1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 13:30

19.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice uspěla v Blatné a upevnila si pátou příčku


Branky


24

Konečně utkání, které se hrálo za krásného fotbalového počasí a na parádně připraveném zeleném pažitu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Oproti zápasu v Roudném vypadlo z blatenské sestavy trio Hrubý, Míka a Bulka. V základní jedenáctce je nahradila trojice Bláha, Levý a Šimůnek. Starosti se sestavou měl i hostující lodivod, který nemohl počítat se zraněnými hráči a vykartovaným Gondekem, a tak kvitoval alespoň návrat Čutky, který zatím nastoupil pouze v prvním utkání ve Čkyni. Muži kaplického Spartaku hráli v Blatné po neuvěřitelně dlouhých čtyřiadvaceti letech.

 

V osmé minutě měli domácí výhodu trestného kopu z levé strany. Nebezpečně centroval kapitán Štěpán Říha, centrovaný balón minul zadní pravou tyč. Nedlouho poté měli výhodu standardní situace i Kapličtí. K míči se postavil Vaniš, z pravé strany vyslal přízemní pokus ke vzdálenější tyči, Chlanda míč dokázal vyrazit na rohový kop. První gólová příležitost zápasu byla k vidění v jednadvacáté minutě zápasu a na svém kontě ji měli Spartakovci. Divoký na pravé straně vyslal do náběhu Ondřeje Říhu, který zatáhl míč po lajně, ve vápně našel Lesňáka, který se dokázal pěkně uvolnit, ale zblízka nedokázal Chlandu prostřelit.

 

Jinak se ale hrálo především ve středu hřiště. Hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami a příliš gólových situací k vidění nebylo. Obrany byly lepší útoku. Až ve 38. minutě výhodu přímého kopu pro domácí prakticky z hranice velkého vápna. K míči se postavil znovu Štěpán Říha, ale gólman Spartaku jmenovec František zasahovat nemusel, míč skončil nad břevnem. Naopak hostující gólman rychle provedeným odkopem od branky založil rychlý kontr hostů, do vápna si to namířil Lesňák, mířil ke vzdálenější tyči, Chlanda křížný pokus vyrazil. Přesto nakonec odcházeli po prvním poločase do kabin o gól spokojenější hosté. Krátce před přestávkou výhoda trestného kopu z levé strany, centr do šestnáctky poslal Gutheis a nepokrytý Robert Daniel z první umístil míč za Chlandova záda – 0:1. 

Druhý poločas

Poločasová bouřka v Blatenské kabině přinesla kýžené ovoce. Po třech minutách hry ve druhém dějství se totiž domácím podařilo jednogólové manko smazat. Dorostenec Fiřt dostal ve vápně dostatek času a prostoru, zpětnou přihrávkou nabil nejzkušenějšímu spoluhráči Milanu Hlaváčovi, který umístěnou křížnou střelou poslal balón přesně za háčky levé tyče – 1:1.

 

V dalším průběhu hry dominovaly znovu obrany nad útoky, a tak bylo gólových příležitostí poskromnu. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale hráči se o možnosti připravovali sami nepřesnou finální přihrávkou, a když už se jim podařilo, zafungovala včas obrana soupeře. A tak za zmínku stojí až 72. minutě střetnutí, kdy Lesňák dostal podtlak po malé domů blatenského brankáře Chlandu, díky tomu míč vybojoval, tečované zakončení z úhlu skončilo nad domácí svatyní. Osm minut před koncem dostali Spartakovi po faulu na Divokého výhodu přímého kopu. K balónu se postavil Petr Gutheis a parádní umístěnou střelou nedal brankáři Chlandovi sebemenší šanci zasáhnout – 1:2.

 

Blatenští se poté vrhli ve snaze vyrovnat do útočení. Branku Spartaku ohrozili až v nastaveném čase po standardkách. Po rohovém kopu Štěpána Říhy hlavičkoval hodně nepřesně střídající Hrádek. V úplném závěru se pak blatenský kapitán Štěpán Říha postavil k přímému kopu, přízemní střelu si gólman František Říha pohlídal, a to znamenalo jediné. Kapličtí se i ve třetím jarním kole ze hřiště soupeře vraceli domů s plným bodovým ziskem.

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Zápas v Blatné se mi hodnotí dobře. Jeli jsme pro 3 body a ty máme, výhra se ovšem nerodila vůbec lehce. První poločas jsme byli lepší my, druhý byla lepší Blatná. Teď máme na pátém místě mírný náskok, tak aspoň můžeme být v klidu a soustředit se na zápas s Planou, který hrajeme už v pátek od 17:30 a budeme ho chtít doma zvládnout.



Sestavy


TJ Blatná
J. Chlanda [-] - F. Machovský [-] , M. Šimůnek [-] , J. Král [-] , Š. Říha [-] , J. Maleček [-] (88. F. Hrádek [-] ) , D. Fiřt [-] , V. Bláha [-] (68. F. Čadek [-] ) , M. Sedláček [-] , M. Hlaváč [-] , J. Levý [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Divoký [-] , V. Čutka [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , O. Říha [-] , P. Gutheis [-] (90. F. Schneider [-] ) , M. Pulec [-] (22. D. Svoboda [-] ) , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] , V. Kuchař [-]

ŽK: 27. M. Sedláček , 43. M. Hlaváč - 27. J. Divoký , 37. D. Svoboda , 56. V. Kuchař , 88. F. Schneider , 89. R. Daniel .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kříž Karel - ZABILKA Luboš, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Blatná už mě několikrát doma zklamala, proto dnes věřím hostům z Kaplice. Tipuju 1:3

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Expert: Šimon Štifter
Tip experta: výhra hostů

Těžký zápas na tipování a i když se v Blatné hraje těžko, tak bych se spíš přiklonil pro výhru hostů nejtěsnějším rozdílem. Tipuji výhru hostů - 1:2.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kaplice vyhraje a Divoký v tom bude mít prsty

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů