Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 10:15

20.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Na skvělého Zahradníka našli nakonec recept vlastní obránci


Branky


6

Sobotní dopoledne patřilo v Srchu fotbalu. Domácí, kteří byli po celý zápas více aktivnější, nakonec Rohoznici udolali, ačkoli byl výsledek dlouho na vážkách. Klid na kopačky Srchu přinesla až povedená technická střela střídajícího Nikla. Nejvíce diváky zvedal ze sedadel souboj Maivald - Zahradník.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sympatický výkon Rohoznice kazily defenzivní hrubice

Přítomní diváci čekali pouze do 4.minuty, aby se dozvěděli, o čem bude především zápas Srchu s Rohoznicí. To poprvé utekl hostující obraně Jakub Maivald a podíval se zblízka do očí hostujícímu brankáři Zahradníkovi. Ten skvěle vyběhl, aby zmenšil kanonýrovi domácích střelecký úhel a... povedlo se! Střela zamířila těsně vedle levé tyče.

V 11.minutě byli hosté od vstřelené branky opravdu několik centimetrů. Rohový kop totiž domácí bránkář Kalvach podcenil a vyboxoval centr místo z vápna pryč opačným směrem. Míč padající do branky vykopl jeden z obránců a dle mínění rozhodčího ještě z brankové čáry.

Ve 13.minutě už se Rohoznice radovala. Gočaltovský ukořistil balón, udělal pár rychlých kroků k vápnu domácích a nikým neobtěžován zkusil vystřelit. Krásná povedená střela vymetla šibenici a stav byl 0:1.

Domácí přidali na aktivitě, ale v těchto chvílích obrana Rohoznice působila velmi zodpovědně a spolehlivě. Velmi dobře ji dirigoval kapitán Skoupý a vypomáhal Spěvák, a tak domácí nenacházeli okénka, kudy by se protlačili do nějakých šancí. Výjimkou byla 28.minuta, kdy Maivald, ač tísněn obráncem, loboval brankáře. Diváci si pouze povzdechli, střela skončila na břevně. 

Z protiútoku se málem vyplnilo otřepané "Nedáš, dostaneš", když po rychlém brejku po přihrávce od Buchty těsně přestřelil nebezpečný Fidler. 

Předzvěst pohromy rohoznické defenzívy přišla v 36.minutě, kdy do té doby spolehliví stopeři vyrobili první hrubku. Rychlý Maivald jim doslova ukradl míč a pak už stál v cestě pouze gólman Zahradník. Ten jeho střelu skvěle vyrazil nohou.

Stoperům hostů ovšem jedno varování nestačilo. Ve 40.minutě se Mlynka nedohodl s vyběhnuvším Zahradníkem a pro Maivalda již stačilo zavést míč do prázdné svatyně - 1:1.

Ještě před ochodem do šaten se připomněli hosté. Nejlepší hráč v jejich dresu v první půli - Gočaltovský - opil na křídle obránce, z jeho přihrávky ale nedokázal nic vytěžit Spěvák.

Rohoznice se vyrovnání nedočkala

Do druhého poločasu vlétli aktivněji opět domácí s jasným cílem vstřelit vedoucí branku. 

Souboj Maivald versus Zahradník pokračoval v 52.minutě a scénář byl stále stejný. Balón za obranu, Maivaldovo zrychlení a najednou opět tváří v tvář brankáři. Těžko říci, zda má Matěj Zahradník hypnotické schopnosti, nicméně v sobotu nebylo Maivaldovi souzeno jej v těchto šancích pokořit. Opět úřadovaly brankářovy rukavice.

V 55.minutě už šli ovšem domácí do vedení. Maivald tentokrát utekl po křídle a nasměroval před bránu přihrávku skvěle načasovanou přesně na nohu střídajícího Nedvěda. Vzhledem k tomu, že Zahradník risknul, že přihrávku zachytí, zívala na domácího hráče prázdná brána - 2:1.

Domácí se uklidnili, vědomi si svého vedení a dopředu se již tolik netlačili. Teď bylo na hostech, aby hráli aktivněji a zkusili vyrovnat skóre. Hrozba pro domácího Kalvacha přicházela ovšem pohříchu pouze ze standardních situací, kombinace Rohoznice se příliš nedařila a akce končili před vápnem. Vytratil se i v první půli výborný hbitý Gočaltovský. 

Rozčarováním bylo pro hosty zejména získat šanci po dobře provedeném vhazování. Proto již během druhé půlky z jejich obranných řad zaznívaly hlasy o nutnosti zaměřit nejbližší tréninky právě na nácvik autů.

Domácí trpělivě vyčkávali na rychlé protiútoky, dobře a chytře drželi balón a nikam nespěchali. Příkladem ostatním šli v této taktice zejména zkušení Urbanec, Nedvěd, Trupl a Práchenský. 

Definitivní klid na kopačky domácích hráčů přinesla až 83.minuta, kdy střídající Nikl obral o míč Skoupého, najednou měl na chvíli volnou cestu k bráně a technickou střelou nedal Zahradníkovi šanci zasáhnout - 3:1.

Zbytek zápasu si již Srch bezpečně pohlídal dvoubrankové vítězství. 



Ohlasy k zápasu


Titanic Srch
Aleš Mužík, člen výboru klubu: Dnes to je takový ubojovaný výkon. Hodně nám chybí brankářská jednička Mičjan, i když Kalvach není špatný. Hrál za nás i známý pardubický hokejista Tomáš Rolínek, kdyby mohl hrát i nadále, byli bychom silnější.

Sokol Rohoznice
Stanislav Školník, hráč: Potopily nás vlastní hrubé chyby, což hodně zamrzí. Soupeři jsme se jinak vyrovnali, i přestože mají ve svých řadách hráče, kteří hráli vyšší ligy a jsou zkušenější.



Sestavy


Titanic Srch
V. Kalvach [-] - P. Homola [-] , L. Trupl [-] , M. Práchenský [-] - H. Kopecký [-] , J. Maivald [-] - T. Urbanec [-] , R. Beran [-] (46. M. Nedvěd [-] ) , P. Fišar [-] , M. Doležal [-] , D. Orts [-] (46. R. Třešnák [-] )

Sokol Rohoznice
M. Zahradník [-] - M. Mlynka [-] , J. Skoupý [-] - J. Štěpánek [-] , R. Fidler [-] , S. Školník [-] , A. Spěvák [-] - F. Gočaltovský [-] , R. Kršák [-] , J. Buchta [-] (68. P. Ryšavý [-] ) , M. Křenek [-]

ŽK: 71. T. Urbanec - 41. J. Skoupý .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Martin Filípek
Tip experta: remíza

Standardně je asi lepším týmem Srch, hlavně doma. Ovšem Rohoznice má v kádru hráče, kteří tam hrají od dětství. Když se sejdou, dokážou být velmi nebezpeční. Tipuji tedy plichtu.

Tip: výhra domácích