Křivka pálil ostrými


9

Krutá porážka postihla Sokol Rohoznici v utkání v Ostřešanech. Přestože měli její hráči opticky více ze hry, drtivou sílu ukázala produktivita domácího AFK. Hattrickem se blýskl Vlastimil Křivka, který již letos nastřílel 14 branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rohoznice držela krok s domácími

Zataženo, chvílemi drobný, postupem času trvalejší děšť. Takové počasí fotbalu moc nepřálo, přesto viděli diváci v prvním poločase celkem pět branek.

Už 2.minuta ukázala, že šancí se urodí dnes hodně. Na centr zprava si naskočil útočník domácích Křivka, jeho hlavička však skončila vedle branky Zahradníka. Obrovské štěstí pro hostujícího brankáře, z bezprostřední blízkosti mohl pouze losovat, zda to kanonýr domácích trefí, či ne. Pro Matěje Zahradníka to bylo tak trochu symbolické. Po velmi vydařených zápasech přišel ten, na který by nejraději rychle zapomněl. Vše šlo mimo jeho dosah a jen stěží mohl udělat při gólech domácích něco lépe.

Hostům vycházela zejména v první půli spolupráce Malinský - Gočaltovský, která přinášela domácí obraně vrásky na čele, jako třeba v 5.minutě, kdy se střela druhého jmenovaného kroutila jen těsně vedle brány Vahlströma. 

10.minuta už měnila skóre. Nevřala vyslal balón do běhu na Křivku, ten tváří v tvář nechal vyniknout Zahradníka. Ovšem jím vyražený míč se odrazil do strany ke zcela volnému Cahovi, na kterého již zívala pouze prázdná brána - 1:0.

Největším nebezpečím pro obranu Rohoznice byl od začátku zápasu Křivka, varovné signály však brali hostující obránci na příliš lehkou váhu. V 16.minutě se rychlík domácích opět dostával za obranu a jen rychlý výběh Zahradníka uhasil rodící se průšvih. 

V 18.minutě byl ale i Zahradník krátký na pohotovou střelu Křivky k levé tyči - 2:0.

Hosté se ale v první půlce dokázali držet na dostřel. Hned po obdržené brance totiž po individuální akci vystřelil Gočaltovský přesně k tyči - 2:1.

Rohoznice měla popravdě více ze hry, určovala tempo, ovšem domácí byli velmi nebezpeční ve svých rychlých a hlavně produktivních výpadech. 

Ve 35.minutě předvedl důraz při zisku balónu domácí Libánský, pak přidal i individuální techniku, když pěkně obešel obránce hostů a chladnokrevně střílel podél Zahradníka na 3:1. Velmi zdařilá akce domácího hráče!

Rohoznice se ovšem nevzdávala a dál se snažila zkorigovat výsledek. Ve 36.minutě se to ještě nepovedlo, když po střele Fidlera Vahlström míč pouze ztlumil. Balón se došoural před čáru a následný souboj o dorážku naštěstí pro Ostřešany vyhrál Hegyi nad Ryšavým. 

Přesto se hosté snížení dočkali. Ve 45.minutě unikl po křídle Malinský a přihrál na přední tyč Zezulákovi. Jeho první střela orazítkovala tyč, odražený balón již Zezulák nekompromisně vsítil - 3:2.

 

Rozhodl rychlý čtvrtý gól

Tak jako vlétli domácí do prvního poločasu, tak toto zopakovali v poločase druhém. Ve 47.minutě potáhl balón na křídle Caha, získal trochu času a prostoru a přesnou přihrávkou oslovil Křivku. Ten střelou z první na vzdálenější tyč překonal Zahradníka, který se nohou natahoval marně - 4:2.

Po tomto gólu již hosté nedokázali v produktivitě držet s domácími krok, což bylo nakonec hlavní příčinou, proč si odvezli z Ostřešan tak krutý výsledek. Hra v poli totiž byla nadále minimálně vyrovnaná.

V 52.minutě mohl snížit Buchta. Po akci Malinského s Fidlerem dostal přesnou přihrávku do vápna. Zde se ale točil a hledal vhodný střelecký úhel tak dlouho, až ho obránci vyblokovali.

Domácí naopak přidávali jeden gól za druhým. V 64.minutě dokonal po individuální akci střelou do prázdné branky hattrick Křivka.

Hosté se připomněli ještě v 76.minutě, kdy Malinský důrazně přešel přes dva hráče domácích a nahrál do volného prostoru Fidlerovi. Ten však avizoval svou střelu hodně dlouho, že to Vahlström nemohl přehlédnout a šanci lapil.

 V 80.minutě prokázal bojovnost a trpělivost domácí Vohradník. V první šanci střílel vysoko nad a chytal se za hlavu. Hned vzápětí však byl již myšlenkami rychle zpátky na hřišti a po přihrávce Nekuta nekompromisně trhal síť - 6:2.

Na posledních několik minut vyběhl na trávník i domácí forward Lukáš Moravec. A těch pár minut mu stačilo, aby se i on v 90.minutě zapsal do střelecké listiny na konečných 7:2.

Domácí tak uštědřili Rohoznici krutou lekci z produktivity.



Ohlasy k zápasu


AFK Ostřešany
Ladislav Nevřala, hráč: "Sehráli jsme takový pozitivní produktivní zápas, na rozdíl od hostů jsme proměňovali šance. Jsem docela překvapený a potěšený, jak jsme na rozdíl od posledních zápasů zvládli skvěle začátky obou poločasů. Po čtvrtém našem gólů už Rohoznice přestala držet kontakt."




Počet diváků: 62. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - OLAJOS Viliam, PEMČÁK Róbert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Tomáš Linha
Tip experta: remíza

Znám kluky z obou týmů, vychází mi to na dělbu bodů. Do sestavy Ostřešan se pomalu vrací Lukáš Moravec, od něj bude hrozit obraně Rohoznice velké nebezpečí. Jeden rok jsem s ním soupeřil o nejlepšího střelce okresu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů