Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2023 18:00

18.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stráž si v dohrávce poradila s Dačicemi


18

Fotbalisté Stráže zvítězili i v dohrávce 18. kola Okresního přeboru. Tentokrát přehráli rozdílem třídy 4:1 rezervu Dačic. Domácí tým poslal bleskově do vedení Mikuláštík, po půl hodině přidal druhou branku Melichar. Krátce po začátku druhého poločasu vsítil Hric kontaktní branku. V 55. minutě ale přidal definitivní pojistku druhou brankou Melichar. Na konečných 4:1 pečetil Sivok. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas pro domácí

V páteční podvečer si na dohrávku s Dačicemi našla cestu zhruba 100 diváků. A bylo se na co koukat. Utkání mělo spád, náboj i tvrdost v rámci pravidel. K jeho kvalitě přispěly jak oba týmy, tak i zkušení rozhodčí (Devera, Brož, Kořínek). Neřešili vlastní ego, nechali hráče hrát, měli u hráčů respekt a tak bylo jen minimum „řečí“ i karet. Proti mladíkům z Dačic (jejich průměrný věk byl někde na polovině domácího týmu) začali strážští svižně a již v 9. minutě jim vyšla standardka. Na centr Míry Šáleného si skvěle naskočil Honza Kozel. Angličanem sice trefil jen břevno, naštěstí Vlastimil Mikuláštík se z dorážky nemýlil a prolomil tak své čekání na první jarní gól. Domácí obrana se musela mít neustále na pozoru, protože rychlí hráči Dačič byli všude a jejich brejky bylo těžké chytat. Mírné uklidnění na kopačky domácích přinesla akce z 32. minuty, kdy Šimon Melichar vystřelil zpoza vápna a s přispěním teče jednoho z bránících hráčů zvýšil na 2:0. Ale pořád to byla otevřená partie, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Strážští začali zazdívat tutovky, ale i hosté několikrát nebezpečně zahrozili a konec poločasu orámovali břevnem.

Všechny body zůstaly ve Stráži

Ani v druhé půli se obraz hry nezměnil. V 51. minutě hosté snížili, když propadl balon za obranu, Šimon Hric atakoval při odkopu Pavla Rychlého, který ho k radosti dačických nastřelil a pro útočníka pak nebyl problém trefit prázdnou bránu. Naštěstí hned v 55. minutě vysunul vzduchem Jakub Kalvas za obranu Šimona Melichara, ten si to dal „na kozy“, přesprintoval obránce a pod padajícím golmanem skóroval – 3:1. A za další čtyři minuty bylo ještě veseleji. Po skvělém napadání hned několika hráčů, vystihl Honza Sivok špatnou rozehrávku a z nějakých třiceti metrů poslal krásným obloučkem míč do částečně odkryté svatyně a rázem to bylo 4:1. Ovšem kdo si myslel, že je hotovo, nemohl se mýlit více. Hosté byli stále aktivní, nejvíc „smrděly“ dva trestné kopy z hranice vápna. Zkrátka od první do poslední minuty se bylo na co dívat. Pro Stráž skvělé a těžce vybojované tři body. 

Autor: Vladimír Vrána



Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - J. Jančura [-] , J. Kozel [-] , M. Zvára [-] , M. Podsclan [-] - M. Neumann [-] , B. Chovítek [-] , M. Šálený [-] , J. Sivok [-] - V. Mikuláštík [-] , J. Kalvas [-]

FK Dačice B
R. Máša [-] - M. Šlápota [-] , M. Fischer [-] , D. Šmíd [-] , Š. Hric [-] , M. Dvořák [-] , A. Točík [-] , D. Křížek [-] , J. Vítkovský [-] , J. Nosek [-] , R. Máša [-]

ŽK: 70. J. Jančura - 78. R. Máša .
Hráči zápasu: Š. Melichar , J. Sivok , M. Podsclan .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Devera Radek - BROŽ Miroslav, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip experta: remíza

Tento zápas bude kvalitou nadstandartní na okresní přebor, dle mého se utkají dva ze tří nejlepších celků soutěže, očekávám dělbu bodů.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích