1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2023 14:00

26.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby v hledišti i na hřišti ovládl Rychnov


Branky


5

Ve 26. kole bylo k vidění další derby rychnovského okresu, tentokrát Rychnov přivítal na domácím hřišti Solnici. Vyrovnané utkání rozhodl brankou v druhém poločase Matsaberidze.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance byly, gól ovšem v první půli nepadl

Úvodní minuty se hrálo zejména mezi vápny, náznaky šancí byly k vidění na obou stranách, nicméně Tobiška ani Hůlka nemuseli vytáhnout žádný velký zákrok. V 18. minutě získal míč Jedlička a našel ve vápně Ondřeje Tobišku, který byl u míče dřív, než jeho jmenovec Tadeáš Tobiška, míč mířící do branky odvrátil na brankové čáře Pohl. Ve 24. minutě to zkusil z přímého kopu Motl, mířil ale pouze do míst, kde stál domácí gólman.

 

Rychnov zahrozil ve 36. minutě kdy se po pěkném přenesení hry dostal do šance Lihařík, jeho pokus dokázal vyrazit Hůlka. Ve 36. minutě měli domácí další velkou šanci, ale opět se vytáhl Hůlka a dorážka mířila pouze do boční sítě. 

 

V první půli 300 diváků, kteři dorazili na stadion v Rychnově gól neviděli a do šaten se tak odcházelo za stavu 0:0.

Rychnov udeřil v úvodu druhé půle

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím, když se ve vápně dostal k míči Matsaberidze a střelou pod břevno dostal Rychnov do vedení. V dalších minutách se Solnice hnala za vyrovnáním žádná z jejich útočných akcí však gólem neskončila. Rychnov zahrozil v 77. minutě, střelu Matsaberidzeho ale kryl opět Hůlka. 

 

Velmi blízko vyrovnání byl v 80. minutě Ptáček, ale jeho hlavička jen těsně minula levou tyč. Solnice svůj závěrečný tlak nedokázala zužitkovat, Rychnov spoléhal na brejky do otevřené hostující obrany, ani jeden z nich však gólem neskončil a i po devadesáti minutách tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 1:0. Domácí tedy mohli slavit tři body, které je posnuly zpět na třetí příčku.



Ohlasy k zápasu


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
Václav Brůžek, předseda klubu: Když jsem před půl rokem mluvil o tom, že jedeme setnout lídra, věděl jsem o čem mluvím. Nebylo to nabubřelé nebo neuctivé k soupeři, ale bylo to o víře ve vlastní schopnosti a nastolené cestě. Odpovědí mi bylo, že si musím počkat...a dnes jsem se dočkal! Děkuji všem, kteří se o dnešní výhru zasloužili, především týmu za takticky skvělý výkon a neutuchající bojovnost! A lídra jsme opravdu setli!!!

SK Solnice
Pavel Potužník, trenér: Dnes jsme ukázali, že fotbal se dá za 4 dny zapomenout. Výkon proti středečnímu poháru byl diametrálně odlišný. Chyběl nám větší pohyb bez míče, bojovnost a nasazení. Domácí hráli v bloku a vyráželi k nebezpečným brejkům. Naše snaha o vstřelení branky končila na vápně domácích. A když už jsme si vytvořili šanci, tak jsme ji trestuhodně zahodili.



Sestavy


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
T. Tobiška [-] - S. Pohl [-] , J. Kábrt [-] , J. Kocman [-] , J. Nosek [-] - F. Široký [-] (55. D. Effenberk [-] ) , V. Lihařík [-] , M. Matsaberidze [-] , M. Rücker [-] - T. Markovič [-] (66. M. Červinka [-] ) , R. Zajíček [-] (70. J. Jedlinský [-] ) -

SK Solnice
L. Hůlka [-] - J. Krolop [-] (62. M. Valášek [-] ) , D. Motl [-] (80. P. Nosek [-] ) , O. Tobiška [-] (73. L. Pavlíček [-] ) , J. Jaroš [-] , M. Jedlička [-] , J. Nejman [-] , D. Volf [-] , M. Ptáček [-] , F. Zawada [-] , R. Ptáček [-]

ŽK: 67. M. Matsaberidze , 77. M. Rücker - 45. M. Ptáček , 48. F. Zawada , 71. J. Jaroš .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Fryš Milan - ŠOB Aleš, ŘÍHA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Švorc

Expert: David Motl
Tip experta: výhra hostů

Nevyzpytatelné derby zvládneme a vyhrajeme o 2 branky. Jednu branku vstřelí Luboš Pavlíček a druhou já, v jaké minutě nevím (směje se).

Tip: výhra domácích