0:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2023 13:30

21.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola rozhodly až penalty


Branky


7

Ve 21. kole se v Solnici hrál šlágr kola, kdy vedoucí tým tabulky hostil ambiciózní Slávii. Zápas nabídl vše, šance, karty, emoce i gól, který ale bohužel pro domácí nebyl uznán. Zápas tak zamířil do penalt, kde byli úspěšnější hosté.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Největší šanci první půle měl Valášek

Solnice v útoku vsadila na Martina Valáška, který v podzimním zápase v Orlické kotlině nasázel hattrick a pomohl tak Solnci k jasnému vítězství 4:1. K prvnímu ohrožení branky se však dostali hosté. Vošlajer poslal pěkný centr do vápna, který solnický gólman Hůlka vyrazil pouze ke Krotilovi, ten po zpracování vyslal nepříjmenou střelu, se kterou si domácí gólman nadvakrát poradil.

 

Byl to právě solnický Valášek, který měl největší šanci první půle, když se řítil sám na Zadrobílka, svoji šanci ale neproměnil. Další větší šance první půle nenabídla a do šaten se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu.

 

 

Druhá půle toho již nabídla více

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a hned ve 49. minutě se dostali do první šance, když se míč po standardní situaci dostal k Jedličkovi, který ovšem ze strany mířil pouze do náruče Zadrobílka. V 53. minutě zahrozila i Slavia, pozorná domácí defenziva ale stihla odvráti míč do bezpečí.

 

V 63. minutě byli domácí velmi blízko k první brance, když rozhodčí Petr Dorotík odpískal penaltu. K ní se postavil David Motl. Solnický středopolař bohužel pro domácí pokutový kop neproměnil a mířil pouze do pravé tyče. Vzápětí se nechal naprosto zbytečně vyloučit a domácí museli dohrávat o deseti. Početní převahy Slavia využila a vytvořila si mírnou převahu, která vyvrcholila v 72. minutě, kdy se po rychlém přechodu hostů dostal k zakončení Vošlajer, jeho střelu ale Hůlka vyrazil.

 

O dvě minuty později se diváci poprvé dočkali branky. Volf prostrčil míč na Jedličku, který ve vápně hledal střídajícího Hlavu, jeho prudký pas si srazil do vlastní sítě kapitán hostí Kabeláč. Tato branka ovšem překvapivě nebyla pro údajný ofsajd uznána.

 

Poslední minuty byli opět aktivnější hosté, žádná akce však nijak zvlášť neohrozila domácí branku. Největší šanci měl v nastavení slávistický útočník Novotný, svoji hlavičku ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

 

Gólu se tak diváci v základní hrací době nedočkali a zápas šel do penalt. 

 

V penaltách byla šťastnější Slavia

O vítězi se rozhodlo až v páté sérii. Do čtvrté série byli úspěšní všichni střelci. V páté sérii nejprve nedal Jan Kabeláč šanci Hůlkovi, když svoji penaltu umístil nechytatelně pod břevno. Solnický Tobiška následně musel proměnit, Zadrobílek ale vystihl směr a penaltu chytil. Slavia si tak ze Solnice odvezla bod navíc.



Ohlasy k zápasu


SK Solnice
Pavel Potužník, trenér: Dnes jsme ztratili 2 body. V 1.pol. Valášek neproměnil samostatný únik na gólmana hostí, ve druhém jsme neproměnili penaltu Motlem, který se ještě nedisciplinovaně následně nechal vyloučit, a když už si hosté vstřelili regulérní vlastní gól, tak k údivu všech ho rozhodčí neuznal pro chybný offside. V závěru nás hosté mohli potrestat, ale svou šanci neproměnili. V penaltové loterii hosté proměnili všech 5 penalt, a tak si odvážejí bod navíc. Další domácí ztráta nás mrzí.




Sestavy


SK Solnice
L. Hůlka [-] - M. Valášek [-] (68. D. Hlava [-] ) , J. Jaroš [-] , D. Motl [-] , J. Nejman [-] (93. M. Kos [-] ) , J. Krolop [-] , D. Volf [-] (86. O. Tobiška [-] ) , M. Jedlička [-] , M. Ptáček [-] , F. Zawada [-] , R. Ptáček [-]

FC Slavia Hradec Králové
M. Zadrobílek [-] - F. Hlušička [-] (70. M. Málek [-] ) , J. Kabeláč [-] , T. Vošlajer [-] , T. Kabeláč [-] , D. Krotil [-] , J. Štipák [-] , M. Šejvl [-] (77. A. Tomek [-] ) , A. Novotný [-] , M. Strasser [-] , O. Mates [-]

ŽK: 59. M. Valášek , 75. J. Nejman , 89. O. Tobiška - 45. A. Novotný , 59. M. Strasser , 66. D. Krotil . ČK: 66. D. Motl .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: DOROTÍK Petr - BERÁNEK David, ŽEROVNICKÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Švorc

Expert: Jan Vodička
Tip experta: výhra domácích

Solnice potvrdí roli favorita soutěže a Slávii hladce porazí třeba 5:0 a 5 gólů dá Valášek Martin, pokud mu trenér dá důvěru a postavi ho od začátku, tak Martin nezklame. Je bohužel známo, že Martin tréninkům moc nedá…

Tip: výhra domácích