J. Fořter 90. (p.)
1:3
(0:2)
39. J. Gondek
45. R. Daniel
87. J. Divoký (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2023 16:00

17.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: 500 diváků na derby! Kaplice si odvezla z Dvořiště všechny body


Branky


90. J. Fořter (p.) - 39. J. Gondek , 45. R. Daniel , 87. J. Divoký (p.)
22

Již v pátek bylo na programu derby utkání Dolní Dvořiště s Kaplicí. Ve sváteční čas si cestu na stadion našlo na pět stovek diváků. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Ani jeden z trenérů neměl k dispozici kompletní kádr. Spartakovci minulé kolo nehráli kvůli nezpůsobilému terénu, bylo tedy otázkou, jestli se na jejich výkonu projeví tato neplánovaná pauza. Podzimní měření sil skončilo výhrou Dolního Dvořiště. Domácí chtěli tedy uspět i napodruhé, Kapličtí naopak plánovali soupeři tuto prohru vrátit.

 

Samotný úvod střetnutí byl oboustranně opatrný a na větší příležitost se čekalo takřka čtvrthodinu. Jako první zahrozili domácí. Po Jirkalově nákopu se k balónu dostal Tesař, z pravé strany pronikl do vápna, ale zakončení po zemi postrádalo větší přesnost i razanci a Říha pohodlně kryl. Vzápětí dali o sobě vědět i hosté, a to díky standardní situaci. K provedení přímého kopu se postavil Gutheis, jeho střela minula levou tyč. I v dalším průběhu se hrálo o každý metr hřiště. V polovině prvního poločasu Říha hledal svým výkopem Gutheise, i díky tomu, že jeho strážce míč neodhadl dostal se kaplický útočník za jeho záda, střela po zemi z levé strany však Jirkala překvapit nemohla.

 

Domácí se pak připomněli trestným kopem. Do míče se opřel kapitán Štifter, tvrdá rána prolétl nad břevnem Říhovy svatyně. Ve zbývajícím čase prvního poločasu pak byli o poznání aktivnější a nebezpečnější Spartakovci. Pastier vybojoval vlevo ve vápně míč, zpětnou přihrávkou oslovil Gutheise, jeho rána však mířila jen do připravené Jirkalovy náruče. Ve 32. minutě po kombinaci kapitána Pulce s Danielem, pronikl z pravé strany do vápna Ondřej Říha, střela skončila nad domácí svatyní. Kapličtí zahrozili i v minutě sedmatřicáté, a to po rohovém kopu z pravé strany. Po přesném Vanišově centru hlavičkoval osamocený Gutheis, křížná hlavička se mezi tři tyče jen těsně nevešla. Nedlouho poté už se skóre měnilo a radost z toho měla početná skupina hostujících fanoušků. Domácí zahráli míč poněkud zbytečně na rohový kop. K praporku se postavil Martin Pulec a po přesném centru uklidil míč k tyči Josef Gondek – 0:1. Premiérovým gólem v sezóně poslal Spartak do vedení.

 

Do kabin odcházeli Kapličtí s dvoubrankovým náskokem. V poslední minutě prvního poločasu totiž Pulec vysunul na pravé straně Gutheise, ten balón zatáhl a po jeho přihrávce překonal brankáře Jirkala Robert Daniel – 0:2. 

Druhý poločas

Povedený závěr v podaní hostů rozdal karty pro dějství druhé. V jeho úvodu výhoda přímého kopu pro hosty. Po přiťuknutí pálil Gutheis jen těsně mimo. Na druhé straně vyzkoušel Říhovu pozornost z dálky Aibl, kaplický gólman byl u své pravé tyče včas a míč za svá záda nepustil. V jednapadesáté minutě našel Pulec vpravo ve vápně Pála, ten dokázal míč za Jirkalova záda, ale míč do branky nesměroval, Daniel jej stačil dorazit, ale radost zhatil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. To byl také signál pro domácího kouče, který se pokusil hru svého týmu oživit dvojitým střídáním. Mohl mít šťastnou ruku, kdyby po dvou minutách na hřišti po Sycholdově centru z levé strany hlavičkoval v gólové pozici Zeman do branky, a ne nad branku Spartaku.

 

V následujících minutách pak byli více nebezpeční Kapličtí. V 57. minutě centroval z levé strany Divoký, Jirkal se hodně zapotil, aby míč vyškrábl z pod břevna na rohový kop. Po hodině hry po dalším rohovém kopu a závaru před domácí brankou zakončoval mimo Vaniš. Gólovou pojistku si vypracovali v 63. minutě hosté a na noze ji po akci Divokého měl Dan Pál, po zpětné přihrávce však ze dvanácti metrů bránu soupeře přestřelil. Krátce na to si oddychl domácí stoper Krenauer, který svým odkopem napálil dotírajícího Daniela, a byl hodně rád, že míč nesměřoval mezi tři tyče dvořišťské svatyně. Více vzruchu pak přinesla až závěrečná desetiminutovka derby. Nejprve se k trestnému kopu z levé strany postavil Krenauer, střelou na bližší tyč se pokusil překvapit Říhu, ten byl však pozorný a míč vyrazil na roh. V 87 minutě na druhé straně v pokutovém území zastavil Aibl nedovoleně Štrbačku a pískala se penalta, kterou Jiří Divoký s přehledem proměnil – 0:3.

 

Z gólu se nakonec radovali i domácí. Po centru z pravé strany Svoboda při výskoku přistrčil Szojku a byla z toho penalta. Josef Fořter rovněž nezaváhal a snížil na 1:3. V nastaveném čase pak dvakrát ještě zahrozil po centrech ze strany dvořišťský Zeman, ale v prvním případě hlavičkoval mimo a ve druhém mu radost zhatil dobrým zákrokem brankář Říha. Závěrečný hvizd hlavního arbitra pak odšpuntoval kaplickou radost.

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Hodnocení zápasu je pro mě hodně těžký. Derby jsme samozřejmě chtěli zvládnout. Bohužel tahle prohra bolí,mě osobně hodně. Ale soupeři musím pogratulovat. Vyhrál tým,který chtěl víc. Soupeři darujeme z našich chyb góly. Mrzí mě to o to víc,že góly dostaneme ze situací o kterých se bavíme. Nemůžu se ani vymluvit na to,že máme zranění a někteří hrajou s bolestí. Chyby děláme a děláme je veliký. V týdnu si to musíme vyříkat a přivézt něco z Vimperka.

TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Kapličtí si povedeným týmovým výkonem vysloužili druhou jarní výhru. Po dvou zápasech na hřištích soupeřů je teď čeká domácí dvojzápas, kdy nejprve ve středu v dohrávce hostí Strunkovice a v neděli pak českobudějovickou Novou Ves.



Sestavy


FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] - J. Krenauer [-] , M. Tesař [-] , P. Pecha [-] (51. F. Kouba [-] ) , J. Fořter [-] , Š. Štifter [-] , P. Micák [-] (79. T. Szojka [-] ) , V. Aibl [-] , O. Kouba [-] , K. Sychold [-] , R. Tíchý [-] (51. T. Zeman [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Divoký [-] , J. Gondek [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (84. D. Mokoš [-] ) , O. Říha [-] (67. D. Svoboda [-] ) , E. Pastier [-] (73. J. Štrbačka [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] , V. Kuchař [-]

ŽK: 64. P. Micák , 76. J. Fořter , 89. V. Lattner - 90. J. Štrbačka .
Počet diváků: 503. Rozhodčí: Mráz Roman - VEJČÍK Vít, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
redakce fotbalunas.cz

Expert: Petr Benda
Tip experta: remíza

Derby, kde bude padat hodně žlutých karet, ale také gólů. Tipuji remízu 2:2.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Domácí vyhrají,

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů