M. Houška 35. (p.)
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 10:15

26.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Houška opět kralupským hrdinou, Klecany skolila penalta v první půli


Branky


35. M. Houška (p.)
7

Fotbalisté Kralup se v minulém kole radovali z vítěství v derby, když zvítězili 1:0 na půdě Nelahozevsi. O jedinou branku utkání se postaral Miloslav Houška a stejný muž vystřelil modrobílým tři body i dnes proti soupeři z Klecan.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Proměněná penalta domácích

První poločas byl od začátku poměrně vyrovnaný a hra se přelévala ze strany na stranu.

 

První zajímavější situace přišla po deseti minutách hry. Ve vápně spadl klecanský Hrdina, rozhodčí ale i přes protesty hostů penaltu neodpískal.

 

V 19. minutě zakončoval zblízka po centru ze strany osamocený kapitán Kralup David Hemr, brankář mu ale jeho hlavičkový pokus vyrazil.

 

Po půlhodině hry se k nebezpečné hlavičce dostali i klecanští. Po centru z levé strany orazítkoval břevno Patrik Zuskin.

 

O tři minuty později přišel zlomový moment utkání. David Průcha fauloval ve vápně domácího Houžvičku a rozhodčí ukázal na penaltu. K té se postavil úspěšný střelec z derby v Nelahozevsi Miloslav Houška a přesnou střelou k tyči poslal modrobílé do vedení.

 

Nic dalšího již úvodní dějství nepřineslo, a Kralupy tak po pětačtyřiceti minutách hry vedly nad Klecany 1:0.

Tlak hostů vyrovnání nepřinesl

Klecany měly ve druhém poločase převahu a od začátku se tlačily za vyrovnáním.

 

Hned po dvou minutách hry unikal ze strany sám na branku Antonín Hrdina. Hostující útočník zvolil přihrávku, která ale byla zblokována. Balón se k němu však ihned vrátil a jeho tvrdou střelu z úhlu vyrazil pohotový Šídlo.

 

V 53. minutě to byl znovu Hrdina, který po přihrávce do vápna zakončoval na kralupskou branku. Balón mu ale sjel po noze a Šídlo nemusel zasahovat.

 

V 58. minutě obdržel žlutou kartu za nedovolený zákrok domácí Kouba. Z následné standardní situace přišla nebezpečná hlavička, kterou ale skryl v rukavicích připravený brankář Kralup.

 

Klecany byly nadále více na balónu a pokračovaly v obléhání soupeřovy branky.

 

Domácí o sobě dali vědět v 64. minutě. Po pěkné kombinaci Krejzy a Houžvičky se do vápna proháčkoval druhý jmenovaný, zblízka ale brankáře Kelemena nepřekonal.

 

Po chvíli unikal po pěkné vzdušné přihrávce sám na branku hostující Lukáš Smíšek. Klecanskému kapitánovi se sice podařilo lobem překonat Šídla, mezi tři tyče ale svoje zakončení již nasměrovat nedokázal.

 

V 72. minutě to byl tentokrát Hrdina, který se po brejkové situaci ocitl tváří v tvář domácímu brankáři. Svým zakončením ale stejně, jako chvíli předtím jeho spoluhráč, branku minul.

 

Kralupy se ozvaly o šest minut později. Po pěkné individuální akci a přihrávce mladého Kliera střílel z voleje Michal Houžvička. Tvrdé zakončení kralupského záložníka skryl v rukavicích připravený Kelemen.

 

V 84. minutě střílel z hranice vápna tentokrát autor do té doby jediné branky zápasu Miloslav Houška, i jemu však klecanský brankář nebezpečný pokus zneškodnil.

 

Hosté ve zbývajících minutách zamknuli kralupské na jejich polovině a posílali do vápna jeden centr za druhým. Nejnebezpečnější situaci, kterou však dokázali ze svého tlaku vytěžit, byla Vaktorova střela z dálky, kterou dokázal vyrazit Šídlo.

 

Fotbalisté Klecan tak po prohře 0:1 odjeli z Kralup bez bodu.



Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Karel Kristen: Utkání jsme vyhráli bojovností, disciplínou a týmovostí. Chybělo nám sice pět hráčů základní sestavy, ale ti, co nastoupili, je plně nahradili. Soupeř nám to ulehčil i tím, že si od 3. minuty jen stěžoval na rozhodnutí rozhodčích a nevěnoval se svému výkonu. V prvním poločase jsme byli lepším týmem. Včas jsme dostupovali hráče, měli jsme odražené balóny a dobře jsme se pohybovali i kombinovali. Dobře nám hrála středová řada a penalta byla jasná. Do druhé půle jsme chtěli vstoupit aktivně, ale jak už to tak bývá, tak jsme se báli o výsledek. Soupeř toho využil a ve druhém poločase nás přitlačil. Postupem času nám docházely i síly, svou urputností jsme to ale odbránili a získali tři body do tabulky. Kluci zaslouží pochvalu za tento i předchozí zápas.

MSK Klecany
Jiří Kruťa: Utkání jsme si prohráli sami tím, že jsme neproměňovali šance. Kdybychom ty šance dali, tak jsme ten osud mohli zvrátit. Takhle jsme domácím pomohli ke třem bodům. Více se k tomu nechci vyjadřovat.



Sestavy


FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] - D. Klier [-] (89. D. Zabilanský [-] ) , L. Krejza [-] , M. Houška [-] , V. Pakandl [-] , R. Culek [-] , M. Glogas [-] , D. Hemr [-] , M. Houžvička [-] , J. Kabyl [-] , Z. Kouba [-]

MSK Klecany
O. Kelemen [-] - A. Hrdina [-] , D. Žampach [-] (82. P. Svoboda [-] ) , L. Urban [-] (74. V. Hordashko [-] ) , F. Mančal [-] , D. Průcha [-] , O. Průcha [-] , F. Vaktor [-] , L. Smíšek [-] - P. Zuskin [-] , J. Dvořák [-] (46. P. Hájek [-] )

ŽK: 58. Z. Kouba - 10. D. Žampach , 13. D. Průcha , 45. P. Zuskin , 89. V. Hordashko .
Počet diváků: 126. Rozhodčí: Hájek Lukáš - MAREŠ Bohumil, SANDEV Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Ondřej Šípek
Tip experta: remíza

Tady to vidím jako poměrně vyrovnaný souboj, a proto tipuju remízu.

Tip: remíza