Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2023 15:00

18.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rychnov v derby jasně dominoval!


Branky


8

Druhé jarní kolo nabídlo derby dvou celků z Rychnovska. Dobruška na své umělé trávě přivítala Spartak Rychnov nad Kněžnou. Oba celky se pohybují na opačných stranách tabulky. Ikdyž tento faktor v podobných zápasech ne vždy hraje zásadní roli, tak v tomto případě druhý tým tabulky Spartak Rychnov byl v celém zápase lepším týmem a zaslouženě zvítězil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre okresního derby otevřel Lihařík

Hosté se ujali vedení hned v úvodu, když již v 8. minutě otevřel skóre Lihařík. Po první brance se hrálo hlavně mezi vápny a bez větších šancí, kdy Rychnov byl častěji na míči. Ve 27. minutě chtěl Zajíček z dálky překvapit Effenberka, jeho pokus ale mířil mimo tři tyče.

 

Ve 33. minutě si Matsaberidze navedl míč z levé strany do vápna, kde byl faulován Moníkem a rozhodčí Nývlt ihned ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Zajíček a střelou k pravé tyči s přehledem proměnil.

 

Vzápětí na polovině hřiště obral o míč dobrušského středopolaře Paga rychnovský Drašnar a poslal přihrávkou do samostatného průniku Matsaberidzeho, toho ale dobrým zákrokem vychytal Effenberk. Následoval rohový kop, který dobrušská defenziva ubránila pouze za cenu dalšího rohu. Po nedůrazném odkopu se míč dostal ke kapitánu Spartaku Pohlovi, který ho bez problému uklidil k levé tyči. Do konce první půle další branka nepadla a do šaten tak odcházeli spokojenější hosté.

Góly padaly i ve druhém poločase

Obraz hry se v druhém půločase příliš nezměnil Rychnov byl více na míči a diktoval tempo hry. První větší šanci druhé půle nabídla 58. minuta, kdy Matsaberidze z levé strany přenesl míč až na Lihaříka, ten zpětnou přihrávkou vrátil na Zajíčka, kterého tváří v tvář skvěle vychytal Effenberk.

 

V 67. minutě se k míči dostal hostující Červinka a nenápadnou střelou z levého rohu vápna obstřelil Effenberka, 4:0 pro hosty. O pět minut později bylo s domácí Dobruškou ještě hůře, když pěkný "ťukes" Lihaříka a Mňuka zakončil střelou pod břevno Zajíček.

 

Dobruška se první branky dočkala až v závěru utkání, kdy Doucek vystihl nepřesnou přihrávku Kábrta a střelou z pravé strany vápna zaskočil Šebestu.

 

Další branky divácí neviděli a Rychnov si tak zaslouženě z Dobrušky odvezl všechny tři body.



Ohlasy k zápasu


SK Dobruška
Milan Petřík, trenér: Naše marodka se před Rychnovem rozrostla o další 2 hráče a tak začátek jara lepíme, jak se dá. A jak to bylo vidět, na dobře takticky sehraný tým plný individualit to nestačilo. Přesto i v oslabené sestavě si nemůžeme dovolit tak naivní chyby po standardních situacích a soupeři darovat góly!! Po poločase tak bylo rozhodnuto…

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
Václav Brůžek, předseda klubu: Výsledek odpovídá dění na hřišti. Po celý zápas jsme byli naprosto dominantní. Pevní dozadu, běhaví po celém hřišti, draví a nebezpeční dopředu. Domácím jsme vůbec nic nedovolili, až v závěru se dostali ke dvěma střelám. Gratulace k premiérové trefě Červinky. Děkuji týmu za předvedený výkon.



Sestavy


SK Dobruška
F. Effenberk [-] - M. Čančara [-] (89. T. Týfa [-] ) , L. Prostředník [-] , D. Doucek [-] , P. Feichtinger [-] , P. Krahulec [-] (89. F. Antal [-] ) , Z. Pago [-] , M. Majer [-] (81. D. Zrzavý [-] ) , T. Štětina [-] , M. Brožek [-] , J. Moník [-]

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Šebesta [-] - Š. Vacek [-] (77. J. Jedlinský [-] ) , J. Kábrt [-] , S. Pohl [-] , J. Nosek [-] - M. Červinka [-] (69. M. Mňuk [-] ) , V. Lihařík [-] , M. Rücker [-] , M. Drašnar [-] , M. Matsaberidze [-] (69. J. Jedlinský [-] ) - R. Zajíček [-] (77. J. Kocman [-] )

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Nývlt Roman - ŠILING Karel, MARTÍNEK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Michal Švorc

Expert: Jan Šebesta
Tip experta: výhra hostů

Dle mého názoru jsme po zlepšeném výkonu ve druhém poločase ztratili s Jaroměří 2 body, které budeme chtít získat v tomto derby.

Tip: výhra domácích