0:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2023 17:30

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice se doma nechala překvapit Planou


Branky


26

Podle tipérů fotbalaunas.cz měla být výhra Kaplice tutovkou kola. Jenomže chyba lávky, domácí nezískali ani bod, Plané vystřelil důležitou výhru uzdravený Šteyer.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Spartakovci v páteční předehrávce hostili soupeře z Plané. Domácí šli do utkání povzbuzeni výhrou v Blatné. Vrásky na čele však trenérovi dělali absence řady hráčů. Oproti minulému kolu ze základní sestavy vypadli Pulec, Lesňák a Pál. Kompletní kádr neměli k dispozici ani hosté. První zahrozili už ve třetí minutě Kapličtí. Do sestavy se po jednozápasovém trestu vrátil Gondek a ten po akci z levé strany připravil střeleckou pozici Divokému, přízemní střela z hranice vápna směřovala k levé tyči, Jakub Hotový stačil míč vyrazit na rohový kop.

 

V minutě osmé o sobě dali vědět i Plánští a využili k tomu rohový kop. Po centru z levé strany zachránili Spartakovce břevno po hlavičce Ondřeje Hotového. Domácí se snažili být v úvodních minutách hodně aktivní, ale do šancí se příliš nedostávali. Ve třinácté minutě Divoký přenesl hru doleva na rozběhnutého Vaniše, ten si navedl míč do vápna, jeho ránu Jakub Hotový neudržel, ale před dotírajícím soupeřem stačil míč odklidit do zámezí.

 

Na další zaznamenání hodnou příležitost se čekalo až do třicáté minuty střetnutí. Gólovku si dokázali vypracovat Spartakovci. Z levé strany poslal do vápna přesný centr Gutheis, nepokrytý Daniel hlavičkoval ve stoprocentní brankové možnosti mimo bránu. O pár minut později se na druhé straně pěkně uvolnil střídající Kitzler, balón však střelou zpoza vápna poslal nad Říhovu svatyni. Nedlouho poté museli hosté sáhnout k druhému vynucenému střídání. Po Janu Pintérovi pustil hřiště nedobrovolně na nosítkách plánský kapitán Motyka. Do kabin se na poločasovou přestávku se odcházelo za nezměněného čili bezbrankového stavu.

 

Druhý poločas

 

V úvodu druhého dějství se o slovo přihlásili hosté. Po Peškově přetaženém centru zakončoval zprvní Plojhar, míč však mezi tři kaplické tyče nasměrovat nedokázal. Slibněji vyhlížela možnost Cardy po pohledné kombinaci v 54 minutě zápasu. Carda z dobré pozice střílel ale nepříliš razantně a František Říha v domácí bráně neměl problém míč chytit. O čtyři minuty později pálilo zpoza vápna kaplický Gutheis, přízemní rána prolétla vedle levé tyče. Vzápětí o poznání větší příležitost pro Spartakovce. Po akci Divokého se střídajícím Pastierem, nedokázal před brankou zdárně zakončit Bárta, míč vyplaval pro Daniela, jenž však zblízka vyběhnutého brankáře Hotového prostřelit nedokázal. V 62 minutě byl v dobré střelecké pozici pro změnu plánský Kořínek, střelu k levé tyči dokázal František Říha vyrazit.

 

Pak to byli zase Kapličtí fotbalisté, kdo mohl otevřít skóre zápasu. Po Bártově zpětné přihrávce střílel z dobré pozice Gutheis, přízemní střela však do brány nesměrovala. Na opačné straně po centru z levé strany a hlavičkovém souboji Šteyera s Vanišem mohl skóre otevřít Kořínek, ani on však nemířil přesně, balón z jeho kopačky skončil nad kaplickou bránou. Rozhodnutí padlo necelých dvacet minut před koncem, kdy hosté dostali dostatek volného prostoru ve středu hřiště a po dobře sehraném výpadu se do koncovky dostal Petr Šteyer a sám před gólmanem nezaváhal a střelou po zemi poslal Planou do vedení – 0:1.

 

O osm minut později měl vyrovnání na kopačce střídající Jan Smolen, který se dostal zprava ve vápně k zakončení, bohužel přízemní ranou neodkázal Jakuba Hotového prostřelit. Plánský gólman svůj tým podržel. Zbývající minuty se odehrávaly pod taktovkou Spartakovců, kteří prahli po vyrovnání, ale vážnější příležitost si proti bránícímu soupeři již vypracovat nedokázali. Závěrečný tlak byl pouze platonický a nepomohlo, ani když se na standardní situace do šestnáctky soupeře vydal brankář Říha. Plánští svůj jednogólový náskok dokázali uhájit. O osmém vzájemném duelu dokázala Planá poprvé Kaplici porazit. Spartakovci ani ve druhém domácím utkání na jaře nedokázali skórovat a vyšli bodově naprázdno.  

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Řekl bych, že to byl zápas na 0:0. Jenže pak uděláte jednu chybu a je po výsledku. Od nás to posledních 20 minut byla křeč. Máme doma problémy se vůbec dostat do vyložený šance, nechápu proč. A když už jí máme, tak jí nedáme. Klukům z Planý gratuluju, fakt si šáhli na dno. A taky doufám, že se Moty brzo uzdraví.

SK Planá
Jan Pintér (hrající trenér): "Velké díky našim hráčům. Absolutorium pro všechny, kteří to dotáhli do zdárného konce, výkon byl na hranici sebeobětování se vzhledem ke stavu, v jakém jsme do Kaplice přijeli. Kdybychom byli úplně zdraví, věřím, že můžeme hrát ještě lépe. Ale dodržovali jsme taktické pokyny, defenzivní činnost nám fungovala na sto procent. Přestože jsme se ve druhé půli bránili, vypracovali jsme si ve výsledku více šancí než Kaplice. Je vidět, že když se na hřišti nechá opravdu vše, tak to má svůj efekt."



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Svoboda [-] (57. E. Pastier [-] ) , O. Říha [-] (84. J. Fejtek [-] ) , P. Gutheis [-] , F. Bárta [-] (74. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - J. Pintér [-] (28. L. Kitzler [-] ) , L. Pešek [-] , O. Hotový [-] - L. Motyka [-] (38. M. Tibitanzl [-] ) , D. Kořínek [-] , T. Plojhar [-] , T. Pintér [-] , J. Carda [-] - P. Šteyer [-] , P. Pajerský [-]

ŽK: 89. L. Kitzler .
Počet diváků: 142. Rozhodčí: Crkva Robert - VÍTEK Miroslav, BARTŮNĚK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Josef Král
Tip experta: výhra domácích

Kaplice toto utkání v pohodě zvládne a upevní si pátej flek.

Tip: výhra domácích

Kaplice je v pohodě a Planá téměř na konci kraje body nezíská.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kaplice to zvládne

Tip: výhra domácích

Další nevyzpytatelný zápas. Kaplice má kvalitní mužstvo. Planá také, ale jejich výsledky jsou dost nevyrovnané. Věřím Kaplici.

Tip: výhra domácích