0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.04.2023 17:00

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Strunkovice uhájily neporazitelnost i v Kaplici a zabraly si zpět první místo


Branky


24

V dohrávaném utkání šestnáctého kola přivítali Kapličtí v domácí jarní premiéře na postup myslící Strunkovice. Zápas se hrál na dobře připraveném, ale přesto podmáčeném terénu. Spartakovci po dvou výhrách na hřištích svých soupeřů chtěli bodovat i v tomto střetnutí. Ve všední den si cestu na stadion našlo docela dost diváků. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hosté zahrozili hned v první minutě střetnutí. Na vápně si našel prostor ke střele Funda, rána po zemi směřovala k levé tyči, gólman Říha byl pozorný a míč za svá záda nepropustil. V dalších minutách se hosté soustředili na pozorné bránění a každý možný okamžik hodlali využít k rychlým kontrům, své největší zbrani. V těchto momentech se hrálo převážně na polovině hostů. Do zhuštěné obrany Strunkovic se však dostávali velice těžko.

 

V šesté minutě po Vanišově rohovém kopu hlavičkoval v dobré pozici Gondek vysoko nad branku. V desáté minutě pak Divoký kolmou přihrávkou oslovil Lesňáka, který z pravé strany pronikl do vápna, jenomže z úhlu strunkovického brankáře Vojtíška neprostřelil. O několik minut později výhoda rohového kopu pro hosty. Po centru z pravé strany hlavičkoval hodně nepřesně Dvořák. Krátce na to se však skóre měnilo a vedení se ujali fotbalisté Blaníku. Kapličtí na vlastní polovině přišli zbytečně o balón na středu vápna se rázem ocitl zcela osamocený Koloušek, proti jeho zakončení ještě stačil František Říha pohotově zasáhnout, bohužel pro domácí se k odraženému míči dostal dobíhající Adam Kadlec a šťastnou střelou o bližší tyč poslal Strunkovice do vedení – 0:1.

 

Vstřelený gól byl tou správnou vodou na hostující mlýn. Blaničtí neměli pak důvod měnit svou taktiku. I v dalším průběhu pozorně bránili, obrana organizovaná zkušeným Hovorkou domácí do šancí příliš nepouštěla. Přesto ve 26 minutě Gondek přesným dlouhým pasem oslovil Lesňáka, jeho zakončení z levé strany bylo však nepřesné a balón mezi tři tyče nesměřoval. I nadále se hrálo ve stejném duchu. Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, ale do šancí se nedostávali a hosté hrozili rychlými protiútoky. Po jednom z nich se dostali k zahrávání rohového kopu. Po centru od praporku hlavičkoval Páník, Říha jeho pokus vyrazil k dorážce se dostal Roman Žurek, přízemní rána měla gólové parametry, bránící Gondek míč zablokoval. Do kabin odcházeli na poločasovou přestávku o gól spokojenější Strunkovičtí. 

Druhý poločas

Klíčové momenty pro konečný výsledek se udály v první čtvrthodině druhého dějství. V 55 minutě měli Spartakovci rohový kop. Po centru Pulce se v závaru před brankou dostal k volnému balónu Pastier, jenomže prudkou přízemní střelou pouze nastřelil ležícího obránce, jinak by zřejmě míč skončil v síti. Záhy přišel trest. Uběhly jen tři minuty a hosté navýšili své vedení a stejně jako v prvním případě jim Spartakovci pozici usnadnili. Po špatné přihrávce na polovině hřiště se hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které sehráli na výbornou. Po Kolouškově ideální přihrávce měl snadnou pozici v koncovce Roman Žurek – 0:2.

 

S nepříznivým vývojem se domácí nehodlali smířit. V 62 minutě zatáhl míč po pravé straně až k brankové čáře Divoký, zpětnou přihrávkou nabil Lesňákovi, ten však napálil před sebou bránícího soupeře. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Kadlec, z pravé strany postupoval sám na brankáře, ale Říha včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel a Kadlec svou šanci neproměnil. Pak pokoušel střelecké štěstí domácí Divoký, jeho rána mezi tři strunkovické tyče nesměřovala. V 72 minutě zastavil unikajícího Žurka nedovoleně Gondek, a jelikož byl posledním hráčem, musel předčasně pod sprchy. Z následného trestného kopu poslal Koloušek míč nad břevno Říhovy svatyně. Ani v přesilovce se obraz hry nezměnil. Hosté stále byli zatažení, nechali hrát Kaplické. Po Divokého přiťuknutí pálil mimo zpoza šestnáctky Pulec.

 

O chvíli později přímý kop pro domácí. Střelu Martina Pulce si Vojtíšek pohlídal. Pak po Žurkově přihrávce zakončoval strunkovické Páník mimo. Kapličtí poprvé na jaře okusili hořkost porážky. Se vší úctou k předchozím soupeřům tentokráte narazili na nejtěžšího soupeře. Strunkovičtí potvrdili, že se v boji o postup nacházejí právem.     

 

AUTOR: LIBOR GRANEC            



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - V. Kuchař [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (46. P. Gutheis [-] ) , J. Gondek [-] , E. Pastier [-] (63. F. Bárta [-] ) , M. Pulec [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , O. Říha [-] (83. D. Svoboda [-] )

TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , D. Zoubek [-] (91. M. Honomichl [-] ) , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , T. Koloušek [-] , S. Pravda [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] (81. K. Pícha [-] ) , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 44. R. Daniel , 55. J. Vaniš - 49. V. Páník , 76. A. Kadlec , 89. S. Pravda . ČK: 72. J. Gondek .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - KOVAŘÍK Zdeněk, HANZLÍKOVÁ Aneta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Tomáš Vokatý
Tip experta: výhra domácích

Kaplice je za mě herně jedním z nejlepších týmů soutěže. Rychlost hostujících útočníků zařídí maximálně jeden zásah, ale Kaplice dá o dva víc! 3:1 pro domácí a jdou slavit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kaplice v prvním kole vybrali Čkyni, se Strunkovickými to bude boj a hosté vydřou tři body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Strunkovice sehrály dobrý ale smolný zápas s Roudným, který vyrovnal až v 95m a určitě na tento konec chtějí zapomenout, Věřím ve výhru, ale v Kaplici to bude hodně těžké

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů