Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2023 16:30

20.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Holice to v Býšti bolelo


7

Veliké překvapení se zrodilo v Býšti, kde předposlední tým soutěže skolil lídra 3:1 a dosáhl tak teprve třetího vítězství v celé sezóně. Hosty přišlo podcenění domácích draho a navíc řadu jejich mladých hráčů fotbal v neděli doslova bolel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól domácích a pak už marné dobývání Pavlíčkovy svatyně

Ráz nedělního utkání napověděla již 3.minuta. To domácí předvedli rychlou akci, na jejímž konci se z pravého křídla řítil na gólmana Kroutila Vojtěch Lanžhotský. Ten brankáře hostů nekompromisně propálil a domácí se tak ujali záhy vedení 1:0.

Holice to zpočátku zkoušely zdálky, ale tato taktika kýžený efekt v podobě vyrovnání nepřinesla. Spíše naopak - rozchytal se k výtečnému výkonu brankář domácích Pavlíček. Tato posila ze Sokola Chvojenec má sice nejlepší fotbalové roky již za sebou, nicméně zkušeností má zjevně na rozdávání. Po celý zápas přiváděl holické hráče tak trochu k zoufalství, a to zejména s přibývajícími minutami.

Jen namátkou. V 16.minutě hlavičkoval Černý do protipohybu gólmana, ten však robinsonádou míč vyškrábl mimo tyče. Další dva výborné zákroky předvedl Pavlíček v 21.minutě. Na hrotu holického útoku operovali velmi dobře zkušený Černý s mladíkem Kovaříkem. Právě Kovaříkovi často chyběl do slibné šance krok či pár centimetrů.

O tom, že bude v neděli fotbal v Býšti holické béčko bolet, se přesvědčil ve 30.minutě hostující Tlučhoř. Zranění ruky vypadalo zpočátku na jasné střídání, nakonec se však do hry po ošetření vrátil. Nutno podotknout, že nešlo o žádný brutální zákrok, spíše o nešťastný pád na ruku, navíc byl zákrok Tlučhoře posouzen jako faul a domácí dostali výhodu přímého kopu.

K němu se postavil Jan Jirásek a přesnou střelou zvýšil vedení Býště na 2:0.

Ke střídání v dresu Holic nakonec přece jen došlo, když po tvrdém, ale čistém zákroku odkulhal ze hřiště Matyáš.

Fotbal tak holické nejen bolel, ale nedařilo se jim navíc najít recept na výtečného Pavlíčka. Ve 35.minutě hlavičkoval Černý pouze do jeho rukavic a stejný hráč pálil ve 40.minutě těsně vedle levé tyče.

Býšť za celý zápas neměla mnoho šancí, ale dokázala vytěžit z minima maximum. A to ještě v 45.minutě vymyslel pěknou průnikovou přihrávku za obranu kapitán Jirásek. Lanžhotský v identické šanci, z které dal gól, tentokrát tolik štěstí neměl.

 

Hosté dobývali tvrz a Býšť dávala góly

Celý druhý poločas se nesl v duchu dobývání Pavlíčkovy tvrze. 

Nejprve však zahrozili domácí, když po rohu nedokázal do brány dopravit míč nadvakrát Tomášek. Pak už to houstlo před domácí brankou.

Ve 48.minutě rychlou kombinační akci zbrzdil zakončující Kovařík, domácí obránce včas zblokoval. Poté přišla série rohových kopů Holic, kdy gól opravdu visel ve vzduchu. Jednou se zachvěla branková konstrukce a podruhé doplatil kapitán hostů Kopřiva na nerovný terén. 

A přišel trest! V 61.minutě z rychlého brejku přesně zamířil kapitán Jakub Jirásek.

Holice se nadále snažily o zvrat utkání, vstřelený gól by jim totiž jistě vlil naději do žil. Blízko k němu měl opět Kovařík. Přihrávku za obranu v 81.minutě si našel právě on a sám šel na Pavlíčka. Ten ovšem ví, kdy je nejlepší vyběhnout. Kovaříka vyrušil z klidu, ten jej sice jemně obstřelil, bohužel však příliš jemně. Brankář domácích byl u pomalého míče, který mířil do branky, první. Kovařík sehrál trochu nešťastné utkání, ke gólu měl několikrát velmi blízko a je možné, že v podobném jiném utkání by klidně nasázel hattrick.

Nakonec se hosté korekce skóre přece jen dočkali v 83.minutě. Po pěkné kombinaci středem přehodil trochu se štěstím Pavlíčka Machatý a dal tak najevo jediný handicap domácího brankáře - malý vzrůst.

I přes zjevnou snahu v závěrečných minutách již žádný gól nepadl a domácí Býšť se tak dočkala velice nečekané výhry. Tu oslavili hráči spolu s fanoušky závěrečnou děkovačkou, na kterou už tak trochu sedal prach.



Ohlasy k zápasu


SK Býšť
Vojtěch Cvrček, hráč: "Do utkání jsme šli s lehkou hlavou, že nemáme co ztratit. Holice nás asi podcenily, navíc jim naše menší hřiště moc nesvědčilo, zejména jejich taktice nakopávaných balónů.""

SK Holice B
Zdeněk Nývlt, trenér: "Prohra v Býšti je pro nás překvapivá. Jak je vidět, nedokázali jsme se vyrovnat s vynucenými změnami v sestavě ani s menším hřištěm a hrbolatým terénem."



Sestavy


SK Býšť
M. Pavlíček [-] - P. Štross [-] (65. L. Karásek [-] ) , O. Šimůnek [-] , V. Cvrček [-] (85. R. Matyáš [-] ) , J. Jirásek [-] (90. T. Babák [-] ) , J. Jirásek [-] , M. Tomášek [-] (67. A. Krátký [-] ) , V. Vohradník [-] , V. Lanžhotský [-] , P. Zahradníček [-] , T. Kolín [-]

SK Holice B
O. Kroutil [-] - J. Tlučhoř [-] (68. D. Machatý [-] ) , D. Valenta [-] , A. Kovařík [-] (83. F. Hájek [-] ) , J. Matyáš [-] (40. D. Kudrna [-] ) , M. Strnad [-] , V. Klasovitý [-] , J. Krpata [-] , T. Kopřiva [-] , Š. Černý [-] , J. Černý [-]

ŽK: 34. P. Zahradníček - 73. D. Valenta , 93. Š. Černý .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Bém Zdeněk - NAVRÁTIL Lukáš, ŠAFRANKO David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Martin Filípek
Tip experta: výhra hostů

Holické béčko je pro mě nejkvalitnější mužstvo soutěže, v Býšti nezaváhá, i když na jaře moc dobrou formu zatím nemá.

Tip: výhra hostů