FOTO: Blaník Strunkovice si v boji o postup udržel naději


Branky


23

V domácím zápase 24. kola hostil Blaník nevyzpytatelný tým Plané u Českých Budějovic. Trojice rozhodčích Lukáš Tomaň, Vít Vejčík, Karel Handšuh a delegát krajské asociace Jaroslav Vrchota dozírali na dobrý fotbal.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Od úvodních minut se za krásného počasí, které bylo ideální pro fotbal, hrálo svižně. Oba celky se prezentovaly útočným pojetím a do tří minut bylo na každé straně po pěkné šanci.

 

Hosté ukázali, co budou hrát a prezentovali se rychlou průnikovou nahrávkou ze středu na oba kraje. Domácí zase nátlakově ze středu hry na Žůrka, nebo Kochmu a vždy po lajně rychlým brejkem ohrozit branku soupeře. Divácky se to muselo líbit, ale oba trenéři Jan Pintér a Václav Beneš mírnili nasazení a chtěli spíš uklidnit hru. Domácí se v končící patnácté minutě dostávají do přečíslení a z hranice šestnáctky utaženou střelou Martina Dvořáka se dostávají do vedení. Hra dostala náboj a domácí zvolnili. Hosté po inkasované brance vypadli na chvíli z role. Po dvaceti minutách přišla pauza na osvěžení, kde přišly i taktické pokyny a poločas se dohrával v klidném tempu. Jen obě lavičky vyskočily při sporných momentech, které dle obou trenérů špatně odpískal hlavní arbitr Tomaň, za mě nešlo z jeho strany ani ne tak o chyby, ale o zbytečnou nervozitu, ale ta časem opadla a v druhém poločase již rozhodoval velmi dobře.

 

Po již zmíněné osvěžující pauze se hrálo více o střed hřiště a rychlé brejky. Zde kralovali obránci a zejména Tomáš Pintér, stoper hostí, dirigoval obranu perfektně, tak že gólman Jakub Hotový byl téměř bez práce. Na druhé straně si stejně dobře počínala celá zadní řada a kvalitní výpomoc přicházela od defenzivních hráčů a tak i zde byl gólman Vojtíšek bez práce. Poločasová pauza tedy byla pro domácí splnění cíle a tak se čekalo, co přinese druhá část.

 

   

Druhý poločas

Druhý poločas byl bojem o střed hřiště a snaha hostujících hráčů o překonání kompaktní obrany domácích. Hrálo se hodně fyzicky a tak rychle ubývaly síly. Domácí se snažili hrát hodně přes Žurka, ale hosté jej dobře pokryli a v podstatě to bylo stejné až do konce utkání. Plánští dřeli a domácí zkušeně drželi míč na svých kopačkách, a jak přibývaly minuty, již se hrálo na údržbu ze strany domácích a hosté, byť bojovali, na úpornou a dobře fungující obranu domácích nevyzráli. Byl to opět zajímavý fotbal a domácím se po utkání dostalo zasloužených ovací od svých fanoušků.

Pohledný zápas se třemi body na konci pro Strunkovice znamená, že o vítězství v soutěži se bude zřejmě hrát až do posledního kola.

 

Reportáž zaslal prostřednictvím registrované sekce: Ladislav Beran



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - J. Nosek [-] (78. J. Brych [-] ) , M. Kochma [-] (67. T. Koloušek [-] ) , K. Pícha [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , S. Pravda [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - O. Hotový [-] , P. Pajerský [-] , T. Pintér [-] (75. Z. Lexa [-] ) - O. Jánošík [-] , D. Kořínek [-] , L. Pešek [-] (60. T. Plojhar [-] ) , L. Kitzler [-] (46. M. Cimerhanzl [-] ) , J. Carda [-] , J. Lacko [-] - P. Šteyer [-] -

ŽK: 27. J. Carda , 27. T. Pintér .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: TOMAŇ Lukáš - VEJČÍK Vít, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Zápas jako hrom čeká domácí. Hráči z předměstí Českých Budějovic dokáží zlobit favority a Blaníci tak opět musí dřít. Dřina se vyplatí a body zůstanou u Blanice.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích