Olešník loupil v Prachaticích i bez Lafaty


Branky


20

Prachatický Tatran vědom si svého postavení měl v utkání s Olešníkem vyhrát, aby udržel naději udržení krajského přeboru ve městě pod Libínem. Hosté, kteří přijeli bez Davida Lafaty, který byl na rozlučkovém zápase Daniela Pudila na Žižkově. Kde se uskutečnila fotbalová show jako odvetou za loňskou exhibici legend s celkem Sheffieldu Wednesday, kde Pudil hrával. A tak byť byl hostující tým jako by oslaben, jenže na hřišti tomu nebylo. Hosté předvedli soustředěný a zkušený výkon, který domácí nedokázali překonat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Martinec show

Tatran začal aktivně a do páté minuty měl několik šancí včetně přímého kopu, ale ani jedno nevedlo ke vstřelení branky, i když Pravda měl gól na hlavě, ale Tomášek v brance Olešníku ji vytáhl na tyč a domácí tlak skončil. V osmé minutě zahrozili poprvé hosté a hned se prosadili, když J. Martinec načal, sou gólovou show. Branka Prachatické dokonale zaskočila. Byť konečně bylo teplo, tak domácí po tomto gólu zmrzli. Nemohli se dostat do hry a hosté začali hrát zkušený fotbal. Hráli jednoduše, roztáhli hru na celou plochu a prachatickým moc nepůjčili míč. No a za tři minuty po té přišel Martincův druhý úder a bylo v podstatě po zápase. Hosté od této branky domácí dokonale zaskočili a ukázali, že i bez Davida Lafaty to umí. Poločas skončil a domácí chtěli určitě v druhém poločase víc.

Pouze branka v závěru

Hosté, ale i ve druhém dějství nepustili domácí do šancí, byl to mdlý výkon. Tatran ne, že by nebojoval, ale hosté jej nepustili téměř k ničemu. Zakousnout se do soupeře a třeba jakousi šudlou se dostat do kontaktu ani to nešlo, neboť defenziva hostí byla perfektní. Bojovný nepřišel poněvadž  to nešlo. No zkrátka hosté hráli, co potřebovali a prachatičtí zkrátka ne a ne se dostat na dostřel branky. V závěru kompletuje J. Martinec hattrick a dovršil, tak domácí zmar. Tatran v závěrečné minutě ještě snížil, ale to byla jen kosmetická úprava po jediné chybě hostující obrany, která nechala D. Kováče pěkně zakončit.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
FB Tatran: Muži po nevýrazném výkonu padli s oslabeným Olešníkem. Hattrickem se blýskl hostující Martnec.

FK Olešník
FB Olešník: Martinec sestřelil bezzubé Prachatice třemi góly! V okleštěné sestavě přijelo naše družstvo na půdu o záchranu hrajících Prachatic. Situace byla dokonce tak kritická, že v kabině si trenér Chlumecký s asistentem Řehořem hodili o místo v základní sestavě mincí. I v tomto případě měl trenér šťastnou ruku a přímo ze hřiště ordinoval sice pro Olešnické nezvyklou, ale velice efektivní taktiku, která zaskočila i domácí. Olesničtí hráli více přímočařeji, vycházeli ze zabezpečené obrany a nechávali domácí vymýšlet. No a ti nevymysleli vůbec nic a naopak hosté udeřili v úvodní části hned dvakrát. Při první změně skóre se po akci z pravé strany dostal míč k Martincovi, který se rychlým manévrem uvolnil a zavěsil krásně do šibenice. O pár minut později to bylo dva nula, Chlumecký vymyslel výstavní ulici a Szó svým centrem připravil pro Martince druhou trefu. Na na okresní město a krajský přebor nezpůsobilém terénu (sekačka asi zůstala v servisu) si navíc hosté vytvářeli i další zajímavé situace, ale jejich finální fáze postrádala přesnost. Kdo v druhé půli však očekával, že domácí zápas ještě zdramatizují, mýlil se. Proti nepropustné obraně řízené bezchybným D. Tomáškem nebyla naděje a tak definitivní pojistku a završení čistého hattricku uskutečnil na druhé straně Martinec, když si obhodil obránce a nechytatelně na zadní tyč zavěsil. Čestného úspěchu se ale domácí nakonec dočkali, když po chybě v rozehrávce upravil Kováč na konečných 1:3. Navzdory všem spekulacím tak Olesničtí ukázali charakter a vítězného ducha a připsali si zaslouženě všechny tři body.



Sestavy


FK Tatran Prachatice
L. Coufal [-] - D. Kováč [-] , J. Makoš [-] , F. Král [-] (46. T. Kovář [-] ) , J. Fürbach [-] (55. J. Luňáček [-] ) , T. Pravda [-] (83. P. Řezník [-] ) , J. Rauscher [-] , J. Rauscher [-] , A. Kasík [-] , J. Pravda [-] , S. Legdan [-]

FK Olešník
P. Tomášek [-] - P. Nohava [-] , L. Dudek [-] , M. Beko [-] (62. T. Řehoř [-] ) , R. Chlumecký [-] (88. Z. Rys [-] ) , R. Szó [-] , J. Martinec [-] , M. Miklík [-] , D. Tomášek [-] , J. Toth [-] , D. Heller [-]

ŽK: 66. A. Kasík , 66. J. Rauscher , 76. J. Luňáček - 66. R. Chlumecký , 72. D. Heller .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: BOČEK Petr - KOLLMANN Jaroslav, ŠŤASTNÝ Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Václav Plachta

Expert: Tom Bílý
Tip experta: výhra hostů

V Prachaticích se nehraje snadno, ale Olešník odveze všechny body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Prachatice překvapí a získají body tolik potřebné k záchraně.

Tip: výhra domácích