0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 17:00

25.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Mirovice uspěly v Kaplici a míří za postupem do krajského přeboru


Branky


24

Hosté dali v každém poločase po gólu a postup z druhého místa mají na dosah. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

       Po domácích jarních duelech se Strunkovicemi a Roudným přivítali Kapličtí na domácím hřišti třetího aspiranta na postup z Mirovic. Domácí sestava oproti minulému týdnu doznala opět několika změn. Hostům chyběl v minulém kole v základní sestavě hrající Císař. Po sobotní ztrátě Strunkovic měli hosté o motivaci postaráno. Mirovičtí zahrozili už ve druhé minutě, kdy si balón na střelu navedl Jakub Převrátil, ale branku Spartaku přestřelil. Domácí kontrovali v minutě deváté. Akci po levé straně táhl Vaniš, zpětnou přihrávkou našel na vápně nepokrytého Divokého, křížná střela prolétla nad břevnem Čejdíkovy svatyně. První stoprocentní příležitost zápasu měli Mirovičtí. Ve čtrnácté minutě se v ní z čista jasna ocitl Matěj Štochl, ale dobře vyběhnutého Františka Říhu prostřelit nedokázal. Kaplický brankář si pohlídal o chvíli později i střelu kapitána Peterky. Pak se připomněli i Spartakovci. Po další zpětné Vanišově přihrávce zakončoval bez přípravy Gutheis, míč mezi tři mirovické tyče nasměrovat nedokázal. O postup bojující hosté znovu zahrozili v minutě jednadvacáté po rohovém kopu. Jakub Převrátil poslal centr na přední tyč, Ševr hlavičkou poslal míč nad břevno, Říha zasahovat nemusel. Slibnou příležitosti poté měli i domácí fotbalisté. Divoký na levé straně oslovil Pastiera, který se dokázal prodrat do vápna, pálil tvrdě, rozvlnil však jen boční síť Čejdíkovy brány. A tak se znovu přihlásili Mirovičtí a opět tomu tak bylo po rohovém kopu. Po prodlouženém centru na zadní tyč, hlavičkoval v gólové pozici Vondrák, ale Říha jej vychytal a z následné dorážky Kocourek branku Spartaku netrefil. Přesto se zanedlouho favorit vedení ujal. Jakub Převrátil dostal až příliš volného prostoru, ten si navedl míč do střelecké pozice a umístěnou střelou po zemi k levé tyči dokázal překonat brankáře Říhu – 0:1. Takřka v samotném závěru prvního poločasu napřáhl z hranice šestnáctky Matěj Štochl, střelu k pravé tyči dokázal kaplický brankář vyrazit. 

Druhý poločas

Po změně stran se Kapličtí herně zvedli a byli více nebezpeční než v prvním poločase. Přesto jako první měli možnost ohrozit branku soupeře hosté. Trestný kop z dobré střelecké pozice zahrával Radek Převrátil, přízemní střela se mezi tři kaplické tyče nevešla. Hned v následující minutě hosty výrazně podržel zkušený gólman Čejdík. Vaniš na levé straně vysunul Pastiera, který pronikl do vápna, posunul míč proti noze Gutheisovi, který pálil z první pod břevno, Čejdík skvěle reflexivně míč vytáhl na rohový kop. Po hodině hry vystrašil gólmana Říhu nepovedeným centrem hostující kapitán Peterka, ale kaplický gólman byl pozorný. V těchto momentech zápasu byli Spartakovci nebezpečnějším týmem. V 63 minutě Pál ve vápně přiťukl míč Gutheisovi, v tomto případě jeho rána do prostoru brány díky bloku bránícího soupeře nedoputovala. Další možnost vyrovnat měli Kapličtí fotbalisté necelých dvacet minut před koncem zápasu. Gutheis přihrál doleva Pastierovi, který pronikl dá vápna, pálil tvrdě, Čejdík konečky prstů míč vytáhl na břevno. Po následném rohovém kopu Vaniše hlavičkoval Gondek, Čejdík míč z pod břevna opět vytáhl na rohový kop. Domácí své šanci využít nedokázali a hosté je za to vytrestali. Nejprve sice svou šanci spálil Jakub Převrátil, ale o chvíli později pronikl zprava do vápna Tomáš Vondrák a křížnou střelou po zemi pečetil výhru Mirovic – 0:2. Ve zbývajícím čase se domácí snažil ještě utkání zdramatizovat kontaktním gólem, ale skóre už se neměnilo. Kapličtí po sympatickém výkonu padli doma s dalším aspirantem postupu do krajského přeboru. Co se domácím nepozdávalo, to byl dvojí metr hlavního arbitra na posuzování prohřešků hráčů, což se dělo prakticky po celý zápas. Sezónu Spartakovci zakončí dvěma zápasy na hřištích soupeřů, když zavítají do Vimperka a poté do Lhenic.     

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Bohužel, poslední domácí zápas se nám výsledkově nepovedl. Hra nebyla úplně špatná, ale když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Mirovice mají zkušený a sympatický mužstvo a po zásluze vezou domu tři body. Za stavu 0:1 jsem nedal dvě loženky, za to bych se chtěl všem spoluhráčům omluvit. Sere mě to!!! Co mě ovšem sere ještě víc, je výkon hlavního Dunovskýho. To mi hlava nebere. Ať mi dá třeba někdo flastr, je mi to úplně jedno. Víc arogantního frajera, kterej to ješte k tomu neumí, jsem nezažil. Klukům z Mirovic gratuluji, přeju jim postup a myslím, že už to dotáhnou.




Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - V. Kuchař [-] , J. Vaniš [-] , J. Gondek [-] , D. Svoboda [-] , E. Pastier [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , D. Pál [-] (84. T. Vávra [-] )

SK Mirovice
Z. Čejdík [-] - J. Štochl [-] , O. Kocourek [-] - V. Ševr [-] , J. Převrátil [-] , R. Převrátil [-] , K. Mařík [-] - R. Peterka [-] (83. M. Huleš [-] ) , P. Janota [-] (89. A. Husar [-] ) , T. Vondrák [-] (89. D. Pechar [-] ) , M. Štochl [-]

ŽK: 68. J. Divoký , 72. J. Vaniš .
Počet diváků: 187. Rozhodčí: Dunovský Karel - FRČEK Filip, MRÁZ Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 6. 2023 07:13
Petr: Konečně to někdo řekl na plnou hubu. Ale tomuto rozhodčímu je to stejně jedno

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Radomil Procházka
Tip experta: remíza

Tady se body rozdělí. Kaplice má výborné mužstvo, Mirovice sice chtějí také do krajského přeboru, ale v Kaplici se hraje špatně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Přeju si výhru domácích, ale domácí už nemají snahu 1:3

Tip: výhra hostů

Hosté drží naději na postup a vyhrají.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Mirovice jsou opět na vítězné vlně, ale v Kaplici je nečeká nic lehkého. Dlouhá cesta na hranice je však nerozhodí, svůj zápas zvládnou a budou nadále tlačit na jaře suverénní Roudné.

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích