3:4
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2023 17:00

24.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Křični došlo po půlce palivo


Branky


1. P. Kuric , 9. J. Vanžura , 49. P. Kuric - 16. T. Fenyk , 68. Z. Žďára , 70. Z. Žďára (p.) , 72. T. Fenyk
6

Výchozí pozice obou nedělních soupeřů byla stejná. Jak SK Křičeň, tak i SK Starý Mateřov měly v nohách páteční dohrávky. Lépe se s tímto faktem vypořádali hosté, když domácím došla po 60 minutách hry pára a Mateřov otočil stav z 3:1 na konečných 3:4. Největší zásluhu na otočce mělo ve formě hrající útočné duo Žďára - Fenyk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po deseti minutách byl Mateřov zralý na ručník

Úvod zápasu se Mateřovu opravdu nepovedl, hráči jakoby byli myšlenkami ještě v kabině. Naopak domácí do toho šli pěkně zostra, od první minuty hořela zejména pravá strana obrany. Tam jednoznačně Kotova přehrával Kuric s Kučerou.

Hned první akce domácích znamenala gól. Kuric dostal přihrávku za obranu a z nájezdu zprava prostřelil jednoduše brankáře Svichkara - 1:0.

Inkasovaná branka hosty překvapivě nevzbudila, bezstarostná hra v obraně nadále pokračovala. A tak přišel v 9.minutě hry trest číslo 2. Kučera utekl opět po pravém křídle a měl dost času nalézt ve vápně úplně volného Vanžuru, který se nemýlil - 2:0. Toho v tu chvíli naprosto trestuhodně nechal volného Melichar.

Hosté se v úvodních 15 minutách hledali, chyběla souhra i přesnost. Přesto se poštěstilo v 16.minutě, kdy Žďára přetlačil v souboji obránce a zleva vystřelil do brankáře Tichého. Odražený míč skončil na kopačkách Fenyka a pro toho nebyla potíž doklepnout do sítě - 2:1.

Mateřov v tu chvíli ožil a pomalu přebíral otěže zápasu. A přicházely šance, ovšem bez gólové tečky.

Ve 22.minutě ekvilibristicky Žďára zkoušel pozornost brankáře. Ve 26.minutě se nádherně do střely z voleje položil Fenyk, jeho střele chybělo pár čísel, ale potlesk byl slušný.

Ve 40.minutě se opět Žďára podíval do očí Tichému a ten opět vyzrál. Gól v tu chvíli visel ve vzduchu a bylo jasné, že donekonečna mít domácí štěstí nebudou. 

Ještě v nastavení pro změnu zaskočili za Tichého obránci, kteří v jasné šanci zblokovali pokus Fenyka a Žďára asi ještě nyní netuší, jak je možné, že nedotlačil míč za brankovou čáru.

Čtyřminutový kolaps domácích

Nezaujatému divákovi bylo celkem jasné, že je pouze otázkou času, kdy přetížené domácí obraně dojdou síly a přijde kolaps. Domácí byli všude o krok později, Mateřov si kombinoval, jak potřeboval.

Přesto hned v úvodu přišel z ojedinělé akce šok pro hosty. Výborný Kuric alias "Kuře" dostal pěkný balón do běhu, zasekl doleva a stejnou nohou střelou vymetl pavučiny v bráně Svichkara. Krásná individuální akce s ještě lepším zakončením!

Hosty to ale neodradilo a dál trpělivě dobývali bránu Křičně. V 57.minutě si slabší chvilku vybral jinak výborný brankář Tichý, když mu z rukavic vypadl centr přímo na kopačku Žďáry. Ten ovšem ještě neproměnil.

V 68.minutě hry to prasklo! Začaly čtyři minuty, ve kterých domácí dostali v rychlém sledu tři branky a výsledkové kormidlo se tak přetočilo na stranu Mateřova.

Nejprve utekl po levém křídle kapitán Hlaváček a vypálil na bránu, do cesty jeho střely přišel jemný dotek Zbyňka Žďáry a míč zamířil nezadržitelně do míst, kam to brankář Tichý nečekal - 3:2.

V 70.minutě obránce domácích Malý nešťastně podsekl už na kraji vápna Antonijeviče a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Žďára - 3:3.

O dvě minuty později bylo dílo zkázy domácích dokonáno a opět souhra Žďára a ze středu pohotově zakončující Fenyk - 3:4.

Zbylé minuty už byly plné soubojů a nervozity, Mateřov vědom si svého náskoku už příliš nespěchal a domácí Křičeň na náhodu zkoušela nakopávat balóny s cílem, jestli se něco neujme. Soustavnější tlak nepřišel, a tak si hosté z Mateřova po zásluze odvezli všechny body.

 



Ohlasy k zápasu


SK Křičeň
Josef Tichý, brankář: "Citelně nám chyběli Biath a Abbrent. Utkání jsme měli dobře rozehrané, škoda. Nicméně Mateřov měl více ze hry, ve druhém poločase už to s námi bylo špatné."

SK Starý Mateřov
Tomáš Fenyk, útočník: "Začátek? To byla tragédie. Postupem času jsme ale výkon zlepšovali a zaslouženě z tlaku v druhé polovině zápasu vytěžili tři body."



Sestavy


SK Křičeň
J. Tichý [-] - A. Kučera [-] , P. Kuric [-] , A. Zeman [-] , J. Vanžura [-] , B. Koki [-] , V. Branský [-] , P. Malý [-] , A. Branský [-] , D. Jánský [-] , L. Hanzl [-]

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - T. Fenyk [-] (76. D. Matýs [-] ) , Z. Žďára [-] , J. Hlaváček [-] , P. Nägele [-] , Z. Komárek [-] , Z. Antonijevič [-] , D. Kotov [-] , P. Kaválek [-] , T. Holek [-] , J. Melichar [-]

ŽK: 29. V. Branský , 63. A. Kučera , 83. A. Zeman - 30. D. Kotov , 66. Z. Žďára , 89. D. Matýs , 97. Z. Komárek .
Počet diváků: 79. Rozhodčí: Pavlas Jan - ŘÍHA Jakub, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Stanislav Procházka
Tip experta: remíza

To je asi nejvíce nevyzpytatelný zápas z víkendové nabídky. Vidím to na remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza