0:7
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Těžké direkty pro sebevědomí Újezdu! Znovu schytal debakl, Smolen dal pět gólů!


Branky


13. J. Smolen , 28. J. Smolen , 35. J. Smolen (p.) , 46. J. Divoký , 53. J. Smolen , 56. J. Smolen , 70. P. Gutheis
27

Minule 0:9, tentokrát 0:7! Kameňák se dostal do značného útlumu...   V nedělním utkání zavítali Spartakovci do Kamenného Újezdu. Trenéři obou týmů nemohli počítat se službami několika tradičních opor základní sestavy. Jak se později ukázalo, s absencemi se daleko lépe vypořádali Kapličtí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Ti hned od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách a z územní převahy přicházely i šance. Hosté zahrozili už v páté minutě, kdy Gutheis našel ideální přihrávkou za obranou Smolena, který byl u míče dříve než vybíhající gólman Janda, ale branku těsně minul. V sedmé minutě hosté zahrozili po rohovém kopu. Po centru Gutheise hlavičkoval Smolen mimo. Přesto netrvalo dlouho a skóre se přece jenom měnilo a zaslouženě se vedení uajli hosté. Kuchař poslal z pravé strany přetažený centr, Pál vrátil balón Gutheisovi, který nedokázal prostřelit bránícího protihráče, ale odražený balón pohotově napálil do brány Jan Smolen – 0:1.

 

Domácí se k ojedinělému ohrožení hostujícího brankáře dostali v polovině prvního poločasu. Střelecké štěstí pokoušel Dvořák, ránu pod břevno si gólman Říha pohlídal a míč stačil vyboxovat. V dalším průběhu byli dále nebezpečnější Spartakovci. Ve 25 minutě Pulec našel za obranou Gutheise, který stačil zakončit před vybíhajícím Jandou, ale míč směřující do brány uklidil do bezpečí Samborský. Z něj se hosté do vážnějšího zakončení nedostali. Z dalšího rohu o dvě minuty později zahrozili. Po centru Vaniše Janda míč neudržel, míč se snažil dorazit do brány Smolen, ale neuspěl. Nedlouho poté centroval z pravé strany Kuchař, míč se mu svezl po kopačce a směřoval do brány, Janda jej z pod břevna vytáhl na rohový kop. Centr na přední tyč poslal Vaniš a Jan Smolen nekompromisní hlavičkou zvýšil vedení Spartaku – 0:2.

 

Nepovedenou půlhodinu odnesli v domácím dresu Petkov s Kombercem střídáním. Po čtyřech minutách jejich pobytu na hřišti však domácí inkasovali potřetí. Vaniše v šestnáctce poslal k zemi nedovoleným způsobem kapitán Sadloň a pískala se penalta. Tradiční exekutoři přenechali pokutový kop Janu Smolenovi, jenž tvrdou ranou zkompletoval svůj hattrick – 0:3. Z domácího pohledu stojí za zmínku v prvním poločase ještě 42 minuta, kdy střela Kotalíka zpoza vápna skončila nad břevnem. 

Druhý poločas

Pokud domácí pomýšleli, že by se po změně stran pokusili zápas ještě zdramatizovat, tak jejich naděje vzaly velice brzy za své. Hned v první minutě Gutheis na pravé straně uvolnil rozběhnutého Daniela, který přesným centrem našel před brankou nabíhajícího Jiřího Divokého a proti střele pod břevno byl Janda bezmocný – 0:4.

 

Nedlouho poté měli první gólovou příležitost v zápase i domácí, ale po Dvořákově přihrávce Černý zakončoval slabě a nepřesně. V 53 minutě naopak udeřili Spartakovci. Pulec našel na levé straně nepokrytého Vaniše, který zatáhl balón do vápna, zpětnou přihrávkou oslovil Jana Smolena a povedená rána z první se zastavila až pod břevnem domácí svatyně – 0:5.

 

Uběhly jen tři minuty a domácí gólman lovil míč ze své sítě pošesté. Pulec přesným pasem našel ve vápně Pála, který hlavou míč ideálně přiťukl Janu Smolenovi, který prostřelil gólmana a svým pátým gólem v zápase završil půltucet – 0:6.

 

Nejblíže gólu byli domácí v polovině druhého dějství, kdy měli výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. K balónu se postavil Černý, povedená střela skončila na břevně hostující brány. Na druhé straně po faulu na Pastiera přímák pro Spartakovce. Míče se ujal střelecky disponovaný Jan Smolen, jeho technický pokus zastavila tyč a dorážka dobíhajícího Pulce do brány nesměřovala. Definitivní podobu výsledku pak Spartakovci dali dvacet minut před koncem, když po ideální Pulcově přihrávce se na vápně dokázal uvolnit Petr Gutheis a přízemní střelou k tyči upravil na konečných 0:7.

 

Kapličtí zápas zvládli po všech stránkách, za vítězstvím je táhl především pětigólový Jan Smolen. Spartakovci zvítězili potřetí v řadě. V domácích zápasech je teď čekají aspiranti postupu, když v pátek do Kaplice zavítá Roudné a první červnovou neděli pak i Mirovice. 

 

autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kamenný Újezd
Martin Špát (hráč): Připravujeme

TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Dneska se nám povedlo snad úplně všechno a nutno říct, že soupeř byl fakt slabej. To říkám se vší úctou ke klukům a všem lidem z Kameňáku. Vůbec nekladli odpor a za celý zápas měli snad jen jednu šanci z přímáku. Co nás trochu mrzí je to, že takhle krásné hřistě, bylo posekané naposledy snad někdy v dubnu, takže nás to docela brzdilo ve hře dopředu i v kombinaci. Nebýt tráva vysoká jak Aťka Janoušková, tak těch gólů dáme zcela jistě víc. Celý náš tým předvedl výbornej výkon. Jmenovitě vyzdvihnu Erika Pastiera, který hrál velmi dobře na levém beku. To co ovšem předvedl náš sniper Honza Smolen bylo neskutečný. 5 gólů, 5 klobouků dolu! Sestavu kola bych vůbec nedělal, protože hráč kola je v tomto případě úplně jasnej…



Sestavy


TJ Sokol Kamenný Újezd
F. Janda [-] - M. Sadloň [-] , J. Rožboud [-] , M. Samborský [-] (71. V. Šimek [-] ) , V. Kotalík [-] (57. V. Voloshynenko [-] ) , M. Rezek [-] , M. Špát [-] , P. Dvořák [-] , A. Černý [-] , J. Komberec [-] (31. M. Sládek [-] ) , P. Petkov [-] (31. M. Barnyk [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , E. Pastier [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] (77. M. Lhotský [-] ) , J. Smolen [-] (71. O. Říha [-] ) , V. Kuchař [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 69. V. Voloshynenko - 60. V. Kuchař , 89. D. Pál .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: HANZLÍKOVÁ Aneta - MRÁZ Marek, MROSKO Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Vyrovnaný zápas dvou fotbalových celků rozhodnou zkušenosti na straně Kaplice. Tipuju výhru hostů.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Zdeněk Vojtíšek
Tip experta: výhra hostů

Kameňák má sympatický mančaft.
Mají pěkné zázemí a osobně jim přeji, ať uhájí příslušnost k I.A.
Hosté z Kaplice hrají kombinační fotbal a jsou silní na balonu, svoji hru zužitkují a odvezou si domu 3 punkty.

Tip: remíza

Tady moc nevím, Kaplice mně už dost krát zklamala a Kamenák musí zabrat dám remízu 2:2

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kapličtí si na zastávce Kamenný Újezd vyberou boda a odjedou směr Kaplice nádraží.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

15. 5. 2023 09:09
výhra domácích