Posázavan v prvním jarním kole potvrdil roli favorita! Pšovka na domácí půdě padla po dlouhých 22 zápasech


Branky


7

Domácí pevnost Pšovky Mělník byla před tímto utkáním veledlouho nedobyta a to celých 2 a půl let, kdy ve 22 zápasech Pšovka získala 18 vítězství a 4 remízy. To ale platilo pouze do příjezdu našlapaného Posázavanu, který po výborném podzimu šel do tohoto utkání jako jednoznačný favorit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obranná hráz

Hned od úvodních minut bylo znatelné, který tým bude udávat tempo tomuto utkání a nikomu nebylo překvapením, že to bylo právě mužstvo hostů. Právě herními stylu hostů vůbec nevyhovovaly podmínky, které hřiště v Mělníce představovalo. Počasí tento víkend fotbalu nepřálo a hned několik utkání muselo být odloženo, což se tohoto utkání netýkalo, ale travnatá plocha nebyla v nikterak perfektním stavu.

První zajímavou brankovou možnost měli hosté již v 8. minutě, kdy střela po souhře Galušky, Síkory a Vaculíka skončila za přispění obrany domácích mimo tři tyče branky Zamazala. Obrana domácích se nedokázala ještě pořádně zformovat a už hosté hrozili znovu. Po následujícím rohu čekal na zadní tyči Vaculík, ale ani jemu se nepodařilo rozvlnit síť. 

Branku nepřinesly ani velké šance hostů po souhře Síkory, Galušky a Havlíčka ve 12. minutě, či střela Pedra v 18. minutě, kterému se podařilo překonat brankáře domácích, ale branka z toho opět nebyla. O pár minut později vytvořil Vaculík skvělou šanci pro Azilinona, ten se ale mýlil. 

Ve 28. minutě mohl svůj fotbalový um ukázat Vaculík, ale z přímého volného kopu síť také nerozvlnil. O pár minut později přišel na řadu další z několika rohů hostů, Zamazal opět nepřekonán.

Již několikátý roh následoval ve 44. minutě, který rozehrála dvojice Galuška, Vaculík. Na zadní tyči výborně číhal Jirů a ten poslal hosty do poločasového vedení 0:1.

Surová hra

Druhý poločas toho nabídl opravdu hodně, ale málo z toho mělo co společného s fotbalem.

Právě druhé dějství připomínalo spíše boj, než fotbalové utkání, jelikož hřiště bylo čím dál, tím v horším stavu a podmínky byly pro obě mužstva horší a horší. V 80. minutě utkání přišel zkrat mladičkého Svobody, jenž si za surový zákrok nepřiměřenou silou vysloužil červený kartónek a tak byl poslán předčasně do sprch. Ovšem krotit svůj vztek nedokázal střídající Baštýř, jenž hned následně v přerušené hře strčil do hrudníku svého soupeře a Svobodu hned následoval s červenou kartou.

Následných 10 minut utkání nám branku nenabídlo, což znamená 3 body putující do Poříčí nad Sázavou a prodloužení neprůstřelnosti brankářské dvojice Posázavanu, která trvá již 494 minut.



Ohlasy k zápasu



SK Posázavan Poříčí n. S.
Karel Králíček: V bahně jsme vydolovali tři body, kdy v prvním poločase náš tým mohl vést o čtyři, až pět branek, ale do kabin se šlo za stavu 0:1. Druhá část utkání byl bahenní boj, nic víc, bohužel. Kaňkou na utkání byl brutální faul na Jardu Jírů a také zbytečná červená karta Jakuba Baštýře. V dalším jarním utkání hostíme tým Unionu Čelákovice na našem hřišti v sobotu 18.3.2023 od 15:00 hod potřebujeme Vaši podporu a hlasivky v těžkých utkáních o návrat do krajského přeboru.



Sestavy


FK Pšovka Mělník
J. Zamazal [-] - J. Pokorný [-] , R. Miřatský [-] (67. D. Bursa [-] ) , M. Havel [-] (72. M. Machka [-] ) , J. Mihalík [-] (46. P. Šára [-] ) , J. Chytil [-] , R. Dvorný [-] (78. D. Svoboda [-] ) , D. Grabmüller [-] , R. Eder [-] , J. Studený [-] , R. Beneš [-]

SK Posázavan Poříčí n. S.
M. Soukup [-] - P. Havlíček [-] , F. Rydval [-] , Z. Hašek [-] , J. Jírů [-] , T. Síkora [-] (58. J. Greš [-] ) , M. Azilinon [-] (84. D. Rejhon [-] ) , L. Vaculík [-] (69. J. Baštýř [-] ) , P. Galuška [-] (90. A. Dumský [-] ) , D. Pedro [-] , P. Tlustý [-]

ŽK: 75. R. Dvorný , 77. J. Pokorný - 84. M. Azilinon . ČK: 80. D. Svoboda - 80. J. Baštýř .
Počet diváků: 64. Rozhodčí: Asník Daniel - PEJŠA Jakub, SANDEV Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 3. 2023 19:27
Jarda Jirů vydoloval tři body v bahně na Pšovce
FK Pšovka Mělník 0:1 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou
Branka: Jaroslav Jírů
ŽK 2:1
ČK 1:1
Diváci 64
Rozhodčí Asník, Pejša, Sandev Delegát SKFS Zoufalý
Sestava Soukup – Hašek, Tlustý, Rydval, Pedro – Jírů, Havlíček – Galuška (90 min Dumský), Vaculík (69 min Baštýř), Síkora (58 min Greš) – Azilion (84 min Rejhon)
Střídající Tlamicha, Říha
K prvnímu jarnímu utkání zajížděl náš tým v pozici lídra tabulky na Pšovku, která v posledním přípravném utkání rozdrtila Nelahozeves 5:1.
Bohužel terén na, kterém se dnes hrálo byl ještě horší než na podzim v Čáslavy a to už je opravdu co říci. Hřiště bylo hrbolaté a pouze a jen bahnité přesto od první minuty náš tým měl jednu šanci za druhou nejprve v 8 minutě souhra Galušky Síkory a Vaculíka skončila těsně mimo za přispění domácí obrany. V 10 minutě po rohu Vaculíka čekal na zadní tyči Jírů, ale gól nedal. 12 minuta souhra Síkora Galuška a Havlíček chytil domácí brankář. 18 minuta opět roh Vaculíka a Pedro nedopravil míč za již překonaného brankáře domácích. 22 minuta Azilion po pěkné přihrávce opět od výborného Vaculíka nezakončil. Trestný kop Vaculíka končil nad ve 28 minutě ve 32 minutě střelu Aziliona vykopl domácí brankář na roh a po rohu Jírů nedotlačil míč za záda Zamazala. Ve 44 minutě opět po rohu dvojce Vaculík Galuška Jírů už byl na svém místě a brankou na zadní tyči dal razítko na poločasové vedení našeho týmu 0:1.
Do druhé části utkání už to nebyl fotbal tak, jak domácí nevystřelili v prvním poločase ani jednou na Soukupa tak scénář byl až do 70 minuty úplně stejný ovšem s tím rozdílem, že fotbal se na hřišti Pšovky už hrát nedal vůbec a byl to spíš bahenní souboj. Několik našich střídání v druhé části uchránilo naše hráče od tvrdých zákroků na hranici pravidel, které rozhodčí Asník trestal. Bohužel v 80 minutě dostal domácí 18 letý Svoboda předvedl brutální faul na Jardu Jírů, který měl na noze tržnou ránu hlavní arbitr neváhal a udělil ihned červenou kartu domácímu hráči bohužel zkrat a potřeba pomsty za brutální faul Jakuba Baštýře znamenala hloupou také červenou kartu což byla velká škoda. Bojovné utkání v bahně nakonec dopadlo pro náš tým na výbornou a díky brance Jardy Jírů vydolovala cenné tři body. Zajímavostí je fakt, že naši brankaři již v desátém utkání neobdrželi branku a jejich neprůstřelnost v mistrovských utkáních už trvá 494 minut což je fantastické číslo pro Michala a Aleše.
Hodnocení Karla Králíčka vedoucího týmu v bahně jsme vydolovali tři body, kdy v prvním poločase náš tým mohl vést čtyři pět nula, ale do kabin se šlo za stavu 0:1. Druhá část utkání byl bahenní boj nic víc bohužel. Kaňkou na utkání byl brutální faul na Jardu Jírů a také zbytečná červená karta Jakuba Baštýře. V dalším jarním utkání hostíme tým Unionu Čelákovice na našem hřišti v sobotu 18.3.2023 od 15:00 hod potřebujeme Vaši podporu a hlasivky v těžkých utkáních o návrat do krajského přeboru.

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů