FOTO: Chvosta prožil povedený návrat na trávníky. Body se dělily


Branky


22

Do Vimperka vyrazili Kapličtí hájit pátou příčku. Vimperští se v případě tříbodového zisku mohli na kaplický Spartak dotáhnout na rozdíl jediného bodu. To byl jediný náboj těchto dvou soupeřů v předposledním kole.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Hodinu před zápasem dorazily z šumavských kopců bouřkové mraky a začalo vydatně pršet. Déšť ustal prakticky až v samotném závěru zápasu, a tak s přibývajícími minutami komplikoval hráčům kombinaci promáčený terén, místy se voda již nestačila vsakovat, a tak míč mnohdy nečekaně zpomaloval. Úvodní minuty se hrály v hodně poklidném tempu. Většího vzruchu se hrstka přítomných diváků dočkala až v devatenácté minutě. To hostující Gutheis pěknou přihrávkou oslovil Pastiera, který se ve vápně dokázal uvolnit, ale jeho zakončení postrádalo větší razanci a přesnost. Naopak ve 25 minutě domácí z první vážnější situace otevřeli skóre zápasu. Na pravé straně dostal dostatek prostoru k odcentrování Vintr a nabíhající Václav Chvosta hlavou poslal Šumavan do vedení – 1:0. Domácí útočník oslavil návrat do sestavy po dlouhém zranění gólem. Radost domácím však nevydržela dlouho. Kapličtí záhy opláceli stejnou mincí. Vaniš rozehrál rohový kop nakrátko na Gutheise, následoval přesný centr a gólová hlavička zkušeného Josefa Gondeka – 1:1. Hosté mohli v krátkém sledu výsledek otočit ve svůj prospěch. Ve třiatřicáté minutě si navedl balón do střelecké pozice Divoký, z dálky napřáhl a domácí gólman Jakub Formánek jen sledoval, jak míč končí na břevně jeho svatyně. Za další dvě minuty Gutheis sklepl míč Pulcovi, ten mu ideální přihrávkou za obranu míč vrátil, Gutheis se dostal do vápna, tvrdou ránou však jen napálil vimperského gólmana. Fotbalisté Šumavanu se v prvním poločase do druhého vážnějšího zakončení dostali až v jeho samotném závěru, znovu v tom měl prsty navrátil do sestavy Chvosta, ale střela po zemi nenadělal Říhovy žádné vážnější problémy. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu. 

Druhý poločas

Úvod druhého poločasu patřil hostujícím Spartakovcům, kteří měli dvě příležitost strhnout vedení na svou stranu. Po dvou minutách hry se z levé strany protáhl do vápna Daniel, zpětnou přihrávkou oslovil Smolena, křížné zakončení jen těsně minulo vzdálenější tyč Formánkovy svatyně. Nedlouho poté Pulec kolmou přihrávkou našel nabíhajícího Daniela, jenž pronikl do šestnáctky, ale zblízka dobře vyběhnutého Formánka překonat nedokázal. Domácí hrozili především díky agilnímu Chvostovi, který měl první možnost svého týmu i ve druhém dějství. V 55 minutě se pokoušel obelstít hostujícího gólmana kličkou, ale ten jeho záměr vystihl a skóre tak zůstávalo neměnné. Po hodině hry zahrozili na druhé straně zase Kapličtí. Do otevřené obrany si to namířil Gutheis, ideálně předložil míč na hranici velkého vápna volnému Smolenovi, ten však v gólové pozici branku Šumavanu přestřelil. O několik minut později se o slovo zase přihlásili Vimperští. Z pravé strany centroval Vintr, přetažený centr vrátil jeden ze spoluhráčů míč Chvostovi, ten však trefil jen bránícího Kuchaře a míč následně ukryl ve svých rukavicích Říha. Poté hra kvalitativně hodně upadla z obou stran. K vidění bylo hodně nepřesností. Deset minut před koncem si gólman Formánek pohlídal Vanišovu střelu po zemi. Krátce před koncem pokoušel střeleckou štěstěnu domácí Uhlík, střela po zemi nemohla Říhu zaskočit. Na opačné straně Smolen prodloužil dlouhý míč za sebe na Gutheise, jenž se zleva dostal do vápna, tvrdou ránu však stačil Formánek vyrazit. Duel o páté místo tabulky skončil dělbou bodů, což k uhájení páté pozice stačí spartakovcům.

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér, pro FB Šumavanu): ,,Poslední domácí utkání jsme odehráli proti Kaplici. Do sestavy se po dlouhém zranění, které si přivodil při posledním přípravném utkání v zimní přípravě!!!, vrátil Vašek Chvosta. Konečně jsme si zkusili, jaké je to hrát s hrotovým útočníkem. Klobouk dolu před Vaškem, který odehrál výborné utkání a svůj výkon podtrhl vstřeleným gólem, kdy po krásné akci zakončil hlavou a vedli jsme ve 25. minutě 1:0. Bohužel pro nás po rohovém kopu Kaplice srovnala na 1:1, hned o pár minut později. Do konce utkání si oba týmy vytvořily ještě pár šancí, ale oba gólmani vše vychytali a tak utkání skončilo spravedlivou remízou 1:1. V prvním poločase se hrálo pohledné utkání z obou stran. Ve druhém poločase bylo vidět, že hráčům dochází síly a tak už k vidění tak pohledný fotbal nebyl. V utkání ve kterém o nic nešlo, hrály oba týmy na pohodu a pro nás to byla alespoň slabá náplast na debakl z minulého týdne. Kluky chci pochválit, protože mi opět ukázali, že fotbal hrát umí a i přesto, že máme tak mladý tým, tak se dokážeme srovnávat i s tak zkušenými týmy jako je Kaplice. Rád bych vyzdvihl výkon třech našich hráčů brankáře Jakuba Formánka, obránce Adama Klimenta a útočníka Václava Chvosty, kteří v mých očích odehráli o stupínek lepší utkání než ostatní kluci, kteří taky podali velmi dobrý výkon. Za týden zajíždíme do Mirovic a pak již zasloužený odpočinek a hlavně dokopná, kterou si zajisté všichni užijeme.”

TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): připravujeme



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - O. Málek [-] (85. T. Pineau [-] ) , L. Vintr [-] , J. Uhlík [-] , R. Vojta [-] , M. Novotný [-] (79. R. Juřík [-] ) , J. Formánek [-] , J. Čech [-] , V. Chvosta [-] , A. Kliment [-] , J. Pospíchal [-] (64. P. Kubačka [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - V. Kuchař [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , D. Svoboda [-] (69. O. Říha [-] ) , J. Gondek [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , E. Pastier [-] (35. J. Smolen [-] )

ŽK: 71. A. Kliment - 81. J. Vaniš .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Kříž Karel - KŘÍŽ Karel, JANOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Vimperští mají ua sebou až nečekaný výprask, který budou chtít doma odčinit. V bojovném utkání se jim to s Kaplickými podaří.

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Vimperk by se teoreticky mohl po výhře přiblížit ještě páté příčce, ale předpokládám, že fotbalovost a především zkušenost bude na straně hostů. Tipuju výhru Kaplice 1:2

redakce fotbalunas.cz

Expert: Václav Míka
Tip experta: výhra hostů

Vimperk to s Kaplicí nebude mít jednoduché. Mládí v útoku domácích to bude mít se zkušenými hráči Kaplice těžké. 0:3.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích