmu SK Loštice "B". Vzhledem k tomu, že Palonín a Loštice od sebe dělí pouze kilometr široké pole, bývá toto utkání diváky hojně navštěvováno. Zápas je místním derby, hlavně pro domácí, v jejichž dresu nastupuje hned několik odchovanců loštického fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas pro hosty

Hosté byli od začátku utkání aktivnější a v 9. minutě se poprvé měnilo skóre, když se utaženou střelou k tyči prosadil Volek. Domácí si první šanci vypracovali až po půl hodině hry, kdy dlouhý nákop z vlastní poloviny propadnul mezi stopery a Ellner se řítil sám na loštického golmana Nováka. Ten ovšem vyrovnání nepřipustil a důležitým zákrokem udržel vedení pro hosty. Pár minut před koncem první půle se ke standardní situaci na hranici vápna postavila loštická legenda Pepa Mikeš. Jeho technický obstřel domácí golman dokázal vyrazit pouze k nohám Konečného, který pohodlně dopravil míč do sítě. Do šaten se tak šlo za stavu 0-2 pro hosty.

Loštice v závěru pojistily výhru

Po změně stran se obraz hry příliš neměnil. Na míči byli aktivní hosté a domácí se snažili být nebezpeční hlavně z protiútoků. Více šancí bylo na straně Loštic, ale stav utkání se něměnil. Hráči bojovali se silným větrem a celkově druhá půle, až na vyjímky moc fotbalové podívané nepřinesla. Jednou z takových vyjímek byla hlavička hostujícího Tomáše Havelky v 85. minutě, který si po rohu našel míč na přední tyči a nekomprosně překonal domácího golmana. Ten tak pečetil výhru hostů a utkání skončilo výsledkem 0:3 pro Loštice.



Ohlasy k zápasu


Palonín
Alois Tichý - trenér: Šli jsme do utkání s jasným cílem, a to co nejdéle udržet čisté konto a snažit se prosadit z brejků. To se však nepovedlo.

SK Loštice B
Martin Krejčí - trenér: Do zápasu jsme nastoupili se změnou rozestavení, která měla donutit soupeře nakopávat dlouhé míče. S trochou nadsázky si dovolím tvrdit, že nám tento tah vyšel a soupeř si za celý zápas vytvořil jen jednu šanci. Jsem rád, že kluci v zápase nic nevypustili a odehráli naplno celých 90 minut, jelikož povětrnostní podmínky nebyly fotbalu vůbec nakloněné. Mohli jsme těžit i z faktu, že na střídačce bylo 5 stejně kvalitních hráčů jako v základní sestavě a díky tomu jsme udrželi celý zápas nastavené tempo a kvalitu. Poděkování patří četné skupině loštických fanoušků, kteří si toto derby nenechali utéct a celý zápas neúnavně fandili.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Žák Ludvík - JASTRZEMBSKI Richard, POBUCKÝ Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Gabriel

Expert: Petr Pelech
Tip experta: remíza

Předpokládám vyrovnaný zápas. Tip na výsledek 2:2

Tip: remíza