M. Žoček 2. (vl.)
J. Vaniš 5.
P. Gutheis 65. (p.)
R. Daniel 90.
4:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.05.2023 17:30

18.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice využila toho, že soupeř hrál v začátku jen s osmi hráči v poli. Pochvalu si vysloužila rozhodčí


Branky


2. M. Žoček (vl.) , 5. J. Vaniš , 65. P. Gutheis (p.) , 90. R. Daniel
25

Přinášíme reportáž, hodnocení i fotky z dohrávky 18. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Středeční dohrávka osmnáctého kola proti sobě svedla Kaplici a Novou Ves. Spartakovci chtěli v domácím prostředí na jaře poprvé naplno zabodovat, museli se však vypořádat s řadou absencí, a tak se například mezi třemi tyčemi objevil Filip Schneider a obvyklá jednička František Říha se postavil v základní sestavě na hrot. Ani hosté nebyli v ideální situaci. Nemohli počítat se službami zkušených Jiránka s Táborským a Boháč byl pouze mezi náhradníky a do hry nakonec vůbec nezasáhl.

Navíc začátek střetnutí nestihlo duo Daniel Pech a Zbyněk Holý. Hosté se rozhodli na ně čekat, změnu v zápise neudělali, a tak při úvodním hvizdu byli hosté na hřišti pouze v devíti hráčích. To byla voda na kaplický mlýn. Už ve druhé minutě se měnilo skóre. Dostatek prostoru na pravé straně využil Kuchař, poslal před branku prudký přízemní centr a bránící Michal Žoček v souboji s Gutheisem poslal míč nešťastně za záda vlastního brankáře – 1:0.

 

Ještě před rozehrávkou na půlící čáře nastoupili do hry opozdilci Pech s Holým. Než se však stačili rozkoukat, lovil hostující gólman Hošna míč ze své sítě podruhé. Pulec našel na pravé straně Kuchaře, který míč potáhl, poslal před branku opět prudkou přízemní přihrávku a na zadní tyči nabíhající Jakub Vaniš uklidil míč nechytatelně pod břevno – 2:0.

 

I v dalších minutách byli směrem dopředu nebezpečnější domácí fotbalisté. Ve čtrnácté minutě po kolmé Pulcově přihrávce pronikl do šestnáctky Říha, pokusil se udělat vybíhajícímu Hošnovi kličku, ten ale v tomto případě svůj tým podržel a míč za svá záda nepropustil. Další gólovku měli domácí na svých kopačkách v polovině prvního poločasu. Smolen přesným pasem našel za obranou naběhnutého Františka Říha, který ve stoprocentní příležitosti zvolil přehození vybíhajícího Hošny, ale bohužel nebyl v koncovce přesný. Krátce na to se po rohovém kopu dostal za vápnem k odraženému míči Pulec, vyslal prudkou přízemní ránu, střela s gólovými parametry skončila na těle spoluhráče Gutheise. Až poté se k vážnějšímu ohrožení domácí branky dostali i hosté. Po Gramanově akci si navedl míč na střelu Holý, ale Schneider nadvakrát dokázal míč zkrotit ve svých rukavicích. Postupem času se hra vyrovnala a odehrávala se především mezi oběma šestnáctkami bez větších příležitostí, a to i díky řadě nepřesných přihrávek od hráčů obou týmů. Do kabin tak odcházeli Kapličtí s dvoubrankovým náskokem v zádech.

Druhý poločas

 Hosté se nehodlali s nepříznivým vývojem smířit a po změně stran se snažili utkání zdramatizovat. Po pěti minutách hry se lacino k balónu dostal Neumann, jeho zakončení však bylo ukvapené a mířili přesně do míst, kde byl připravený kaplický gólman. V 56 minutě se pak zprava do vápna dostal Novák, střílel tvrdě na bližší tyč, pozorný Schneider dokázal jeho střelecký pokus vyboxovat. O devět minut později se pak hosté dostali do rychlého brejku, na konci přečíslení byl opět Novák, ale při svém zakončení míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. Za neproměněné možnosti byli hostí záhy potrestáni. Bránící Žoček zastavil v šestnáctce nedovoleně Říhu a pískala se penalta. Při absenci nemocného Divokého se pokutového kopu ujal Petr Gutheis a nezaváhal – 3:0.

 

Třetí inkasovaný gól navíc utlumil i útočné snažení Nové Vsi. Ve zbývajícím čase už pak měli brankové příležitosti pouze Spartakovci. Na začátku závěrečné desetiminutovky po rohovém kopu Gutheise hlavičkoval Gondek, povedený pokus stačil Hošna skvělým zákrokem vytěsnit na rohový kop. V 84 minutě pak Gutheis vyslal do úniku Daniela, i on však ztroskotal na brankáři Hošnovi, kterého střelou po zemi nepřekonal. V poslední minutě se tito soupeři utkali znova. Novoveský gólman Hošna svou rozehrávkou nabídl míč Robertu Danielovi a ten touto nabídkou nepohrdnul a čtvrtým gólem ztvrdil právní jarní domácí výhru kaplického Spartaku – 4:0. Hosté si zápas prohráli v úvodní pětiminutovce, kdy dvakrát inkasovali, především díky dvěma opozdilcům, kteří nestihli začátek zápasu. Kapličtí na výhru budou chtít navázat v nedělním domácím střetnutí s Netolicemi.

 

AUTOR: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Nová Ves hrála první 3 minuty v 8 hráčích, což nám samozřejmě pomohlo. Bylo potřeba toho využít a to se nám povedlo. Rychlé vedení 2:0 nás uklidnilo. Ke konci první půle přišla pasáž, kde bylo z obou stran strašně moc nepřesností a hrálo se nahoru dolu. Druhá půle začala podobně. Nová Ves zlobila po našich chybách, ale nic z toho nevytěžila. Z našeho nákopu se pak po faulu na Fandu Říhu kopala penalta a ta zápas definitivně rozhodla. Co bych chtěl z tohoto zápasu vyzdvihnout, je výkon hlavní rozhodčí, slečny Hruškové. Takhle si představuju, aby pískal/a jakýkoliv sudí. Skvěle zvládnutej zápas, smekám klobouk. Laťku teda nasadila fakt vysoko. Cit pro hru a rozhodnost by mohla vyučovat a přeju jí, aby se jí dařilo i na té nejvyšší úrovni.

TJ Nová Ves u ČB
Radomil Procházka (trenér): "Ještě teď jsem naštvaný. Dovolit si v případě dvou hráčů přijet pozdě a nastoupit v prvních pěti minutách v devíti, to už je velkej "přepych". Tomu už se můžu jako trenér na úrovni I.A třídy jenom ironicky smát. Nechápu to. Domácím jsme tomu nahráli k jejich výhře. Po dvou obdržených brankách, když jsme se konečně dopracovali k tomu, že budeme hrát v plném počtu, jsme nehráli špatné utkání. Neměli jsme sice větší šance, ale třeba v držení balónu jsme se domácím začali vyrovnávat. Kaplice má zkušené mužstvo, není náhoda, že se pohybuje v horní polovině tabulky. Konkurenceschopní jsme byli až do 70. minuty, kdy jsme inkasovali z penalty, i když prý si soupeř pomohl před penaltovým faulem sám přistrčením našeho obránce. V 90. minutě pak zachyboval náš brankář. Zasloužená prohra. Absence hráčů v úvodu rozhodla o celém utkání. Kaplici gratuluju k výhře."



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] (72. M. Slanina [-] ) , D. Pál [-] (46. F. Bárta [-] ) , E. Pastier [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] (78. J. Fejtek [-] ) , F. Říha ml. [-] (84. D. Svoboda [-] ) , R. Daniel [-] , J. Smolen [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-]

TJ Nová Ves u ČB
J. Hošna [-] - A. Trejbal [-] , V. Neumann ml. [-] (80. J. Beneš [-] ) , P. Graman [-] , Z. Holý [-] , R. Procházka [-] , T. Zýka [-] (58. V. Flenko [-] ) , D. Cettl [-] , T. Novák [-] , D. Pech [-] , M. Žoček [-]

ŽK: 35. J. Vaniš , 60. M. Pulec - 30. P. Graman , 43. D. Cettl .
Počet diváků: 136. Rozhodčí: HRUŠKOVÁ Katka - JAROLÍM Jiří, VÍTEK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kaplice si s Novou vsí bez problému poradí

redakce fotbalunas.cz

Expert: Dominik Kořínek
Tip experta: výhra domácích

Kaplice je doma velmi silná a ze zápasu si odnese všechny 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kapličtí jsou doma velmi silní a Nové Vsi nedají ani bodík

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích