Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Body s hodnotou zlata! Lysá slaví veledůležité vítězství


Branky


6

Souboj okresu Nymburk. Právě toto utkání nám naplánovalo 24. kolo středočeské 1.A třídy sk. B. Ani jeden z těchto týmů ovšem nemá takovou formu, jakou by si v táborech těchto družstev přáli. Nymburku se po výhře Luštěnic nad rezervou Vlašimi vzdaluje 2. příčka a Lysá musí řešit sestupové patálie.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rána lídra

Výkon Polabanu od úvodních minut ztrácel nějakou hlubší myšlenku. Hosté sice byli více na míči a tvořili hru, ale velmi dobře zorganizovaná obrana domácích, v čele s navrátilcem Miroslavem Švorbou, fungovala na jedničku. Právě Švorba Lysé dosti chyběl v uplynulých utkáních. 

Domácí se v útoku spoléhali jen na rychlé protiútoky, což byl také jediný způsob, jak dokázali ohrozit v prvním poločase branku Petra Plačka. Tyto protiútoky ale nezůstaly nevyužity. V 24. minutě jeden z těchto kontrů dokázal v prospěch Lysé využít matador Matěj Brabec.

Po zbytek prvního poločasu se hosté neúmorně snažili o vyrovnání, které ovšem po sérii nepřesných finálních přihrávek nepřišlo, což znamenalo poločasové vedení domácího celku.

 

 

Kosmetická úprava

Do druhého poločasu vstoupili hosté s výrazně podpořenou ofenzívou a tím se také zvýšil tlak a herní převaha na stranu Polabanu. Tento tlak byl ovšem jenom a pouze optický, jelikož žádné góly z toho nebyly. Naopak Lysá dokázala útočnou impotenci Polabanu v 58. minutě potrestat znovu, a to zásluhou Tomáše Kříže.

To ale nebylo vše, jelikož o 10 minut později přidal další branku Patrik Müller a o vítězi utkání bylo rozhodnuto.

V 78. minutě skóre sice kosmeticky upravil Tomáš Hrdlička, to ale nemění nic na tom, že všechny 3 body tentokrát zůstali v Lysé nad Labem.



Ohlasy k zápasu


FK Slovan Lysá
Matěj Brabec: Získali jsme strašně důležitý body a konečně jsme dokázali zlomit výsledkové prokletí proti Nymburku. Měli jsme více šancí a byli jsme více produktivní. Soupeř byl sice více na míči, ale hrál po vápno. Moc nám pomohl návrat zkušeného stopera Švorby, který skvěle zorganizuje obranu. Pokud budeme hrát takhle disciplinovaně a týmově, tak věřím, že se v soutěži udržíme.

SK Polaban Nymburk
Martin Škarecký: Náš dnešní výkon byl zklámaním. Jako již v několikátém zápase, jsme měli optickou převahu a větší držení míče, ale nebyli jsme si schopni vytvořit nějakou šanci. Soupeř se spoléhal na organizovanou obranu a dlouhé nákopy a po sérii našich chyb tak vstřeli i první branku. Pokud budeme kombinovat takto pomalu a nebudeme ochotni podstoupit souboje, které bolí, tak nemůžeme myslet na přední příčky.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: MRKVIČKA Jan - BUDIL Daniel, KRAMNÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Samuel Mičuta

Expert: David Linhart
Tip experta: remíza

Lysá potřebuje body, ale Nymburk je kvalitní tým, který neprodá kůži lacino.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: remíza

Tip: výhra hostů