2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2023 15:00

18.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rakovník po několika měsících vyhrál doma, tři body proti Klecanům vystřelil v 90. minutě Severin


Branky


7

2. října minulého roku fotbalisté Rakovníka naposledy na domácí půdě zvítězili. Dnes chtěli tuto sérii nezdaru ukončit a v utkání s Klecany, které přineslo červenou kartu i rozhodující branku v 90. minutě, se jim to konečně podařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance na obou stranách a vedení domácích

Utkání, hrané za deštivého počasí, odstartovala hlavička domácího Šindlera, která ale zařízení minula.

 

Poté měli několik pološancí i hosté, k výraznějšímu ohrožení brankáře Zacha se však nedostali.

 

V 19. minutě sehráli rakovničtí skvělý brejk, který uzavřel centrovaným balónem Jáchym Pavlík a nabíhající Schwendt dopravil míč do sítě. Domácí tak vedli 1:0.

 

Diváci byli v následujících minutách svědky příležitostí na obou stranách, nejblíže ke druhému gólu měl však znovu domácí Schwendt, který tentokrát ve stoprocentní šanci klecanského Hrkala neprostřelil.

 

Na druhé straně zakončoval po centru z levé strany klecanský Smíšek, ale Zach si s jeho slabým pokusem poradil.

 

Ve 34. minutě se individuální parádou blýskl hráč minulého kola Jan Červený, když si obešel hostujícího Mančala. Jeho následný centr však sebral brankář Hrkal, který si se všemi centrovanými balóny věděl rady.

 

Vzápětí se na druhé straně Klecany po sporném zákroku Čádka dožadovaly penalty, hlavní sudí ale zůstal ledově klidný.

 

Ve zbytku úvodního dějství se hra přelévala ze strany na stranu a šance na vstřelení branky měla obě mužstva.

 

Tu nějvětší měl v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky znovu Schwendt, druhý přesný zásah mu ale v tomto utkání zkrátka nebyl souzen.

 

První poločas tak skončil za stavu 1:0 pro Rakovník.

 

Červená karta a vítězný gól v 90. minutě

Ze druhé půle neuběhla ani čtvrthodina a bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu se prosadil nejlepší střelec Klecan Antonín Hrdina.

 

Klecany začaly být o něco nebezpečnější než domácí, vstřelit vedoucí gól se jim ale nedařilo.

 

Atmosféra na hřišti začala postupem času houstnout, přibývalo také žlutých karet a deset minut před koncem se dokonce červenalo. Špatný odkop hostující obrany sebral Červený, který byl následně stažen kapitánem Průchou a ten musel předčasně do sprch.

 

Pár minut před koncem mohl vítězství na stranu Klecan strhnout Antonín Hrdina, jeho přímý kop z dobré pozice ale našel pouze rukavice připraveného Zacha.

 

Když už se zdálo, že se oba týmy rozloučí smírně, hostující Hrkal předvedl nejistý výběh, po kterém dorážel Červený. Jeho pokus se odrazil ke střídajícímu Janu Severinovi, který zkušeným lobem uklidil balón do odkryté branky a běžel slavit pod burácející kotel domácích fanoušků.

 

Rakovník tak doma po několika měsících konečně zvítězil, když přemohl Klecany 2:1.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Petr Vecka: Se třemi body a prvními pětatřiceti minutami můžeme být spokojeni. Hráli jsme to, co jsme chtěli, vytvořili jsme si řadu šancí, ale proměnit se nám podařilo pouze jednu. Místo toho, aby po prvním poločase bylo hotovo, tak soupeř stále živil naději na body a ve druhé půli, ve které byl dokonce i nebezpečnější, vyrovnal. Jsme rádi za důležité tři body a nadále musíme tvrdě pracovat.

MSK Klecany
Petr Svoboda: Domácím patří gratulace za nasazení a bojovnost. Rozhodčím se bohužel tento zápas lehce nepovedl, což po utkání uznali i domácí hráči a překvapivě i fanoušci domácích. Nás v dalším kole čeká Nové Strašecí, které má na jaře čtyři body za výhru proti Kralupům a remízu s Nelahozevsí. Budeme se snažit napravit ztrátu bodů z Rakovníka a bodovat naplno.



Sestavy


SK Rakovník
R. Zach [-] - T. Kotaska [-] , P. Kýzl [-] , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] (70. J. Mareš [-] ) , Z. Schwendt [-] (60. Z. Jonák [-] ) , J. Holý [-] (54. M. Jirásek [-] ) , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] (87. J. Váňa [-] ) , T. Itner [-] , J. Pavlík [-] (60. J. Severin [-] )

MSK Klecany
F. Hrkal [-] - A. Hrdina [-] , O. Dvořák [-] , L. Urban [-] (79. D. Bartoš [-] ) , O. Průcha [-] , P. Svoboda [-] (79. J. Dvořák [-] ) , D. Žampach [-] (62. V. Kučera [-] ) - D. Průcha [-] , F. Mančal [-] , L. Smíšek [-] , P. Zuskin [-]

ŽK: 52. J. Holý , 68. J. Červený , 89. J. Mareš , 91. M. Jirásek - 27. P. Zuskin , 38. D. Průcha , 55. P. Svoboda , 60. L. Urban . ČK: 81. D. Průcha .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: PECHAR Jiří - ŠMEJKAL Jiří, KRATOCHVÍL Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Dominik Neumann
Tip experta: výhra hostů

Rakovník doma zvítězil naposledy v říjnu minulého roku a tato série se tímto zápasem ještě prodlouží.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů