P. Simr 65.
1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:30

25.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí Morenda nestačilo doma na Rousínov


Branky


65. P. Simr - 15. R. Lízal , 22. M. Rozehnal
5

Upozornění, že Tatran Rousínov má silnější mužstvo, než co napovídá jeho umístění v dolní polovině tabulky, se na Vojtově potvrdilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že prakticky celý první poločas bude režírovat Tatran. Dědičovu nadějnou střelu srazila rousínovská obrana na poslední chvíli na roh, hlavička Radka Šmýda těsně minula branku. Teprve pak vytáhli munici i hosté, ale zato pořádně ostrou. Ve 12. minutě měl brankář Josef Šurkala dost práce s vyboxováním dobře provedeného trestného kopu Tomáše Floriana. O dvě minuty později předvedli hosté vzorový nacvičený signál z rohového kopu a na konci narážeček byl přesný Radek Lízal. Zblízka neměl problém dát vedoucí gól. Za sedm minut bylo pro nás ještě hůř. Lukáši Obručovi se podařilo z pravé strany přelobovat obranu i Šurkalu a na vzdálenější tyči Matěj Rozehnal pohodlně zblízka doťukl balón do sítě. Našim hráčům zjevně chyběl pohyb, vůbec se nedostali k nějaké pořádnější kombinační akci. Přesto se po dvou jednoduchých brejcích podařilo připravit dvě šance pro Pavla Simra. První spálil střelou nad, při druhé zachránilo hosty břevno.

Po přestávce si hosté přinesli na trávník opatrnější taktiku a sami tak trochu umožnili Morendě převzít iniciativu. Převahu červenobílých pak ještě umocnilo vyloučení stopera Kostelky po dvou žlutých kartách za fauly. Pavlem Simrem jsme sice přesilovku rychle využili, ale nějak výrazně přehrát defenzívu soupeře se nedařilo. Naopak hosté po brejcích a samostatných nábězích na Šurkalu spálili dvě tutovky. Florianovi střelu reflexem vykopl Šurkala nohou a Obruča se zakončením váhal tak dlouho, až tu obrana stačila tečovat střelu mimo branku. Drtivému závěrečnému náporu i se Šurkalou v pokutovém území Tatranu už chybělo i potřebné štěstíčko. Vojta Čech trefil hlavou břevno a o horní tyčku si lízl i Peštův cent z trestného kopu v poslední minutě.



Ohlasy k zápasu


SK Moravská Slavia Brno
Libor Danihelka (trenér): Hodnocení samozřejmě musí být negativní. Očekával jsem, že po propršeném týdnu, kdy jsme málo trénovali, tak že kluci budou mít daleko víc sil a větší chuť do fotbalu. Bohužel rozhodl už první poločas, ve kterém jsme, za prvé dostali dvě branky ze standardních situací, což není v pořádku. A za druhé úplně chybělo nasazení, bojovnost, důraz, chuť vyhrát, odvaha jít do soubojů a vyhrávat je. Zkrátka všechno bylo špatně. V poločase jsme se pokusili hráčům trošku domluvit, aby se ten obrázek hry změnil. Myslím si, že se to docela povedlo, ale pořád tam chyběla taková ta přesnost, všechny balóny do vápna, a že jich bylo hodně, bohužel nacházely většinou soupeře. Takže tudy jsme se prosadit nemohli. Postupně jsme sestavu zredukovali na tři obránce a tři útočníky a podařilo se nám snížit, ale bohužel v lepšímu výsledku to už nevedlo. Takže určitě veliké zklamání.

Tatran Rousínov
Milan Boušek (trenér): Na Morendu jsme jeli s tím, že už potřebujeme získat body, protože jsme tam stále namočení. Kluci k zápasu přistoupili dobře. Trochu jsme změnili taktiku a první poločas byl z naší strany slušný. Vyšly nám dvě standardky, což se nám dlouho nestalo, že jsme šli do vedení takhle brzo a dokonce o dva góly. Domácí hrozili tím Simrem, vpředu to jejich obrovská síla protože, on dokáže udržet spoustu balónu a je pro obrany hodně nepříjemný. Ale určitě jsme vedli zaslouženě. Škoda těch dvou neproměněných šancí ve druhém poločase. Alespoň jednu z těch šancí jsme měli proměnit, když jdeme z půlky sami na branku. Závěr zápasu pro nás mohl být klidnější a mohli jsme také ušetřit nějaké síly. Bohužel ani takové šance teď nedáváme a tohleto nás sráží dolů už delší dobu. A je vidět, že kluci si v těchto šancích ani moc nevěří. Ve druhé půlce jsme chtěli hrát stejně aktivně a ne jen bránit výsledek. Jenže ovlivnilo to vyloučení a v situaci, v jaké jsme, nám nezbývalo, než se kousnout a už to prostě prostě nějak dokopat.



Sestavy


SK Moravská Slavia Brno
J. Šurkala [-] - L. Hanuš [-] , S. Čus [-] , P. Dědič [-] (46. F. Klimeš [-] ) , O. Kubík [-] - J. Pešta [-] , V. Čech [-] , O. Havelka [-] (32. A. Ovsepjan [-] ) - P. Simr [-] , M. Šembera [-] (61. . Neves [-] ) , R. Šmýd [-] (46. L. Roštínský [-] )

Tatran Rousínov
D. Kopřiva [-] - J. Kostelka [-] , M. Rozehnal [-] , M. Kříž [-] , P. Imramovský [-] - R. Kubáč [-] , R. Lízal [-] , P. Líznar [-] (70. R. Jašek [-] ) , M. Zbořil [-] - T. Florián [-] (79. L. Němec [-] ) , L. Obruča [-] -

ŽK: 20. J. Pešta , 67. L. Hanuš - 9. R. Kubáč , 38. R. Lízal , 47. J. Kostelka , 88. R. Jašek . ČK: 54. J. Kostelka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ŠUSTR Patrik - DANIEL Petr, HAMINGER Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Tomáš Bělehrádek
Tip experta: výhra domácích

Očekávám vyrovnaný zápas, mírně favorizuji Moravskou Slavii.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza