1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 15:00

19.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lásenice si vyšlápla na první tým tabulky a už není poslední


Branky


20

Fotbalisté Lásenice porazili v 19. kole Okresního přeboru 1:0 první Stráž. Tým, jenž byl dlouho na posledním místě tabulky, vyhrál na jaře poprvé a hned proti lídrovi tabulky díky trefě Jana Demetera. Stráž prohrála v sezoně vůbec poprvé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nepřinesl

Do Lásenice si Stráž jela pro povinné vítězství. A nejspíš to tak měli nastavené v hlavách a bohužel narazili. Už z rozcvičky odkulhal Honza Eger, aby ho v 5. minutě následoval Vojta Kaštánek s otočeným kolenem. To samo o sobě byly dva velké zásahy do sestavy. V každém případě si s tím měli poradit lépe. Domácí je přehráli v nasazení, hosté byli pomalí v mezihře, všude pozdě, na kloudnou přihrávku by čekali ještě teď. Přesto v první půli měli pár šancí, které volaly po gólu, včetně odkryté brány, ale nebylo jim přáno.

Autor: Vladimír Vrána

 

Na zápas se Stráží se domácí těšili. Nečekal se od nich žádný velký výsledek, ale chtěli se poměřit s tím nejlepším z OP a ukázat, že nejsou úplná kopyta. Bylo skvělé fotbalové počasí, hřiště v dobré kondici a veliká divácká kulisa. Domácí trochu trápily zdravotní problémy Jirky Heřmánka a zranění z pátečního tréninku Gusty Fialy. Naopak mírným optimismem je nabíjela absence strážského "trestance" Vlasty Mikuláštíka a také zařazení Honzy Sivoka na levou zálohu, kdy už při soupeřově rozcvičce bylo vidět, že to není úplně jeho post. Určitě chyběl i Honza Eger, který odkulhal ještě před zahájením utkání, a hlavně výkon útoku Stráže ovlivnilo brzké nepříjemné zranění Vojty Kaštánka, kterému jménem Rapidu přejí co nejrychlejší uzdravení. Láseničtí hráči plnili výborně taktické pokyny, na které reagovali i během hry, hlavně střední záložníci se nehrnuli tolik do ofenzivy a pomáhali obraně. Domácí si vypracovali obrovskou šanci ve 22. minutě, kdy se probil do velkého vápna Petr Medek, ale bylo vidět, že to není kovaný zakončovatel a z deseti metrů trefil pouze rukavice Pavla Rychlého. Pak hlavičkoval z velmi dobré pozice Jirka Novák, ale nezkoordinoval dobře pohyb a zamířil nad. Hosté byli také nebezpeční, z jednoho z rychlých protiútoků udělal jejich hráč kličku i golmanovi Kodymovi, ale z ostřejšího úhlu netrefil odrytou bránu. Autor: Petr Boček

Jedinou branku zápasu vstřelil Demeter

Ve druhé půli se obraz hry moc nezměnil, možná hosté měli optickou převahu, ale z branky se radovali domácí, když si za obranu naběhl domácí kanonýr Jan Demeter a zkušeně zakončil - 1:0. Poté strážští hráli na tři útočníky, ale když už se protlačili k zakončení, tak je vychytal domácí brankář Kodym. Lídr tabulky tímto zápasem přišel o neporazitelnost. 

Autor: Vladimír Vrána

 

Ve druhém poločasu byl trochu aktivnější hostující tým, ale bez efektu, domácím docházely mírně síly a soustředili se na aktivní výpady. Jeden z nich po parádní akci levé strany, kdy od Mlejnka se přes Biernata dostal míč až na pravé křídlo k Janu Demeterovi a ten obstřelil hostujícího brankáře - 1:0. Stráž si vypracovala dvě šance, jedna skončila mimo a druhou fantasticky zlikvidoval konečny prstů Kodym. Pak ještě zavraždil naprosto neuvěřitelně svou šanci na slávu Pavel Biernat, který osm metrů samotný před bránou netrefil vůbec míč po typické akci Honzy Demetera po pravé straně, jenž mu neomylně předložil merunu. Nejmenovali jsme ale nejlepšího hráče, kterým byl bezpochyby stoper Honza Kandl, který se vybičoval ve svých pokročilejších letech k vynikajícímu výkonu a byl jedním z nejdůležitějších článků nedělního úspěchu. Pochvalu ale zaslouží celý tým, i kluci kteří naskočili z lavičky, ukázali svůj potenciál a bojovnost, především Kuba Pavlovský za těch pár minut, které na hřišti strávil, odvedl kus práce.

Autor: Petr Boček



Ohlasy k zápasu


TJ Rapid Lásenice
Petr Boček: Mírně mne mrzí tento náš jánošíkovský počin, kdy jsme bohatému vzali, ale těm se kterými bychom měli bodovat, rozdáváme - např. Popelín nebo Kunžak. Také ale mám již vrásky na čele z omluvenek na Suchdol, kdy právě tahouni Demeter s Kandlem oznámili svou absenci. I když to nedělám, tak tentokrát musím vyzdvihnout i výkon všech tří rozhodčích, kteří dostáli své pozici v krajských soutěžích a odřídili ho naprosto s přehledem.

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Vladimír Vrána (trenér): Prohru beru na sebe, trenér je zodpovědný za tým, aby byl řádně nachystaný na zápas. Každá série jednou končí a já doufám, že nás tato facka probudí a nabudí do konce sezóny. Máme před sebou společný cíl a tím je vyhrát OP. V neděli se u nás představí tým Chlumu u Třeboně, který na jaře hraje o poznání lépe než na podzim. Přesto věřím, že další klopýtnutí nepřipustíme a doma zvítězíme.



Sestavy


TJ Rapid Lásenice
L. Kodym [-] - V. Mlejnek [-] , D. Vacek [-] , T. Blažek [-] , M. Šperl [-] , J. Demeter [-] , J. Novák [-] , M. Pospíšil [-] , J. Kandl [-] , P. Janeček [-] , P. Medek [-]

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - M. Bubal [-] , J. Jančura [-] , J. Eger [-] , M. Zvára [-] - J. Sivok [-] , B. Chovítek [-] , M. Šálený [-] - V. Kaštánek [-] , Š. Melichar [-] , J. Kalvas [-]

ŽK: 89. D. Vacek - 73. M. Neumann , 79. M. Bubal , 92. M. Zvára .
Hráči zápasu: J. Kandl , P. Medek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - KŘÍŽ Karel, KOLLMANN Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Valenta

Expert: Martin Neumann
Tip experta: výhra hostů

Lásenice se na domácím hřišti určitě sejde v hojném počtu a nebude to pro nás nic jednoduchého. Postavení v tabulce nic neznamená, my musíme k zápasu přistoupit zodpovědně. Jako každé jiné střetnutí se začíná od nuly. Přesto nelze tipnout jinak než 2.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů